Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

FLASHURI

Cei doi prieteni de moarte, Ionel Arsene si Dragos Chitic, s-au plictisit dupã 9 luni de sicanare a pietrenilor si vor sã deschidã Piata Centralã. Presedintele Arsene si primarul Chitic nu sunt prieteni, pe motiv cã fiecare îsi are propria strategie privind administrarea Pietei Centrale. Strategia lui Chitic a câstigat licitatia, iar strategia lui Arsene a pierdut-o, depunând contestatie si amânând astfel deschiderea pietei, pe undeva prin 2019. Marele noroc al pietrenilor a fost cã niste consilieri PSD si ALDE, dupã 9 luni de tergiversãri, au dres busuiocul si au decis ca Primãria sã administreze direct Piata. Adicã primarul Dragos Chitic sã-ti punã sortul în fatã si sã taie chitante printre tarabe. Eu gândesc cã-i prea multã cinste pentru primar si ar trebui s-o împartã frãteste cu pretedintele Consiliului Judetean. Sã umble cu chitantierul amândoi printre tarabe sau prin rotatie. Ca semn de solidaritate, dar si de penitentã, ar trebui ca toti consilierii locali sã fie programati în fiecare zi, sã mãture piata la închidere, timp de 9 luni, cât am stat noi fãrã piatã. Am înteles cã Piata Centralã are numele Sfântul Gheorghe. S-ar cuveni sã se numeascã Sfântul asteaptã.

Dacã e Rotondã, asa sã fie!

Consilierul judetean ALDE, Iulian Luca, a propus realizarea în centrul municipiului a unei Rotonde a personalitãtilor, care au fãcut cinste judetului de-a lungul timpurilor. Se apreciazã cã grupul statuar sã reuneascã busturile a 13 personalitãti: scriitori, pictori, medici, fosti primari sau politicieni. Sunt vizati Calistrat Hogas, Adolph Chevalier, G.T. Kirileanu, Lascãr Vorel, Nicu Albu, Emil Costinescu, Nicolae Dãscãlescu etc. Neamtul a avut mai multe personalitãti si chiar dacã nu sunt de rang mondial, suntem mândri cã ne-am intersectat cu imaginea lor. Mã gândesc la Ion Creangã, Vasile Conta si multi altii. O Rotondã e mai mult decât necesarã, pentru a ne cunoaste înaintasii de valoare. Dar acestia sunt mult mai multi si cine si-ar permite sã-i înghesuie într-o Rotondã de 13 personalitãti, plasatã în centrul orasului? Mai cuvenit ar fi o Rotondã care sã înconjoare centrul municipiului, pentru ai cuprinde pe toti. Asa cã, domnule consilier Luca, ideea este bunã si dati-i bãtaie cu proiectul, pentru cã vã sustinem. Aveti grijã ca din Rotondã sã nu lipseascã bustul lui Stefan.
Al lui Stefan cel Mare, bineînteles.

Rahatul, ca delicatesã, în politicã

Unul dintre oamenii care dinamiteazã credibilitatea PSD-ului din interior este individul Codrin Stefãnescu. Ajuns inexplicabil a fi unul dintre secretarii generali adjuncti ai PSD, se vede de la o postã cã acesta nu-si poate reprima satisfactia de a fi apelat cu titulatura de „secretar general PSD“, satisfactie similarã trãitã de orice subsecretar de stat, atunci când este apelat cu „domnule ministru“. Cu vreo douã sãptãmâni în urmã, la venirea si la plecarea lui Liviu Dragnea, de la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie, acesta a fost secondat de Codrin Stefãnescu, aflat în fruntea unui grup cu alurã de interlopi din clanul Duduianu, adusi pe post de bodyguarzi ai liderului PSD, socând opinia publicã prin aroganta gestului. Nu a fost pentru prima oarã când Stefãnescu pozeazã cu tupeu ca apropiat al unui lider de partid, în momente cheie. Membrii de partid si opinia publicã trebuie sã vadã cine este jupânul de prim rang din suita liderului. Tupeistul a început în suita lui Vadim Tudor, ca tucãlar ori vuvuzea, pânã când trubadurul, sãtul de ifosele Codrinului, l-a expediat cu un sut în fund, în PSD. Ajuns în PSD, Stefãnescu a pozat permanent în suita lui Adrian Nãstase, pânã în ziua tentativei de sinucidere a acestuia, când l-a însotit pânã la ambulantã, ca semn cã este singurul capabil de compasiune, dintr-un întreg PSD. Au urmat procesele lui Nãstase, iar în sala de judecatã Stefãnescu a pozat la camere ca singurul care-i preocupat de soarta fostului lider. De data aceasta, în suita lui Dragnea la ICCJ, intentia vãditã a lui Stefãnescu a fost de a poza ca protector al acestuia. Foarte ciudatã si pãguboasã a fost acceptarea acestei ipostaze de cãtre Dragnea. Toatã mascarada cu garda de huidume, dublatã de aroganta lui Stefãnescu, nu a adus decât prejudiciu de imagine liderului. Ca sã nu fie de ajuns, a apãrut si un grupulet de mitingisti scandalagii, conduti de un individ dubios, Mãlin Bot, ridicat pompos de Realitatea TV la rangul de „jurnalist de prestigiu“, a cãrui preocupare de cãpãtâi este sã se afle cap de afis în orice eveniment anti-Dragnea, indiferent de ocazie. Scandalul provocat de Bot a culminat dupã ce a fost îmbrâncit de unul din bodyguarzii de ocazie ai lui Dragnea, pentru cã „jurnalistul de prestigiu“ i se adresase acestuia ca la usa cortului. Am fost oripilat, când l-am vãzut pe „jurnalistul de prestigiu“ bocind în fata camerelor de luat vederi pentru prestigiul sifonat de interventia bodyguardului cu ceafã latã, tunsã zero, care i se adresase pe mãsurã cu „dã-te mã deoparte!“, extrãgându-l din fata lui Dragnea, unde se protãpise cu artag. Dacã mai adãugãm la acestea si prestatiile televizate ale lui Codrin Stefãnescu, pe care PSD-ul îl tot trimite pe la televiziuni, pe orice subiect, pentru imaginea partidului, trebuie sã fim convinti cã asa PSD nu poate obtine decât o imagine de rahat.

Articol afisat de 1447 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective