Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Căutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Pagină Optiuni pagină
Adaugă in Favorites Adaugă in Favorites
Setează Pagină de start Setează Pagină de start
Tipăreste pagina Tipăreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2017
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

La piată, oare ce surprize or mai fi?

• Dragos Chitic va propune un proiect de hotărîre ca piata să treacă la primărie • si consilierii PSD par a agrea ideea • „Înteleg că PSD tine Piata Centrală închisă pentru a fi oferită prietenilor de familie ale unor lideri politici“, spune edilul • „Declaratiile sînt iresponsabile si calomnioase“, se arată într-un comunicat al consilierilor PSD din CL •

Piata Centrală din Piatra Neamt, cu lacăt pe usă la sapte luni de la finalizarea constructiei, ar putea să fie deschisă într-un termen mai scurt decît cel ce se previziona în momentul în care rezultatul licitatiei pentru desemnarea administratorului a fost contestat. Primarul Dragos Chitic a declarat că într-o sedintă de consiliu local ce se va desfăsura vineri, 6 octombrie, va propune un proiect de hotărîre care să vizeze trecerea pietei în administrarea directă, dar temporară a primăriei. Pînă cînd licitatia va fi adjudecată. Si, conform unui comunicat de presă, si consilierii PSD ar fi de acord. Ceea ce ar însemna că piata ar putea fi deschisă cît de repede se vor organiza cei din primăria pietreană. Cu personalul aferent si toate cele necesare. „Se pare că o gască de politicieni de la PSD care detin astăzi puterea o folosesc pentru a se căpătui prin acte de coruptie care aduc prejudicii grave cetătenilor acestui oras. Conform unor articole din presa locală înteleg că PSD tine Piata Centrală închisă de sapte luni pentru a fi oferită prietenilor de familie ale unor lideri politici. Este strigător la cer! Dispretul PSD, sustinut de «remorca» ALDE fată de cetătenii orasului atinge un nivel inimaginabil. Solicit institutiilor abilitate ale statului să se autosesizeze si să ancheteze această situatie. Asa cum am anuntat, voi convoca sedinte extraordinare de Consiliu Local în fiecare săptămînă pînă se va debloca deschiderea pietei. Vineri 6 octombrie este prima dintre ele, în care le propun consilierilor PSD si ALDE si varianta preluării de primărie a administrării pietei“, a declarat public primarul Dragos Chitic.

Replica alesilor PSD

Varianta preluării directe de către primărie a pietei pare a fi agreată si de consilierii PSD. Cel putin asa rezultă dintr-un comunicat de presă al acestora, plin de alte săgeti politicianiste. „Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Piatra Neamt a luat act de declaratiile iresponsabile si denigratoare ale primarului Dragos Chitic, referitoare la licitatia pentru serviciul public de administrare, întretinere si exploatare a Pietei Centrale Agroalimentare Sfîntul Gheorghe. Declaratiile sînt iresponsabile pentru că fac legătură între o contestatie la o licitatie organizată chiar de institutia pe care o conduce si votul din Consiliul Local, o altă institutie căruia îi este subordonat. Ele sînt si calomnioase, pentru că transmit opiniei publice ideea că piata nu este deschisă deoarece consilierii PSD s-au opus acestui lucru, idee total falsă, în conditiile în care noi am cerut tot timpul organizarea unei licitatii, transparentă si garantia că activitatea din piată nu se va mai desfăsura după vechile metode de la CMI Urban, societate aflată în insolventă si care este impusă de Dragos Chitic ca fiind singura solutie pentru deschiderea pietei. Domnule primar, nouă ne pasă de acest oras, ne pasă de piata centrală! Este oare nevoie să vă reamintim că refacerea a fost pornită urmare a demersurilor făcute de PSD de la Piatra Neamt, iar banii pentru investitie au venit urmare a demersurilor făcute tot de PSD, de la Guvernul PSD, prin Ministerul Dezvoltării, unde ministru era tot un coleg de-al nostru din PSD? Vă reamintim, însă, ceea ce noi, PSD, am anuntat încă de la început, cînd v-ati apucat de făcut din nou propriile planuri cu Piata Centrală: vrem licitatie corectă, transparentă si cît mai multi bani la bugetul municipiului, pentru a fi la dispozitia investitiilor de care este atîta nevoie în Piatra Neamt! Pînă la lămurirea lucrurilor cu licitatia, noi vă propunem o solutie simplă, dar care implică răspunderea dumneavoastră, ca administrator al municipiului. Vorbim aici despre preluarea serviciului respectiv direct de către primărie, cu bani încasati direct de primărie, fără intermediari care să genereze costuri greu de controlat. Toată lumea ar avea de cîstigat, dar mai ales comerciantii si clientii pe care acum îi deplîngeti public, dar pe care nu i-ati avut în vedere cînd ati vrut să dati Piata unei societăti pe care ati trimis-o în insolventă. Nu mai adăugăm aici că această variantă ar face tranzitia mai usoară în momentul solutionării contestatiei. Dacă acceptati această idee, în aproximativ 30 de zile veti putea tăia panglica la Piată, cu alaiul de fotografi plătiti de primărie. Noi promitem să nu participăm, ca să nu vă stricăm poza de familie, dar vă asigurăm ferm că vom supraveghea atent ce se întîmplă la piată, pentru că, într-adevăr, activitatea de aici să se desfăsoare numai în avantajul cetătenilor, comercianti sau clienti“, se arată în comunicat.

PMP vede piata deschisă în 30 de zile

Dacă există o legătură între seful PSD Neamt si cei de la firma care
s-a înscris la licitatie si a depus notificarea de contestare, sigur că unele aspecte din acest comunicat ar trebui revizuite. Însă cum interesul principal este deschiderea pietei, pînă la realizarea acestui deziderat restul comentariilor pot trece în plan secund. Însă rămîne o întrebare: de ce nu au initiat cei de la PSD si ALDE, mai ales cînd aveau majoritate în CL cu cei de la PMP, un proiect de hotărîre prin care piata să fie trasmisă direct la primărie si deschisă? Cît despre realizările guvernului pesedist, să nu uităm că tocmai un ministru de la respectiva formatiune a tinut la sertar un banal protocol luni întregi fără nici o explicatie. Viceprimarul Bogdan Gavrilescu, vicepresedinte PMP Piatra Neamt, a declarat într-o conferintă de presă că piata ar putea fi cel mai rapid deschisă în aproximativ 30 de zile, în cel mai optimist scenariu. „PMP nu este împotriva nici ca piata să fie dată temporar la Urban, nici să fie preluată temporar la primărie. Luni vom organiza un comandament pentru a vedea ce trebuie să mai facă primăria pentru ca piata să fie deschisă cît mai rapid, în functie de votul din sedinta de vineri“. Întrebat dacă i se pare că pînă în prezent s-a derulat normal procesul de licitatie pentru stabilirea unui administrator, acesta a răspuns: „Nu sînt în măsură să am suspiciuni. Dar nu mi se pare normal să fie depusă o contestatie pe ultima sută de metri, în ultimele zece minute. Acest lucru nu mi se pare normal“.

Articol afisat de 648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totală sau partială a materialelor este permisă numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective