Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2017
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La piatã, oare ce surprize or mai fi?

• Dragos Chitic va propune un proiect de hotãrîre ca piata sã treacã la primãrie • si consilierii PSD par a agrea ideea • „ÃŽnteleg cã PSD tine Piata Centralã închisã pentru a fi oferitã prietenilor de familie ale unor lideri politici“, spune edilul • „Declaratiile sînt iresponsabile si calomnioase“, se aratã într-un comunicat al consilierilor PSD din CL •

Piata Centralã din Piatra Neamt, cu lacãt pe usã la sapte luni de la finalizarea constructiei, ar putea sã fie deschisã într-un termen mai scurt decît cel ce se previziona în momentul în care rezultatul licitatiei pentru desemnarea administratorului a fost contestat. Primarul Dragos Chitic a declarat cã într-o sedintã de consiliu local ce se va desfãsura vineri, 6 octombrie, va propune un proiect de hotãrîre care sã vizeze trecerea pietei în administrarea directã, dar temporarã a primãriei. Pînã cînd licitatia va fi adjudecatã. Si, conform unui comunicat de presã, si consilierii PSD ar fi de acord. Ceea ce ar însemna cã piata ar putea fi deschisã cît de repede se vor organiza cei din primãria pietreanã. Cu personalul aferent si toate cele necesare. „Se pare cã o gascã de politicieni de la PSD care detin astãzi puterea o folosesc pentru a se cãpãtui prin acte de coruptie care aduc prejudicii grave cetãtenilor acestui oras. Conform unor articole din presa localã înteleg cã PSD tine Piata Centralã închisã de sapte luni pentru a fi oferitã prietenilor de familie ale unor lideri politici. Este strigãtor la cer! Dispretul PSD, sustinut de «remorca» ALDE fatã de cetãtenii orasului atinge un nivel inimaginabil. Solicit institutiilor abilitate ale statului sã se autosesizeze si sã ancheteze aceastã situatie. Asa cum am anuntat, voi convoca sedinte extraordinare de Consiliu Local în fiecare sãptãmînã pînã se va debloca deschiderea pietei. Vineri 6 octombrie este prima dintre ele, în care le propun consilierilor PSD si ALDE si varianta preluãrii de primãrie a administrãrii pietei“, a declarat public primarul Dragos Chitic.

Replica alesilor PSD

Varianta preluãrii directe de cãtre primãrie a pietei pare a fi agreatã si de consilierii PSD. Cel putin asa rezultã dintr-un comunicat de presã al acestora, plin de alte sãgeti politicianiste. „Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Piatra Neamt a luat act de declaratiile iresponsabile si denigratoare ale primarului Dragos Chitic, referitoare la licitatia pentru serviciul public de administrare, întretinere si exploatare a Pietei Centrale Agroalimentare Sfîntul Gheorghe. Declaratiile sînt iresponsabile pentru cã fac legãturã între o contestatie la o licitatie organizatã chiar de institutia pe care o conduce si votul din Consiliul Local, o altã institutie cãruia îi este subordonat. Ele sînt si calomnioase, pentru cã transmit opiniei publice ideea cã piata nu este deschisã deoarece consilierii PSD s-au opus acestui lucru, idee total falsã, în conditiile în care noi am cerut tot timpul organizarea unei licitatii, transparentã si garantia cã activitatea din piatã nu se va mai desfãsura dupã vechile metode de la CMI Urban, societate aflatã în insolventã si care este impusã de Dragos Chitic ca fiind singura solutie pentru deschiderea pietei. Domnule primar, nouã ne pasã de acest oras, ne pasã de piata centralã! Este oare nevoie sã vã reamintim cã refacerea a fost pornitã urmare a demersurilor fãcute de PSD de la Piatra Neamt, iar banii pentru investitie au venit urmare a demersurilor fãcute tot de PSD, de la Guvernul PSD, prin Ministerul Dezvoltãrii, unde ministru era tot un coleg de-al nostru din PSD? Vã reamintim, însã, ceea ce noi, PSD, am anuntat încã de la început, cînd v-ati apucat de fãcut din nou propriile planuri cu Piata Centralã: vrem licitatie corectã, transparentã si cît mai multi bani la bugetul municipiului, pentru a fi la dispozitia investitiilor de care este atîta nevoie în Piatra Neamt! Pînã la lãmurirea lucrurilor cu licitatia, noi vã propunem o solutie simplã, dar care implicã rãspunderea dumneavoastrã, ca administrator al municipiului. Vorbim aici despre preluarea serviciului respectiv direct de cãtre primãrie, cu bani încasati direct de primãrie, fãrã intermediari care sã genereze costuri greu de controlat. Toatã lumea ar avea de cîstigat, dar mai ales comerciantii si clientii pe care acum îi deplîngeti public, dar pe care nu i-ati avut în vedere cînd ati vrut sã dati Piata unei societãti pe care ati trimis-o în insolventã. Nu mai adãugãm aici cã aceastã variantã ar face tranzitia mai usoarã în momentul solutionãrii contestatiei. Dacã acceptati aceastã idee, în aproximativ 30 de zile veti putea tãia panglica la Piatã, cu alaiul de fotografi plãtiti de primãrie. Noi promitem sã nu participãm, ca sã nu vã stricãm poza de familie, dar vã asigurãm ferm cã vom supraveghea atent ce se întîmplã la piatã, pentru cã, într-adevãr, activitatea de aici sã se desfãsoare numai în avantajul cetãtenilor, comercianti sau clienti“, se aratã în comunicat.

PMP vede piata deschisã în 30 de zile

Dacã existã o legãturã între seful PSD Neamt si cei de la firma care
s-a înscris la licitatie si a depus notificarea de contestare, sigur cã unele aspecte din acest comunicat ar trebui revizuite. ÃŽnsã cum interesul principal este deschiderea pietei, pînã la realizarea acestui deziderat restul comentariilor pot trece în plan secund. ÃŽnsã rãmîne o întrebare: de ce nu au initiat cei de la PSD si ALDE, mai ales cînd aveau majoritate în CL cu cei de la PMP, un proiect de hotãrîre prin care piata sã fie trasmisã direct la primãrie si deschisã? Cît despre realizãrile guvernului pesedist, sã nu uitãm cã tocmai un ministru de la respectiva formatiune a tinut la sertar un banal protocol luni întregi fãrã nici o explicatie. Viceprimarul Bogdan Gavrilescu, vicepresedinte PMP Piatra Neamt, a declarat într-o conferintã de presã cã piata ar putea fi cel mai rapid deschisã în aproximativ 30 de zile, în cel mai optimist scenariu. „PMP nu este împotriva nici ca piata sã fie datã temporar la Urban, nici sã fie preluatã temporar la primãrie. Luni vom organiza un comandament pentru a vedea ce trebuie sã mai facã primãria pentru ca piata sã fie deschisã cît mai rapid, în functie de votul din sedinta de vineri“. ÃŽntrebat dacã i se pare cã pînã în prezent s-a derulat normal procesul de licitatie pentru stabilirea unui administrator, acesta a rãspuns: „Nu sînt în mãsurã sã am suspiciuni. Dar nu mi se pare normal sã fie depusã o contestatie pe ultima sutã de metri, în ultimele zece minute. Acest lucru nu mi se pare normal“.

Articol afisat de 1198 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective