Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Armaghedon PNL, contra sefilor CJ (II)

• liberalii acuzã cã organizarea Tîrgului de Crãciun a însemnat un „jaf la drumul mare“ • „însiruirea de acuzatii fãrã fundament transmisã presei de cãtre Partidul National Liberal este de departe cea mai penibilã abordare politicã“, replicã presedintele CJ Neamt •

Presedintele Consiliului Judetean Neamt a rãspuns acuzelor formulate de liberalii nemteni la modul în care a fost condus judetul în ultimul an. Rãspunsul, sub forma unui comunicat de presã, a fost remis luni seara, cînd editia Monitorul de Neamt si Roman era deja la tipar, motiv pentru care îl prezentãm în editia de astãzi. „Am aflat din presa localã cã Partidul National Liberal, prin reprezentantii sãi în Consiliul Judetean Neamt, au (!? n.red.) emis o pãrere despre activitatea mea si a colegilor mei care formãm majoritatea în CJ Neamt. Cu mare regret constat lipsa oricãrui simt al realitãtii al acestor domni care nici acum nu si-au înteles menirea de alesi judeteni. ÃŽnsiruirea de acuzatii fãrã fundament transmisã presei de cãtre Partidul National Liberal este de departe cea mai penibilã abordare politicã ce mi-a fost dat sã o întîlnesc vreodatã. Mã asteptam, avînd în vedere statutul domniilor lor, sã facã aceste reprosuri în sedintele Consiliului Judetean sau în cadrul comisiilor de specialitate din care fac parte, dar asa cum putem cu totii constata de un an de zile, consilierii PNL pur si simplu nu se pot obisnui cu statutul lor si aleg sã-si abordeze mandatele într-un mod absolut pueril. Grupul consilierilor cu doar o singurã initiativã legislativã în Consiliul Judetean Neamt într-un an întreg terfeleste munca a zeci de oameni fãrã nicio retinere în speranta cã îsi pot ascunde lipsa de viziune, nepriceperea si dezinteresul fatã de treburile judetului. Nu voi ocupa timpul angajatilor Consiliului Judetean si al meu pentru a demonta acuzatiile aduse ci mã voi prezenta în perioada urmãtoare în fata nemtenilor cu un raport de activitate detaliat în care voi arãta rezultatele muncii depuse de mine si echipa mea în acest prim an de mandat. Cu riscul ca demersul meu sã fie gresit înteles de cãtre o parte din consilierii judeteni PNL, le transmit totusi cã diferenta dintre ironie si desconsiderare este absolut fundamentalã, prin urmare le recomand sã înceapã munca pentru care au fost alesi si sã lase ironia pentru cei care au acces la ea! Profit de acest prilej pentru a vã invita «dragii mei followers penelisti» si degrabã bãgãtori în seamã sã luati aminte în perioada urmãtoare la prezentare publicã a raportului meu de activitate. Vã recomand cãlduros sã aveti o agendã si instrumente de scris pentru a vã lua notite, în speranta cã, poate veti reusi sã învãtati ceva care sã vã foloseascã, astfel încît sã deveniti mai putin exclusivisti si sã aveti mai mult de o initiativã în urmãtorii ani de mandat“, se aratã în comunicatul de presã semnat de Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt. Rãspuns pe care nu îl comentãm, cum nu am comentat nici acuzele liberalilor, doar ne-am permis sã semnalãm unde am fi fãcut altfel acordul între subiect si predicat. Nu e ironie, nici desconsiderare, e doar gramaticã purã.

Liberalii, foc si parã pe Tîrgul de Crãciun

ÃŽn documentul intitulat „Cartea Neagrã a administratiei PSD-ALDE-PMP la Consiliul Judetean Neamt“, liberalii atacã si un subiect amplu dezbãtut în presã, si anume Tîrgul de Crãciun. Ei considerã cã a fost vorba despre un „jaf la drumul mare“ si vin si cu niste argumente: „cãsutele din lemn au fost achizitionate la «preturi de poveste». Cãsuta tip 1 a fost cumpãratã cu 8.294,02 lei în conditiile în care pe site-ul firmei care le-a furnizat SC Salamandra SRL o «cãsutã de grãdinã 3m x 2m, pereti 28 mm» are pretul de 2.325 ron; cãsuta tip 2 a fost cumpãratã cu 14.015,65 lei în conditiile în care pe site-ul firmei care le-a furnizat SC Salamandra SRL o «cãsuta de grãdinã 4m x 4m cu terasã 2 m, pereti 42mm» are pretul de 8.940 ron. Corpurile pentru iluminat decorative au fost achizitionate la preturi de obiecte placate cu aur“, spun liberalii în documnetul mentionat. Si continuã vorbind despre servicii contractate si plãtite, dar care ar fi fost efectuate de autoritãti publice: „Conform Acordului de Asociere Consiliul Local Piatra Neamt avea urmãtoarele obligatii: - asigurã paza pe timp de noapte a spatiului aferent «Tîrgului de Crãciun»; - asigurã serviciile de ordine publicã pe tot parcursul derulãrii tîrgului prin Politia Localã. Obligatii pe care le-a onorat conform acordului de asociere. SC Expopedia Advertising SRL în conformitate cu serviciile contractate de «organizare eveniment» a furnizat si urmãtoarele servicii: «Verificarea asigurãrii pazei de noapte a tîrgului de la ora 22.00 la ora 06.00, verificarea asigurãrii sigurantei si ordinii publice»“, se mai aratã în comunicatul liberallilor. Care mai vorbesc despre autocolantarea celor trei autobuze/troleibuze ce s-ar fi fãcut la preturi cel putin duble. Si mai dau un exemplu legat de transportul cãsutelor de lemn: „conform devizului de lucrãri, transportul celor 39 de cãsute din Gheorgheni pînã în Piatra Neamt (aproximativ 80 km) a costat 7.080 lei, cu tot cu TVA.
Centrul pentru Culturã Carmen Saeculare a contractat prin achizitie directã servicii de transport (pentru transportul celor 39 de cãsute) din Piatra Neamt (Piata Stefan cel Mare) pînã la sediul Drupo (maxim 3 km) cu pretul de 6.188 lei cu TVA“. Asa cum precizam si în articolul anterior, nu sîntem noi în mãsurã sã spunem cine are dreptate. Oricine poate trage propria concluzie dupã ce ascultã argumentele ambelor pãrti. ÃŽnsã un lucru e clar: cît priveste Tîrgul de Crãciun n-ar strica o anchetã oficialã care sã clarifice toate aspectele invocate atît de presã, cît si de liberali.

Articol afisat de 502 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective