Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iulie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SCHIMBAREA DOMNIILOR, BUCURIA NEBUNILOR

Zicala este de pe vremea domniilor fanariote si era menitã sã zugrãveascã singura stare de spirit predominantã, care marca populatia mult încercatã a Tãrilor Românesti, aflate în secolul XVIII, sub ascultarea Istanbulului. Domnii, moldoveni si munteni, se rânduiau la cârma celor douã tãrisoare, cu o repeziciune care reusea sã nãuceascã o populatie dornicã de ceva mai multã stabilitate. Singurii care se mai bucurau profitabil de parada caftanelor prin fata scaunelor domnesti, erau doar nebunii. Aflati în plin secol XXI, constatãm cã lucrurile nu s-au schimbat prea mult. Astãzi, scaunul domnesc este cel de la Palatul Victoria, dregãtoria fiind Primul-Ministru cu Guvernul sãu, iar Liviu Dragnea întruchipeazã Istanbulul, mai putin peschesul. De nebuni, care sã se bucure de schimbarea guvernelor ca pe ciorapi, nu ducem lipsã. Desi vremurile s-au schimbat, românul rãmâne constant nedumerit în legãturã cu adevãratele motive care determinã schimbarea dregãtorilor, înainte de a le retine numele sau a afla dacã este ceva de capul lor. S-a spus despre Sorin Grindeanu cã a fost un premier sters, nesemnificativ si un posibil „om al Sistemului“, cu dublã comandã. Liviu Dragnea a decretat cã nu va permite niciodatã ca Sistemul sã mai controleze Guvernul sau partidele. Instalându-l pe Mihai Tudose în locul lui Grindeanu, Dragnea a avut de la început informatii cã Tudose nu este strãin de serviciile Sistemului, cã Tudose este mason, iar Sistemul controleazã si Masoneria.

Vom ajunge sã-l regretãm pe Sorin Grindeanu

S-a motivat ca Guvernul Grindeanu a fost dat jos din cauza incompetentei. Dar noul Guvern Tudose este format din aceiasi incompetenti. Din 28 de membri ai noului Cabinet Tudose, 17 au fãcut parte din vechiul Cabinet Grindeanu. Care sunt adevãratele resorturi ale schimbãrii lui Grindeanu cu Tudose? Liviu Dragnea a declarat, dupã Motiune, cã a gresit, nominalizând premieri si ministri dupã plicul lui si cã va democratiza metoda, nominalizând si dupã alte plicuri. Desi Dragnea avea sã propunã CEX-ului cinci candidati pentru functia de premier, acesta l-a scos pe al 6-lea din mânecã, respectiv pe Mihai Tudose, obligându-i astfel pe cei cinci sã-si retragã candidaturile. Unul din candidatii retrasi, vicepresedintele PSD Nicolae Bãdãlãu, a tunat si a fulgerat împotriva ÃŽnaltei Porti. Pe Mihai Tudose nu l-a vrut PSD-ul, ci Klaus Johannis, via Dragnea. Se poate spune, în acest context, cã Dragnea este cu dublã comandã, având vulnerabilitãti. Multi dintre cei 11 noi ministri ai Guvernului Tudose, ridicã serioase semne de întrebare în ce priveste competenta lor. Mihai Fifor, licentiat în filozofie si cu masterat în literaturã, a fost pus Ministrul Economiei. Era mai potrivit la Culturã, unde a fost plasat Lucian Romascanu, o altã exceptie de la regulã. ÃŽn legãturã cu competentele sale, pentru Ministerul Economiei, Mihai Fifor a fãcut o declaratie menitã sã devinã antologicã. A spus Fifor cã: „Nu trebuie sã fii economist pentru a conduce Ministerul Economiei, trebuie doar sã întelegi cum functioneazã economia (?!)“. Ar fi interesant de stiut pe câti din cei 27 de membri ai cabinetului i-a propus Mihai Tudose. Prea au fost lansati toti de pe aceeasi listã. Lista lui Dragnea. La înscãunarea lui Tudose nu a fost nevoie ca Dragnea sã-l atentioneze, sã nu-i treacã prin cap sã devinã vreun pol de putere în PSD. Mihai Tudose nu este genul de lider, care sã depãseascã anvergura scutierului care plimbã calul stãpânului de dârlogi. Mihai Tudose va lega totdeauna calul, numai unde îi spune stãpânul.

Ministrii...

Majoritatea din cei 17 ministri grindeni, reciclati în ministri tudosieni, au motivat cã dacã au fost evaluati ca incompetenti de marele Vîlcov, pentru cã nu au fãcut nimic sau mai nimic în Guvernul Grindeanu, a fost pentru cã acesta nu i-a lãsat sã facã ceva. Cine poate fi atât de idiot, încât sã înghitã pe nemestectate o astfel de motivare? Cu o asa gândire, ministrii respectivi nu aveau ce cauta în noul Guvern. Dacã Guvernul Grindeanu a fost o adunãturã de somitãti, care stiau ce au de fãcut, dar nu puteau din cauza cerberului Grindeanu, acum aceiasi oameni vor putea face, pentru cã Tudose este un mototol? Ce stim cu sigurantã este cã un premier poate fi considerat competent sau incompetent, functie de cât de competenti sau incompetenti sunt membrii cabinetului sãu. Un exemplu, diva de profesie, Anca Birchall a trebuit sã pãrãseascã Ministerul Afacerilor Europene, pentru a fi înscãunatã acolo o altã sperantã, în persoana lui Victor Negrescu. Prin anul 2008, tipul îsi fãcuse platforma politicã de lansare, propunând scãderea pretului la prezervative. Victor Negulescu, în afarã de alte surprize, va aduce astfel un suflu novator în noul Guvern Tudose? Când s-a produs debarcarea lui Grindeanu, Dragnea nu a spus mare lucru, care sã-i încetineascã sau sã-i grãbeascã cãderea. Au spus în schimb locotenentii acestuia, a cãror rol de cutii rezonatoare în PSD este dovedit. Dragnea nu-si putea permite sã-l bãlãcãreascã pe fostul premier, pentru cã, pânã si baba Radã din Scãieni, stia cã Grindeanu era un produs „garantat Dragnea“.
Nici la nominalizarea lui Mihai Tudose, Dragnea nu a spus mare lucru. A prezentat democratic o listã cu 6 candidati pentru functia de premier, printre care era si Tudose. Pânã sã se repeadã membrii CEX-ului sã-i analizeze pe cei sase, cinci dintre ei si-au si retras candidaturile. Miscarea, bine gânditã, era menitã sã scoatã din joc CEX-ul, cãruia i s-a lãsat sã aleagã între NIMIC si Mihai Tudose, acest ministru al Guvernului Grindeanu, a cãrui activitate fusese evaluatã la ZERO barat, de cãtre Darius Vîlcov, omul lui Dragnea. CEX-ului i s-a lãsat astfel dreptul sã delibereze în alegerea dintre NIMIC si ZERO barat. CEX-ul nu mai are nici o credibilitate. În interval de 10 zile, ceea ce i-a imputat acesta lui Grindeanu, a fost ridicat acum la rang de virtute, lui Tudose.

Articol afisat de 1919 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective