Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2017
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sedintã de CL cu DNA-ul „la usã“

• primarul Dragos Chitic amenintã cu sesizarea procurorilor dacã e votatã majorarea valorii abonamentului decontat la Troleibuzul • anual, 1,5 milioane ar pleca din bugetul Pietrei în cel al societãtii controlate de CJ • „initiativa e si imoralã si ilegalã“, sustine Dragos Chitic •

Primarul de Piatra Neamt, Dragos Chitic, a amenintat cu sesizarea DNA-ului si a Curtii de Conturi dacã în sedinta de azi majoritarii de la PSD, PMP si ALDE vor vota pentru majorarea valorii abonamentului de transport decontat la Troleibuzul, de la 15 la 60 de lei. Consilierii PSD care au initiat proiectul de hotãrîre au pornit de la o adresã a societãtii subordonate Consiliului Judetean Neamt prin care reprezentantii acesteia informau cã abonamentul lunar este de minim 60 de lei, astfel încît valoarea de 15 lei nu ar permite functionarea normalã a firmei. Primarul Chitic nu a fost convins de motivare si acuzã cã initiativa e una fãrã studiu de impact, ba chiar imoralã si ilegalã. „E o solicitare de proiect de hotãrîre nejustificatã, neargumentatã, fãrã calcul de impact. E un proiect care afecteazã în mod grav bugetul Primãriei Piatra Neamt. Vorbim despre o sumã de 15 miliarde de lei vechi pe care consilierii PSD ne obligã sã o dãm la o societate a consiliului judetean. Acesti bani reprezintã diferenta calculatã la nivelul unui an. Adicã PSD ne ia banii care ne sînt necesari pentru reparatia strãzilor din oras si îi face cadou la o societate a consiliului judetean. E dovadã de dispret fatã de cetãteni. Eu zic cã aceastã echipã majoritarã din consiliul local reprezintã cea mai pãguboasã echipã de consilieri locali pe care a avut-o vreodatã orasul Piatra Neamt. Consilierii PSD initiazã proiecte în defavoarea cetãtenilor orasului. Vor sã ia din taxele si impozitele pietrenilor si sã dea banii la judet. Eu consider aceastã initiativã si imoralã si ilegalã. Transportatorii privati acceptã valoarea de 15 lei pentru abonament. Nu 60 de lei cum vrea Troleibuzul. Unde este interesul cetãteanului în acest subiect? Vreau sã le atrag atentia consilierilor care au de gînd sã voteze favorabil acest proiect, care a primit justificat aviz negativ din partea compartimentelor de specialitate din primãrie pentru cã nu este alocare bugetarã suficientã, cã, dacã acest proiect va trece, vom sesiza Curtea de Conturi si ne gîndim chiar la DNA“, a declarat într-o conferintã de presã primarul Dragos Chitic. Pentru cei nefamiliarizati cu nuantele politice ale disputei, facem precizarea cã primarul de Piatra e liberal, în vreme ce presedintele CJ Neamt e seful social-democratilor. Iar Troleibuzul ar fi pe cale de consecintã tot în ograda PSD. Nu cã ne-am gîndi vreo clipã cã nuantele politice ar avea vreo importantã.

Proiectele pentru piatã, din nou pe masa consilierilor

Tot în sedinta de astãzi consilierii pietreni vor trebui sã voteze din nou „celebrele“ proiecte legate de Piata Centralã. Privind preluarea, darea în administrare provizorie la Urban si cel referitor la caietul de sarcini pentru licitatie. Rãmîne de vãzut cum se va vota astãzi în conditiile în care în sedintele precedente proiectele au picat „cu brio“ prin opozitia alesilor de la PSD, PMP si ALDE. Iar piata a rãmas închisã si, mai mult, din afirmatiile primarului, am înteles cã a început sã se degradeze. Asa cã dacã o mai „lãlãie“ mult consilierii care se opun ar creste sansele ca sã fie deschisã, cînd o fi sã fie, o... ruinã. Tot de la primar am aflat cã semnãtura vicepremierului pe protocolul de predare a pietei tot nu s-a produs, iar Sevil Shhaideh nu-i rãspunde la telefon asa cã nu stim dacã „docomentul“ va ajunge si cînd la primãrie. Dar, tot de la primar zicere, semnãtura n-ar avea importantã în ce priveste votul pe cele trei proiecte. Mai mult, unii consilieri ar fi realizat cã Urban are un atuu mare în dezlegarea spinoasei probleme a viitorului administrator, cel referitor la „inelul“ de utilitãti pe care îl detine în jurul pietei si care e evaluat, neoficial, la vreo 3,5 milioane de lei. Aspect pe care Monitorul de Neamt si Roman l-a adus în atentie cu mult timp în urmã. Rãmîne de vãzut ce vor decide alesii, pînã atunci fiind de actualitate sustinerea primarului Chitic cã pietrenii sînt foarte revoltati si nu mai rabdã sã-si facã în conditii improprii cumpãrãturile la umbra unei piete nou-noute, dar tinutã cu lacãtul pe ea.

Scandal pe bugetele unor societãti?

ÃŽn sedinta de astãzi e de asteptat sã fie „dueluri“ între opozitie si majoritate si pe marginea altor proiecte. Cum ar fi cele privind bugetul Salubritas si Perla Invest. Care au picat prin votul majoritarilor în sedinta precedentã, iar cei de la Salubritas sustin cã dacã nu li se voteazã bugetul si sînt nevoiti sã functioneze cu 1/12 din cel pe anul trecut, riscã sã nu se poatã ocupa de salubrizarea orasului. ÃŽn principal de „traditionala“, dar extrem de importanta dezinsectie. Iar în ceea ce priveste Perla Invest, conform afirmatiilor lui Dragos Chitic, lipsa bugetului ar putea pune în discutie chiar falimentul. ÃŽn conditiile în care în acest moment societatea ar fi operational pe plus, iar reorganizarea ar da roade. Tot în sedinta de astãzi primarul încearcã, pentru ultima datã, sã salveze posturile city-managerului si consilierilor personali. E ultima încercare pentru cã la sfîrsitul lunii se terminã perioada de preaviz pentru cei în cauzã si acestia, dacã nu e modificatã hotãrîrea care i-a lãsat someri, trebuie sã plece din primãrie. Lãsînd în aer niste domenii de activitate, probabil „neimportante“ în opinia celor de la PSD, PMP si ALDE, cum ar coordonarea financiarã a primãriei, dar si a proiectelor cu finantare europeanã. Cît priveste alte proiecte de hotãrîre initiate ca urmare a dorintei unor întreprinzãtori de a cumpãra suprafete de teren detinute de municipalitate, e posibil sã asistãm din nou la un vot negativ din partea majoritarilor. Cum s-a întîmplat si în alte sedinte precedente, fãrã explicatii. Lucru ce nu a rãmas netaxat de primarul Chitic care a afirmat cã PSD si aliatii ar dori „întoarcerea la comunism“, initiativa privatã sã fie stopatã, iar statul sã fie din nou în toate. Folosind chiar termeni mai duri, de genul „majoritate toxicã“.

Articol afisat de 2093 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective