Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2017
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Mai 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

O bisericã a ars, alta va fi zãmislitã

Sute de credinciosi din Moreni si din celelalte sate ale comunei Vãleni au venit sîmbãtã, 20 mai, la întîlnirea cu IPS Ioachim. Arhiepiscopul Romanului si Bacãului a oficia slujba de sfintire a locului pentru un nou lãcas de închinãciune ce urmeazã a fi ctitorit în locul bisericii mistuitã de flãcãri. ÃŽnaltului prelat i s-au alãturat un sobor de preoti, oficialitãti si cîteva sute de credinciosi. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiatã de un sobor coordonat de pãrintele Dragos Munteanu, protopop al Romanului. La finalul acesteia, IPS Ioachim a binecuvîntat poporul adunat, oficiind slujba de sfintire a apei si apoi sfintind locul unde se va ridica un nou locas de cult. ÃŽn prezent, slujbele sînt oficiate în asezãmîntul social-filantropic parohial deoarece fosta bisericã a fost mistuitã într-un incendiu petrecut anul trecut. ÃŽn cuvîntul de învãtãturã ierarhul a amintit despre fosta bisericã, dar si despre eroii si sfintii neamului românesc din aceste locuri: „Biserica, aceea care a existat înainte, a fost ziditã de niste oameni destoinici ai acestor locuri. Dumnezeu a ales acum ca prin urmasul acestei familii nobile din zona aceasta, care a revenit acasã, sã înceapã constructia unui nou lãcas de cult. Noi nu putem fi insensibili la chemarea mosilor si strãmosilor nostri care îsi dorm somnul sub glie. Iubitii mei, poporul român este un popor constituit din sfinti si din eroi. Majoritatea celor care s-au jertfit pentru neam si tarã nu au o cruce la cãpãtîi, dar au o floare. Considerati cã fiecare copac, fiecare floare care iese în mod spontan sau asezatã de noi în pãmînt, rãsãditã, acestea îsi trage seva din pãmîntul acesta udat de sînge a celor care s-au jertfit pentru tarã, popor si credintã. Multumim în mod deosebit celor care au venit special sã punã prima piatrã de temelie, prima cãrãmidã, piatra unghiularã si peste care se va zidi temelia bisericii. Sfînta Parascheva ne-a ales pe noi si pe voi sã facem aceasta. Astãzi, Dumnezeu a pus pe umerii nostri o cruce fiecãruia, fie preot, fie credincios, fie notabil. Crucile noastre trebuie sã le vedem în perspectiva învierii. Sã ne ajute Dumnezeu sã ajungem la terminarea constructiei si la sfintirea ei!“.
Preotul paroh Nicolae Daniel Gripcã a multumit la final ierarhului pentru slujba oficiatã, pentru sfaturile duhovnicesti oferite si l-a încredintat cã va pãstori cu aceeasi dragoste si rîvnã pastoralã ca si pînã acum.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective