Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2017
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Mai 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gala excelentei în educatie, un omagiu adus mintilor strãlucite

Gala excelentei în educatie 2017, organizatã miercuri, 17 mai, în cadrul suitei de manifestãri dedicate Zilelor Romanului, a reunit în sala mare a primãriei sute de tineri merituosi si pe dascãlii care le-au insuflat si cultivat pasiunea pentru performantã. Manifestarea a debutat într-o atmosferã demnã de însemnãtatea ei, primarul Lucian Micu adresîndu-li-se elevilor si profesorilor coordonatori care au obtinut rezultate meritorii la fazele finale ale olimpiadelor si concursurilor nationale si internationale. „De cîtiva ani, într-o anumitã zi din an, o zi de galã, avem prilejul sã ne bucurãm, sãrbãtorind cele mai strãlucite minti din scolile Romanului. Premiile pe care le primiti reprezintã o recompensã a eforturilor voastre, de a dovedi pãrintilor, profesorilor si colegilor, dar mai ales vouã însivã, cã sînteti cei mai buni dintre cei buni, cã reprezentati elita învãtãmîntului. Vã doresc sã aveti energia si îndrãzneala de a fi mereu primii în ceea ce întreprindeti si de a vã asuma responsabilitatea viitorului vostru si al planetei. ÃŽn viatã poti avea foarte multe lucruri, dar educatia este printre singurele pe care nu ti le poate lua nimeni. Unul dintre marii gînditori ai antichitãtii, Aristotel, afirma cã «Educatia este cea mai bunã provizie pe care o poti face pentru bãtrînete». Trãim vremuri interesante, unice în istoria umanitãtii. Internetul, televiziunea, viteza realizãrilor tehnologice schimbã pe nesimtite mentalitãti, comportamente, caractere. Nu ne vom gãsi locul în noua formã de civilizatie decît dacã marea majoritate a societãtii va fi formatã din oameni educati, decenti, responsabili, din «pepite de spirit», asa cum sînteti voi, cei premiati astãzi. Asa cum ziua bunã se cunoaste de dimineatã, elitele apar încã din anii de scoalã, iar profesorii trebuie sã îndrume vîrfurile intelectuale spre excelenta culturalã si stiintificã. Vreau sã va asigur pe toti de profundul meu respect si îmi exprim întreaga disponibilitate pentru ca, împreunã, sã gãsim cele mai bune solutii pentru ca învãtãmîntul romascan sã fie mereu pe primele locuri în pregãtirea generatiilor viitorului“, a rostit primarul Lucian Micu.

154 de laureati

Toti cei 154 de elevi si profesori care au fost nominalizati în cadrul galei de miercuri, au primit din partea Primãriei si Consiliul Local Roman, diplome de merit si recompense în bani. Atmosfera a fost una destinsã, în nota în care, de altfel, au avut loc toate manifestãrile legate de Zilele Romanului, începute pe 15 mai si programate sã se încheie pe 21 mai, tîrziu în noapte. O frumoasã suprizã în cadrul Galei Excelentei a fost prezenta în salã a celui care, acum opt ani, inita suita de manifestãri legate de celebrarea comunitãtii si, implicit, acest eveniment, fostul primar, actualul deputat Laurentiu Leoreanu. Profesor prin formatie, acesta a fost rãsplãtit cu aplauze de cãtre asistentã. „Nu se putea sã fie o Galã a Excelentei în educatie iar eu sã nu vã fiu alãturi. Vreau sã vã salut si sã vã felicit pentru rezultatele frumoase si, mai mult, pentru cã aveti o preocupare selectã, care tine de ascutirea mintii. Sînteti printre cei mai performanti iar Romanul dovedeste, an de an, cã este un loc în care sînt fãurite minti deosebite, caractere puternice si oameni care vor deveni cu totul si cu totul importanti pentru societate si mai ales pentru comunitate. Este momentul sã îl felicit pe domnul primar Lucian Micu, pentru cã duce mai departe aceastã galã a excelentei în educatie. Scoala rãmîne poate cea mai importantã preocupare a societãtii, deoarece, cea mai mare investitie este aceea în minte. Degeaba cauti sã investesti în diverse lucruri, dacã nu investesti în minte. ÃŽi urez domnului primar, la fel ca si dumneavoastrã, mult succes în continuare iar aceastã galã, a recunoasterii meritelor copiilor, tinerilor care învatã în municipiul Roman si a cadrelor didactice, a personalului didactic si auxiliar, a întregii scoli romascane, sã rãmînã un lucru important pe agenda comunitãtii. Primarul Lucian Micu este cel care, asa cum am promis împreunã, continuã aceastã activitate, de evidentiere a celor mai bune rezultate. Vã mai urez sãnãtate si putere iar împreunã sã fim asa cum ne-am dorit, o comunitate respectatã, cunoscutã în Moldova, în tarã dar si în strãinãtate. Municipiul este pus pe harta României, a Europei, este recunoscut iar acest lucru se întîmplã si datoritã celor care aduc performanta aici“, a mentionat deputatul Leoreanu.

Articol afisat de 2137 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective