Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2017
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Mai 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oare ce ascund noii sefi de la Apa Serv?

• sefii companiei de apã au nesocotit dreptul la informatie al nemtenilor • ei nu au rãspuns, conform legii, unei solicitãri de informatii formulate în urmã cu mai bine de o lunã • reluãm public întrebãrile si ne rezervãm dreptul de a utiliza toate mijloacele legale pentru a obtine rãspunsuri •

Apa Serv, o companie publicã ce gestioneazã si va gestiona sute de milioane de euro, este de ceva timp în mijlocului unui rãzboi fãtis. Purtat - declarã cei implicati - pentru interesul cetãteanului. Ponind de la declaratiile publice ale unor persoane ce au fost în conducerea Apa Serv, Monitorul de Neamt si de Roman are mari îndoieli cã aceasta e adevãrata mizã si are suspiciuni cã de fapt e vorba de o bãtãlie pentru interese mult mai meschine. Miza adevãratã ar fi gestionarea dupã bunul plac sau dupã placul gãstii de partid a milioanele de euro ce trec prin companie. Basca asigurarea unor locuri cãldute si bine plãtite pentru aceeasi clientelã politicã. Pentru a elimina aceste suspiciuni si pentru a clarifica unele zvonuri din spatiul public, cum cã la Apa Serv taie si spînzurã persoane care, legal, nu ar avea nici o calitate, am adresat conducerii companiei o serie de întrebãri. Desi solicitarea, conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, a fost formulatã în urmã cu mai bine de o lunã de zile, rãspunsurile nu au ajuns la redactia Monitorul. Aceasta ar constitui nu doar o încãlcare a unei legi, dar si o nesocotire condamnabilã a dreptului nemtenilor de a fi informati. Reluãm pe aceastã cale solicitarea formulatã cãtre conducerea Apa Serv.

„Cãtre Compania Judeteanã APA SERV SA Neamt


Stimate domnule director Victor Movilã,

Vã rugãm, în conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sã ne rãspundeti la urmãtoarele întrebãri, pentru a clarifica o serie de aspecte legate de scandalul privind conducerea companiei si persoanele care pot lua decizii în interiorul APA SERV, dar si în relatiile cu terti:

1. Conform Hotãrîrii AGA nr. 1 din 20.01.2017 mandatul administratorilor provizorii ai APA SERV a fost prelungit cu douã luni. Dat fiind cã sîntem în data de 29 martie 2017, vã rugãm sã ne comunicati dacã a fost emisã o nouã hotãrîre AGA pentru a prelungi din nou mandatul provizoriu al administratorilor sau dacã în acest moment administratorii au mandatul expirat.
2. Dacã ne aflãm în situatia de expirare a mandatului, vã rugãm sã ne comunicati dacã domnii Stanciu Gheorghe, Ioan Pãcalã, Onu Iuliana Nãstase, Dascãlu Iulian si Elena Simona Pantelimon mai au vreo calitate în compania APA SERV si dacã mai pot reprezenta compania în relatiile cu angajatii sau partenerii? De asemenea, dacã pot lua decizii în ceea ce priveste compania APA SERV si dacã da, în baza cãrui mandat sau calitãti?
3. Vã rugãm sã ne precizati, în conformitate cu prevederile legale, care este perioada maximã pînã la care poate fi prelungit mandatul unor administratori privizorii?
4. Vã rugãm de asemenea sã ne comunicati dacã a fost pusã în executare hotãrîrea instantei ce prevede înscrierea la Oficiul Registrului Comertului a noilor administratori (cele cinci persoane mentionate anterior) si dacã nu, care sînt motivele?
Mentionãm cã informatiile ne sînt necesare pentru redactarea unor articole de presã. Dorim ca informatiile solicitate sã ne fie furnizate în format electronic, la adresa de e-mail [email protected], sau/si în scris, la nr. de fax 0233/218.280.
Vã multumim pentru sprijinul acordat!“

Dacã sefii Apa Serv vor continua sã ignore legea si nu vor rãspunde, ne rezervãm dreptul sã actionãm prin toate mijloacele legale pentru a obtine totusi informatiile. Demersul e legitim, asa cum spuneam, fiind necesar pentru a clarifica informatiile ce circulã în spatiul public cum cã aceastã companie atît de importantã ar fi condusã, în mod real, cam pe lîngã lege, de persoane a cãror „calitate“ oficialã poate fi pusã la îndoialã. Iar cum sînt si informatii cã organigrama Apa Serv a fost modificatã pentru a servi unor rãzbunãri personale, prin desfiintarea unor posturi si eliminarea unor persoane incomode, aducerea la conducere a altor persoane care n-ar îndeplini conditiile legale si care ar trebui sã fie niste executanti ascultãtori ai unor ordine venite din afara companiei, ba chiar punerea pe chituci a unor compartimente pentru a servi unor interese persoanle, mai formulãm pe aceastã cale o solicitare de informare. Si, fãrã a mai face hîrtie oficialã, cã e pãcat sã stricãm hîrtia, le comunicãm pe aceastã cale sefilor Apa Serv cã am dori sã ne spunã dacã e adevãrat cã se doreste tragerea pe linie moartã a compartimentului juridic sau minimalizarea prezentei acestuia într-o serie de procese, în paralel cu angajarea serviciilor unei case de avocaturã? Iar motivele ar trimite cãtre solutionarea unor litigii dintre companie si unele persoane cu functii de conducere care, cum altfel, au procese în instantã cu Apa Serv, la mijloc fiind vorba si de prejudicii solicitate, sume deloc de neglijat? Pentru o corectã informare, solicitãm sã ne fie comunicate persoanele care detin functii de conducere în Apa Serv si care au procese pe rol cu compania. Care este stadiul acestor procese, care este motivatia lor si ce sume doreste Apa Serv sã recupereze prin aceste procese? Cît despre noi, oamenii simpli, rãmîne sã ne rãspundem singuri la întrebarea cît de normal este ca o companie sã fie condusã de persoane care se judecã, din diverse motive, tocmai cu respectiva companie?
De asemenea, am dori sã ni se comunice dacã modificãrile din organigramã s-au întîmplat sã se producã dupã urmãtorul tipar: desfiintarea unor posturi pe care ar fi trebui sã revinã o serie de persoane incomode si înfiintarea altora care sã se potriveascã mãnusã pentru persoane aflate la conducere? Sperãm sã obtinem rãspunsurile, desi bãtrînii spun cã si tãcerea este un rãspuns. ÃŽnsã noi, naivi fiind, nu ne dorim sã credem cã rãspunsul, cel putin la prima solicitare, a fost „uitat“ prin birouri tocmai pentru cã ne confirma acele suspiciuni despre care vorbeam.

Articol afisat de 1676 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective