Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2017
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Aprilie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Patru chefi, campanie pentru viata unui copil

• cei patru si-au dat mîna pentru a ajuta un bebelus de douã luni ce necesitã o operatie în Germania • pietrenii pot gusta din preparatele lor, pe 20 aprilie, la Grand Hotelul Ceahlãu • banii obtinuti pe delicatesele pregãtite vor fi donati •

Ionut Popa, pietreanul care a impresionat la concursul „Chefi la cutite“, a reusit sã adune la Piatra Neamt „crema“ bucãtarilor din tarã. Iar scopul este unul cu atît mai nobil, cu cît este vorba despre o campanie umanitarã. Alãturi de mai multi colegi, „chefi“ într-ale bucãtãriei, pietreanul de 33 de ani va gãti la restaurantul Hotelului Ceahlãu, iar banii încasati vor fi donati pentru ajutorarea unui bebelus de doar douã luni. Este vorba de Andrei Zlãvog, care trece printr-o mare cumpãnã fiind diagnosticat cu peritonitã meconialã, atrezie jejunoidalã si ocluzie intestinalã prin bride. Practic, bebelusul nu mai poate fi hrãnit normal si a fost supus la douã interventii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sfînta Maria din lasi. Ele nu au avut rezultatul asteptat, iar medicii ieseni i-au recomandat o nouã interventie la o clinicã din Germania. Este singura sansã de care atîrnã viata lui Andrei. Costurile unei asemenea interventii, dar si cheltuielile adiacente ajung la aproape 100.000 de euro. Si aici intervin „chefii“ Giovanni, Machette, Gianny si V. Puiu. Ei vor gãti un meniu sofisticat si capabil sã satisfacã si gusturile cele mai rafinate, iar banii încasati vor fi donati pentru Andrei Zlãvog. Evenimentul va avea loc pe 20 aprilie, de la ora 19, la Hotelul Ceahlãu. Pretul unui meniu va fi de 150 ron, iar rezervãrile pot fi fãcute la numãrul de telefon 0233.219.991. Cît priveste farfuriile, acestea vor contine „bucate“ capabile sã îi satisfacã si pe cei mai pretentiosi: Terrine din ficat de vitel cu dulceatã de fenicul, jalapino, caramel de rosii si panbrioche negru; Chevice de somon în crustã de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc si brînzã de caprã, gel de sfeclã rosie cu sumac si sos de mango cu chilly; Piept de ratã „Shichimi“ cu piure de dovleac copt, piure de pãstîrnac cu vanilie, fructe de pãdure si sos de vin rosu afumat; Mousse de cartofi violeti cu ciocolatã albã, piersicã confiatã cu cremã de mascarpone cu ghimbir si înghetatã de pîine cu cereale. Toate stropite cu un vin ales, de la Casa de Vinuri Cotnari, si pe fundalul sonor asigurat de formatii cunoscute. Tatãl micutului care are nevoie de o mînã de ajutor, Iulian Zlãvog, s-a declarat extrem de recunoscãtor: „Sînt foarte recunoscãtor pentru cã existã aceastã implicare de la Piatra Neamt si multumesc celor care ne întind o mînã de ajutor. Am primit pînã acum donatii, dar nu am mai beneficiat de un ajutor în aceastã manierã, organizatã. Mîine plecãm în Germania si orice ajutor este binevenit“. Ghiocel Tonco, director general Grand Hotel Ceahlãu, gazda evenimentului a fãcut si el apel la solidaritate: „Si eu sînt pãrinte si înteleg perfect prin ce trece domnul Zlãvog. Toti cei care partcipã la aceastã actiune umanitarã, noi, formatiile care vor cînta, chefii care vor gãti vor face acest lucru gratuit, iar toti banii vor fi donati pentru cauza lui Andrei Zlãvog. Orice donatie, chiar înainte sau dupã organizarea acestui eveniment, este binevenitã“. El a fost secondat în declaratii de Ciprian Ciuhat, director general adjunct Grand Hotel Ceahlãu: „Initiativa a fost a lui Ionut Popa, chef Giovanni, care a participat recent la un eveniment similar la Pitesti. Acolo se organizeazã anual astfel de întîlniri ale chefilor bucãtari, iar banii sînt donati pentru cauze umanitare. De ce nu, poate vom face si noi o traditie, iar evenimentul din 20 aprilie va fi primul dintr-o serie mai lungã“. Cei care doresc sã-l sprijine pe micutul Andrei Zlãvog, pot face donatii în contul: Zlãvog Dumitru Iulian; LEI: R014BREL0002000734360100; EURO: R073BREL0002000734360202.

Chefii care vin la Piatra

Cît îi priveste pe cei patru bucãtari, o prezentare succintã a cãrtilor lor de vizitã scuteste de alte aprecieri.
Chef „Machette“: Szucs Adrian, 39 ani, Zalãu. Experientã în restaurante din Spania si Austria. Cîstigãtor al concursului Tvpaprika 2010. A gãtit pentru artisti la Festivalul Folk You. Coordoneazã patru restaurante: Curtea Veche Jibou, Glamour Jibou, Paris Zalãu, Glamour Events Hall Zalãu. ÃŽn mai 2017 va inaugura Scoala de bucãtari „La chef Szucs Adrian“.
Chef Gianny: Bãnutã Iulian, 35 de ani, Pitesti. Lucreazã în domeniul gastronomiei de aproape 20 de ani. Ca si caracter este un „cap tare“ care nu renuntã niciodatã la nimic pentru a-si atinge scopul. Tocmai de aceea este considerat de cãtre publicul pitestean „cel mai bun bucãtar din Muntenia“, dar si cel mai exigent cînd vine vorba de farfuriile clientilor. Petrece zilnic cîte 14-16 ore învãtîndu-si colegii cum sã respecte clientul si ceea ce gãteste pentru el. „Bucãtãria mi-a dat sã mãnînc, sã mã îmbrac, sã am o casã. Lucruri pe care eu nu le-am avut la vîrsta de 15 ani. Bucãtãria m-a fãcut om si nu golan fãrã viitor“, este crezul lui Chef Gianny.
Chef Puiu: Vasile Puiu, 33 de ani, Constanta. A lucrat la Oxford, în Marea Britanie. A debutat în 2001 în satul de vacantã din Constanta, continuînd practic o traditie din familie, fratele fiind tot bucãtar sef. Specialitatea sa sînt preparatele din carne. Este în prezent bucãtar sef la Restaurantul Reyna, din Constanta, dar pentru cã nu poate sã nu-si ajute aproapele a gãtit deseori, benevol, pentru oamenii strãzii, grãdinite si aziluri de bãtrîni.
Chef Giovanni: Ionut Popa, 33 de ani, Piatra Neamt. A absolvit cursurile organizate de Academia International School of Italian Cuisine din Lucca. A lucrat în restaurante de top din Italia si Austria si a fost bucãtar sef la un restaurant din Scotia. A impresionat în emisiunea „Chefi la cutite“ cu o retetã de Saint-Jacques marinat în sofran, pe o bazã de mãmãligã neagrã si cremã de cartofi violeti cu varzã rosie. A lansat hanburgerul negru la Piatra Neamt, cu o retetã în care foloseste cãrbune vegetal. ÃŽntors acasã îsi doreste sã se implice în actiuni prin care sã-si ajute semenii si sã-si îndeplineascã visul de a-si deschide propriul restaurant.

Articol afisat de 2652 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective