Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Peste 1.200 de bãncute nu sînt ocupate în scoli

• aceste locuri au rãmas neocupate dupã prima etapã a înscrierii la pregãtitoare • în unele scoli nu s-a înregistrat nici mãcar jumãtate din numãrul micutilor asteptati • locurile disponibile sînt scoase la „mezat“ în etapa a doua, care se desfãsoarã în aceastã perioadã • pãrintii trebuie sã completeze o nouã cerere de înscriere, pînã pe 30 martie •

3.264 de copii de clasã pregãtitoare au fost înscrisi în judetul Neamt pentru a deveni bobocei din toamnã, în urma derulãrii primei etape de înscriere. Dincolo de aceastã cifrã, mai sînt disponibile în unitãtile scolare nemtene încã 1.247 de locuri care asteaptã sã fie ocupate în cadrul etapei a II-a, care a demarat vineri, 24 martie. În a doua fazã sînt procesate cererile pãrintilor care au solicitat înscrierea la o altã unitate de învãtãmînt decît cea de circumscriptie, pe locurile rãmase libere. De asemenea, vor fi admisi la scoala de circumscriptie copiii ai cãror pãrinti au solicitat înscrierea la o altã unitate, dar nu au fost înmatriculati, din lipsã de locuri. Prima etapã de înscriere pentru anul scolar 2017-2018 s-a încheiat pe 16 martie. Cea de-a doua etapã de înscriere a început pe 24 martie, potrivit calendarului, fiind deja afisate listele cu copiii care au rãmas neînscrisi si cu locurile libere. Cei care au rãmas pe dinafarã la acest moment vor fi repartizati pe locurile libere disponibile, conform unei proceduri speciale de repartitie. Pentru asta, pãrintii trebuie sã completeze o nouã cerere de înscriere, pînã pe 30 martie, urmînd ca procesarea acestor cereri sã se facã pînã pe 5 aprilie. Pentru anul scolar viitor, în Neamt s-a aprobat înfiintarea a 176 de clase pregãtitoare, cu o capacitate de 4.511 locuri. Doar 9 unitãti de învãtãmînt din judet si-au completat toate locurile disponibile dupã prima etapã, adicã toate cererile au fost aprobate pentru cã erau depuse pentru copii aflati în circumscriptia unde le-a fost depus dosarul. În celelalte scoli se asteaptã copii care vor sã studieze mai departe de casã, din motive personale.

Scoli unde mai sînt locuri

Printre scolile care mai au multe dosare de primit comparativ cu cele preconizate se numãrã Dochia - mai sînt 15 locuri libere si 10 au fost ocupate; Dumbrava Rosie - 16 libere si 9 ocupate; Girov - 12 libere si 13 ocupate; Horia - 15 libere si 10 ocupate; Negresti - 13 libere si 12 ocupate; Petricani, Scoala 2 Tîrpesti - 15 libere si 10 ocupate; Petricani Scoala 1 - 16 libere si 9 ocupate. În comuna Piatra Soimului e o situatie specialã, la douã unitãti fiind mai putini copii înscrisi decît locuri libere - Luminis - 18 libere si doar 7 ocupate si Poieni - 18 libere si 7 ocupate. La Liceul Victor Brauner Piatra Neamt sînt 13 locuri libere si 15 ocupate; la Liceul Dimitrie Leonida - 19 libere si 9 ocupate; la Scoala 11 Piatra Neamt - 23 libere si 7 ocupate; la Scoala 5 Piatra Neamt - 30 libere si 60 ocupate; la Podoleni - 16 libere si 34 ocupate. La Scoala Sergiu Celibidache din Roman sînt 13 locuri libere si 12 ocupate, la Scoala Alexandru Ioan Cuza din orasul de la confluenta Moldovei cu Siretul sînt 25 de locuri libere si 80 ocupate, iar la Scoala Vasile Alecsandri, tot din municipiul mentionat 45 libere si 105 ocupate. La Scoala Ruginoasa - 14 libere si 11 ocupate; Ruseni - 23 libere si 27 ocupate; Sãvinesti - 12 libere si 13 ocupate; Secuieni - 12 libere si 13 ocupate; Tasca - 13 libere si 12 ocupate; Tãmãseni - 25 libere si 25 ocupate; Tibucani - 14 libere si 11 ocupate; Urecheni - 18 libere si 7 ocupate; Vaduri - Scoala Bistrita - 15 libere si 10 ocupate; Valea Ursului - 10 libere si 15 ocupate, Scoala Vãleni - 10 libere si 15 ocupate. Pe 6 aprilie 2017 se vor afisa listele finale cu copiii înscrisi la pregãtitoare, dupã a doua etapã.

Mai pot exista copii neînscrisi si dupã etapa a II-a

Totusi, existã posibilitatea ca în urma celei de-a doua etape sã mai existe copii care sã nu fie înscrisi încã la nici o scoalã si în acest caz, pînã pe 13 aprilie Inspectoratul Scolar va solutiona cererile de înscriere a acestor micuti, avîndu-se în vedere principiul interesului superior al copilului. Toti copiii înscrisi trebuie sã fie înmatriculati pentru a putea începe scoala în toamnã. Pentru aceastã etapã a doua, ca si pentru precedenta, cererea-tip de înscriere la pregãtitoare se poate completa online sau la secretariatul scolii la care pãrintele doreste sã-si dea copilul. În momentul completãrii cererii de înscriere sau, dupã caz, al validãrii acesteia, pãrintii trebuie sã depunã si o copie a actului de identitate propriu, precum si o copie a certificatului de nastere al copilului. În cazurile în care este necesarã evaluarea dezvoltãrii psihosomatice, pãrintii sînt nevoiti sã depunã si o copie a rezultatului pozitiv al acesteia, iar în cazurile în care înscrierea se cere la o altã unitate decît scoala de circumscriptie, pãrintii trebuie sã depunã documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare (si care sînt afisate de cãtre fiecare scoalã în parte). Înscrierea copilului se face doar la o singurã unitate de învãtãmînt. Pãrintii au fost obligati sã-si înscrie copiii la clasa pregãtitoare, dacã acestia împlinesc vîrsta de sase ani pînã la data de 31 august 2017 inclusiv. În Neamt, mai sînt disponibile si 12 locuri la clase de step by step - sase la Scoala Nicu Albu si 6 la Scoala 5, ambele din Piatra Neamt.

Articol afisat de 1200 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective