Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2017
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Februarie 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorul ar fi dator vîndut în opinia CJ

• membrii AGA de la Compania Apa Serv au primit mandat special pentru recuperarea unor asa-zise prejudicii • cuantumul lor este de 350.000 ron • bun de platã ar fi directorul Dughir • acesta respinge toate acuzatiile si e convins cã „adevãrul va iesi la ivealã“ • mai ales cã vorbeste de multe plîngeri penale, unele chiar la DNA •

Rãzboiul pentru controlul Apa Serv a reizbucnit în fortã dupã o perioadã de aparentã acalmie. Cauzatã probabil de preocuparea politicului pentru campania electoralã, prelungitã de atmosfera sãrbãtorilor de iarnã, linistea s-a fãcut cioburi marti, 31 ianuarie, în sedinta de Consiliu Judetean. Cînd a fost votat un proiect de hotãrîre privind un mandat special acordat agamanilor de la Apa Serv în vederea „luãrii oricãror mãsuri se impun, inclusiv introducerea unei actiuni în rãspundere, pentru recuperarea daunelor cauzate societãtii, prin încãlcarea îndatoririlor fatã de aceasta, de cãtre conducerea Apa Serv“. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi prin metoda deja patentatã a suplimentãrii, liberalii s-au abtinut, dar n-a contat si proiectul a trecut. Iar „grozãvia“ se regãseste în expunerea de motive, unde sînt trei „capete de acuzare“ la adresa directorului Apa Serv. Primul legat de modul în care s-a fãcut receptia la Statia de Epurare Roman. Nu e prima datã cînd reprezentantii CJ formuleazã acuze legate de acest subiect, referitoare la receptia care ar fi fost fãcutã desi unele lucrãri ar fi lipsit sau nu ar fi fost terminate, iar din aceastã cauzã statia nu ar functiona corespunzãtor. Noutatea survine din aceea cã se calculeazã si un prejudiciu, de 246.694 ron, ce ar rezulta din însumarea penalitãtilor plãtite de Apa Serv pentru depãsirea concentratiilor maxime admise ale poluantilor în apele uzate evacuate. Cei de la CJ au fost de pãrere cã dacã nu era semnatã receptia, penalitãtile ar fi putut fi imputate executantului lucrãrii. Al doilea „cap de acuzare“, cu un prejudiciu prezumtiv de 90.000 de lei, e legat de banii încasati de Dughir în 2014. Acuza e cã ar fi beneficiat de o crestere substantialã a remuneratiei fãrã aprobarea si evidentierea în buget a cheltuielilor de naturã salarialã. ÃŽn al treilea si ultimul rînd, Cãtãlin Dughir este acuzat cã ar fi continuat sã le plãteascã membrilor CA-ului „vechi“ indemnizatiile lunare si dupã momentul în care acestia ar fi fost revocati din functie. Prejudiciul în acest caz ar fi de 14.000, iar cel total, pe toate cele trei puncte, de putin peste 350.000 de lei.

„Nu e adevãrat nimic“

Directorul Dughir a respins punctual toate „acuzatiile“ aduse si a pus sub semnul întrebãrii veridicitatea datelor folosite pentru stabilirea acestor presupuse prejudicii, sursa informatiilor, dar si „calitatea“ celor care au fãcut „raportul“. „Cît priveste receptia. Nu eu fac receptia, ci o comisie care recomandã fie admiterea, fie refuzul, fie amînarea. Pe baza recomandãrii comisiei, eu emit o decizie, nu impun eu nimic. ÃŽn consecintã, nu am cum eu sã produc vreun prejudiciu. ÃŽn comisia de receptie a fost un reprezentant de la CJ care a semnat. Si întreb: reprezentantul n-a informat CJ-ul la momentul respectiv, trebuiau sã treacã sase luni? Nu stiu cum si de cine a fost calculat prejudiciul, dar cred cã a arãtat cît de «profesionist» este. Vã mai spun cã noi am pretins de la constructor penalitãti de 4.000.000 de lei. Vreau sã mai spun cã pe perioada executãrii lucrãrilor, domnul Pãcalã mai cã nu s-a mutat la Roman si abia acum a sesizat problemele? Si adaug cã domnul Pãcalã nu are calitatea de presedinte al Consiliului de Administratie, nu e înregistrat la Registrul Comertului. E un fals în documente, o folosire ilegalã a antetului societãtii? Cît priveste salariul. Initial era limitat la nivelul celui al vicepresedintelui de CJ. Apoi a fost schimbatã legea, formula de calcul, iar salariul a fost stabilit cu stiinta membrilor CA, prin hotãrîre AGA. Nu mi-am dat eu singur salariul. Dacã e ceva de recuperat ar trebui recuperat de la cei care mi-au aprobat salariul si ei erau tot consilieri judeteni. Referitor la indemnizatiile membrilor CA, vã întreb: atît timp cît ei figurau în aceastã calitate la Registrul Comertului, nu trebuia sã le plãtesc indemnizatiile conform legii?“, a declarat Cãtãlin Dughir, directorul Apa Serv.

AGA Apa Serv, mai tare ca SRI

ÃŽntr-o secretomanie care a devenit obisnuintã, ieri a avut loc o sedintã AGA a Apa Serv, la Consiliul Judetean, de la ora 12. Punctul principal a fost punerea în aplicare a hotãrîrii de CJ de marti. Evident cã nu a fost oferitã nici o informatie publicã privind deciziile luate în sedintã. Cã doar nu e o societate pe bani publici, iar agamanii nu sînt alesi de nemteni. Ei sînt pe mosie particularã si se comportã ca atare. Sau poate or fi „acoperiti“ de vreun fel, cã tot e la modã, iar deciziile lor „strict secrete“. Oricum, pe surse si la nivel de zvon, se vorbea cã mãsurile ce ar urma sã fie luate - mai exact „introducerea unei actiuni în rãspundere“ - ar putea veni la pachet cu o suspendare din functie a lui Cãtãlin Dughir. Cît de legalã ar fi o astfel de mãsurã, alte instante pot stabili, însã un lucru e cert: unii ar putea întelege cã miza realã e înlocuirea lui Dughir cu o persoanã mult mai docilã fatã de cei ce „stãpînesc“ CJ-ul. De ce? Evident pentru bunul mers al societãtii, nici vorbã pentru a controla multele milioane de euro ce ar putea fi administrate de Apa Serv din bani europeni. Iar povestea cu asa-zisul prejudiciu ar fi în acest caz doar praf în ochi. Directorul Cãtãlin Dughir era destul de relaxat dinspre partea cu suspendarea: „Voi vedea ce se va decide si voi actiona în consecintã. Tot adevãrul va iesi la ivealã. Dacã va fi cazul, voi ataca decizia, voi face alte plîngeri penale, cã tot am fãcut destule plîngeri penale, inclusiv la DNA, pînã acum“. Oricum, rãzboiul pentru milioanele de euro de la Apa Serv e clar cã va continua. Dacã va interveni si DNA-ul numai viitorul ne poate spune.

Articol afisat de 1752 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective