Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Decembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Neamtul are de ales între dezvoltare si a rãmîne un exponent al sãrãciei

• interviu realizat cu Eugen Tapu, candidat PNL la Senat

Cîteva zile ne mai despart de un scrutin extrem de important nu doar pentru România, ci si pentru judetul Neamt. Votul nostru va arãta directia pe care tara o va alege pentru urmãtorii 4 ani. Care e adevãrata mizã a acestor alegeri am aflat de la senatorul Eugen Tapu, candidat PNL pentru Senatul României.

Reporter: Ce ar trebui sã stie nemtenii despre alegerile de duminicã?
Eugen Tapu: Cred cã nemtenii trebuie sã constientizeze importanta votului de pe 11 decembrie. Nu-i vorba doar de Parlament aici, ci si de un vot hotãrîtor pentru cum va arãta guvernul în urmãtorii patru ani. Îi intereseazã pe nemteni de locurile de muncã, de cum aratã spitalele, ce învatã copiii nostri la scoalã, de faptul cã n-avem o autostradã în Moldova? Dacã da, atunci trebuie sã meargã sã voteze, pentru cã toate aceste lucruri depind de Guvern si de Parlament. Si le dau un exemplu concret. Mai bine de 3 ani România a avut un premier PSD. Care au fost rezultatele guvernãrii PSD pentru Neamt? Neamtul a ajuns judetul cu cele mai mici salarii din România! N-o spun eu, ci o publicatie ce a realizat de curînd acest clasament. În guvernarea PSD, numãrul somerilor a crescut cu aproape 2.500! O aratã datele AJOFM Neamt. Si tot în perioada guvernãrii PSD, din Neamt au plecat aproape 70.000 de persoane în strãinãtate, judetul fiind pe podium în acest cumplit clasament. Aceste informatii sînt oficiale, venite de la Institutul National de Statisticã. Aceasta e miza adevãratã a votului de pe 11 decembrie: Neamtul trebuie sã scape de PSD, de cei care i-au adus cele mai mici salarii din tarã si numãr crescut de someri, de acelasi PSD care a silit zeci de mii de nemteni sã plece din tarã în cei trei ani cît au guvernat.
Rep.: Ce poate face PNL poate a scoate Neamtul din zodia salariilor mici, a somajului, a sãrãciei?
E.T.: Programul de guvernare al PNL contine aspecte punctuale pentru zona Moldovei si pentru Neamt. ÃŽnsã, stiti cum e, oamenii cred din ce în ce mai putin dupã campanii întregi în care s-au fãcut promisiuni încãlcate. Cred cã e mult mai folositor pentru nemteni sã se uite la oameni. Pentru cã acea vorbã, „omul sfinteste locul“, chiar se aplicã în politicã. Iar dacã vor face asta, vor vedea cã PNL îl propune premier pe Dacian Ciolos, un profesionist, un om cu bun simt, un personaj integru, opusul unor personaje ca Ponta sau Dragnea, exponentii PSD. Cît priveste Neamtul, echipa PNL, din care fac parte, e cea mai puternicã: e condusã de presedintele Mugur Cozmanciuc, avem exponenti cu rezultate în politica nemteanã, cum sînt Laurentiu Leoreanu, Vlad Marcoci sau Cãtãlin Drãgusanu. Avem si tineri care sã aducã un suflu nou, asa cum sînt Gabriela Antipa, Bogdan Tifui si Andrei Aciocârlãnoae.

Articol afisat de 2871 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective