Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Noiembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

188 si 148 km/h. Da' ce-i usturã!

• un sofer a fost prins cu 188 kilometri la orã pe un sector cu restrictie de 70 km • altul avea 148 la orã • un iesean a fost depistat, la interval de cîteva minute, cu 120, respectiv 138 km/h • amenzile în cazul sãu au totalizat 22,5 milioane de lei vechi • ceilalti vitezomani au scos din buzunare cîte 1.125 de lei si sînt pietoni vreo 90 de zile • pentru cã a nins, politistii recomandã prudentã în trafic •

O actiune a Politiei Rutiere Neamt, organizatã la finele sãptãmînii trecute, în special pe linia combaterii vitezei excesive, s-a soldat cu depistarea a numerosi soferi care au cãlcat prea tare pedala de acceleratie, unii rãmînînd temporar si fãrã permise. „Recordul“ a fost descoperit sîmbãtã, 26 noiembrie, în jurul orei 16.30, cînd un echipaj a oprit în trafic un autoturism condus de cãtre un bãrbat de 43 de ani, din Pildesti. Acesta a fost înregistrat de radar în timp ce circula cu viteza de 188 de kilometri la orã, într-un segment de drum cu restrictie de vitezã la 70 de kilometri la orã. Sîmbãtã, alti doi bãrbati, care conduceau autoturismele pe DN2 - E85, cea mai rapidã dar si cea mai periculoasã arterã rutierã a judetului, au fost înregistrati la Secuienii Noi cu 118, respectiv 148 kilometri la orã. Acestia au fost opriti de politisti, fiind sanctionati contraventional. Un alt caz de vitezã excesivã a fost înregistrat duminicã, 27 noiembrie, cînd un iesean în vîrstã de 34 de ani a fost depistat conducînd un autoturism pe drumul european cu viteza de 120 de kilometri la orã, tot la Secuienii Noi. Acesta, la urmãtorul filtru radar, a fost înregistrat din nou circulînd cu vitezã, 138 kilometri la orã, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional pentru cele douã abateri. ÃŽn toate cazurile au fost aplicate sanctiuni contraventionale, respectiv amendã în valoare de 1.125 lei si retinerea permisul de conducere în vederea suspendãrii dreptului de a conduce pe o perioadã de 90 de zile. De precizat cã, în zona Roman comunitatea virtualã a creat o paginã intitulatã Radar Roman Oficial, grup care numãrã, în prezent, 1.735 de membri, în care utilizatorii semnalizeazã prezenta masinilor de Politie, în special cele de la Rutierã care îi cautã pe vitezomani. Acest lucru nu este considerat unul rãu, în opinia majoritãtii, în conditiile în care reducerea vitezei, indiferent de cauze, este un factor care duce la prevenirea multor nenorociri. De altfel, în anii din urmã chiar Inspectoratul de Politie al Judetului Neamt comunica din timp locurile în care vor fi postate echipajele dotate cu radar.

Sanuntã precipitatii mai consistente de Mos Nicolae

Prognoza meteorologilor s-a adeverit si în prima zi a informãrii de vreme rea, ne-am trezit cu zãpadã. Ieri, 28 noiembrie, la ora 8, era un stat de nea de 1 centimetru la Piatra Neamt si 2 centimetri erau la Tîrgu Neamt. Pînã la ora 14 zãpada a crescut la 3 centimetri în resedinta de judet, dar a rãmas constantã la Tîrg. Existã sanse mari ca si pe parcursul zilie de astãzi sã ningã. Nu a fost însã deosebit de frig, iar la 10 termomtrele indicau 0 grade în Piatra Neamt si Roman, iar la Tîrgu Neamt era -1 grad. Cel mai rece era la Toaca, pe Ceahlãu, -8 grade, dar din cauza vîntului se resimteau -18, stratul de zãpadã fiind de 7 centimetri. La ora 14 era 1 grad cu plus în mai tot judetul, mai putin în Piatra Neamt unde termomtrele înregistrau -1 si pe Toaca unde era mai frig decît în zori, -10 grade cu un indice de rãcire din cauza vîntului de -22 de grade. Pentru perioada 28 noiembrie - 11 decembrie 2016, în Moldova vremea va pãstra aceleasi caracteristici. ÃŽn medie, temperaturile maxime se vor încadra între 1 si 4 grade, iar cele minime între -5 si 1 grad. Sãptãmîna viitoare, variatiile de temperaturã nu vor fi semnificative nici ziua, nici noaptea: maximele vor fi cuprinse între 2 si 4 grade, iar minimele vor fi de -3, pînã la -4. „Vor fi precipitatii în cea mai mare parte a intervalului, în general slabe, exceptînd perioada 6-11 decembrie cînd vor deveni mai consistente“, conform Administratiei Nationale de Meteorologie. Pentru astãzi, 29 noiembrie, este anuntatã o maximã de -2 grade, iar noaptea va fi una din cele mai reci de pînã acum, fiind anuntatã o minimã de -6 grade. Specialistii spun cã si mercuri, 30 decembrie, cerul rãmîne acoperit, nu mai sînt precipitatii, iar ziua vor fi valori de cel mult -1 grad, iar noaptea mercurul din termometre se opreste la -4 grade. Decembrie debuteazã cu timp frumos, iar joi va fi soare cu o maximã de circa 2 grade.

Mare atentie în trafic!

ÃŽn ultima perioadã conditiile meteo nu au fost prielnice pentru participantii la trafic, indiferent dacã este vorba de soferi sau de pietoni. Au fost frecvente perioade cu ceatã, sau precipitatii sub formã de ploaie, iar de ieri a nins. Din acest motiv politistii recomandã conducãtorilor auto sã fie mai prudenti în trafic. Pentru a cãlãtori în sigurantã, oamenii legii reamintesc celor care pleacã la drum sã se intereseze de starea carosabilului de pe traseul pe care urmeazã sã-l parcurgã si sã-si pregãteascã autovehiculul cu lopatã si un sac de nisip, dar ar fi bine de fãcut si plinul. Este bine ca soferii sã-si asigure o vizibilitate bunã în habitaclul masinii, prin curãtarea parbrizului, a geamurilor laterale, a lunetei si sã aibã în perfectã stare de functionare sistemul de climatizare si stergãtoarele de parbriz. Este recomandat ca în conditii de ceatã, ploaie sau ninsoare sã se adapteze viteza la conditiile meteo si de trafic, sã se circule cu vitezã redusã, pãstrînd o distantã corespunzatoare între autovehicule si sã nu se bruscheze comenzile masinii. Ar fi bine sã nu se depãseascã autovehiculele oprite la semafor si sã nu patrundã în intersectie dacã, din cauza aglomeratiei nu o pot traversa. Nu trebuie uitat faptul cã atunci cînd circulati pe drumuri acoperite cu zãpadã, gheatã sau polei, utilizarea anvelopelor de iarnã este obligatorie. „Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneazã cu amendã cuprinsã între 9 si 20 de puncte, valoarea unui punct amendã fiind de 125 de lei“, a declarat Elena Bulgãrea, purtãtor de cuvînt al Politiei Neamt. Aceasta a mai adãugat cã atunci cînd în anumite zone partea carosabilã este acoperitã cu polei, gheatã, zãpadã, mîzgã sau piatrã cubicã umedã, conducãtorii auto au obligatia de a circula cu o vitezã care sã nu depãseascã 30 km/h în localitãti, sau 50 km/h în afara localitãtilor. Pietonii au obligatia sã circule numai pe trotuare, traversarea strazii trebuie fãcutã numai prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului si doar dupã ce sînt siguri cã intentia de traversare a fost observatã de cãtre soferi, iar acestia au oprit masinile. Nu trebuie uitat faptul cã în conditiile unui carosabil umed sau alunecos, spatiul de frînare al masinilor creste.

Articol afisat de 1506 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective