Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

7 mãsuri liberale pentru economia româneascã

n Generalizarea cotei unice de 16 la sutã, Profit produs în România? Impozitarea se va face în România, 50 la sutã mai putine taxe, Facilitãti pentru angajatori, Cheltuieli la vedere, Fonduri speciale pentru dezvoltarea zonelor rãmase în urmã si Reformarea relatiei contribuabil-stat sînt cîteva dintre mãsurile pe care PNL le va implementa dupã cîstigarea alegerilor parlamentare

Guvernul Ciolos a obtinut în acest an cea mai mare crestere economicã din Europa. Pentru ca aceastã crestere sã continue si pentru ca ea sã fie simtitã si într-o crestere a nivelului de trai, Partidul National Liberal împreunã cu Dacian Ciolos au în vedere aplicarea un program coerent si sustinut de reformã. Iatã cîteva dintre aceste propuneri:
- Generalizarea cotei unice de 16 la sutã
Instituirea în 2005 a cotei unice a reprezentat unul din marile succese din ultimii 20 de ani. Atît veniturile populatiei cît si cele ale firmelor au crescut semnificativ. E timpul ca aceastã cotã de impozitare sã devinã cu adevãrat unicã si sã vizeze inclusiv taxa pe valoarea adãugatã. De asemenea, toate contributiile sociale (CAS, CASS, somaj, fonduri de risc etc), atît pentru angajat, cît si pentru angajator, vor ajunge, cumulat, la 16%. Rezultatul relaxãrii fiscale va fi scoaterea la luminã a veniturilor companiilor si, deci, o mai bunã colectare a acestora a buget.
- Profit produs în România? Impozitarea se va face în România
PNL doreste ca impozitele sã fie plãtite acolo unde sînt generate profiturile si creatã valoarea. Pentru aceasta, PNL va transpune rapid în legislatia nationalã Directiva UE 2016/1164 din 12 iulie 2016 de stabilire a normelor împotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale.
- 50 la sutã mai putine taxe
PNL va lua mãsuri pentru reducerea/eliminarea costurilor administrative ale politicii fiscale prin eliminarea taxelor si impozitelor cu eficientã fiscalã redusã, dar cu impact negativ asupra poverii fiscale totale.
- Facilitãti pentru angajatori
Facilitãti fiscale pentru angajatorii care încadreazã someri. Angajatorii care au mai mult de 1.000 de angajati în aceeasi locatie sau angajatorii învecinati care se vor asocia pentru a îndeplini aceastã conditie, vor primi facilitãti fiscale (acceptarea amortizãrii accelerate pentru investitie) pentru a înfiinta crese, grãdinite si centre „scoalã dupã scoalã“ pentru copii angajatilor care îsi desfãsoarã acolo activitatea profesionalã. ÃŽn paralel, si statul va investi în astfel de servicii sociale extrem de necesare în multe comunitãti atît prin construirea de crese si grãdinite cît si prin formarea de personal.
- Cheltuieli la vedere
Simplificare fiscalã realã - mai putine formulare, mai putine drumuri, mai putine cozi la ghisee, mai putinã birocratie, mai multã utilizare a resurselor electronice pentru plata obligatiilor fiscale; Transparenta bugetarã - toate cheltuielile publice la vedere, începînd cu Guvernul si pînã la ultima administratie publicã localã;
- Fonduri speciale pentru dezvoltarea zonelor rãmase în urmã
PNL va înfiinta în primele 100 de zile ale mandatului noului guvern Fondul de Dezvoltare Urban-Rural. Se va utiliza pentru investitii strategice si pentru a acoperi deficite de finantare în zone critice si va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în 4 ani. Activitatea Fondului va fi completatã de cea a noii Bãnci pentru Dezvoltare si Investitii care va functiona prin similitudine cu Banca Europeanã de Investitii avînd ca actionari ministerele ale cãror investitii se deruleazã prin utilizarea fondurilor bãncii. BDIR va beneficia de management privat.
- Reformarea relatiei contribuabil-stat
Un click pentru plata obligatiilor fiscale. Reducerea birocratiei trebuie realizatã atît prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor cît si prin accelerarea informatizãrii sistemelor publice si interconectarea lor. Mai multã libertate economicã: termene mai scurte pentru intrarea si iesirea de pe piatã a agentilor economici.

Articol afisat de 2518 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective