Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 2 Noiembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un om, Dacian Ciolos, un partid, PNL - O sansã pentru noi!

Un om, Dacian Ciolos, un partid, PNL - O sansã pentru noi!

Una dintre surprizele de pe scena politicã centralã, care a reusit sã se strecoare printre multe fumigene aruncate pentru a deturna atentia publicului si pentru a face agenda publicã, a fost anuntul Partidului National Liberal cã îl sustine pe Dacian Ciolos pentru un nou mandat de prim-ministru dupã alegerile parlamentare din 11 decembrie. La scurt timp, actualul premier, care se bucurã de o cotã mare de încredere în rândul românilor, a anuntat cã este de acord cu propunerea liberalilor, dar nu se va înscrie în partid si îsi va tine promisiunea de a nu candida la alegerile parlamentare. Obisnuiti cu clasicele amnezii temporare ale politicienilor, faptul cã actualul premier îsi tine promisiunea si nu candideazã, dar totusi îsi doreste continuarea reformelor începute în acest mandat limitat de premier, este ca o gurã de aer proaspãt, o sperantã la care poate multi dintre noi nu mai visau. Decizia PNL de a-l sustine pentru un nou mandat este una bunã, atât pentru partid, dar si pentru noi cetãtenii. Dacian Ciolos întruchipeazã portretul liderului de care are tara noastrã nevoie în acest moment, dar care a dovedit si prin fapte cã vorbele se pot transforma si în realitate. Un ardelean calm, serios, vrednic, harnic si onest care declara recent, în cadrul unui interviu, urmãtoarele: „Oricum, lucrurile nu le putem schimba decât împreunã si asta vreau sã fie foarte clar. Un om sau doar câtiva oameni nu pot schimba lucrurile împotriva vointei celorlalti care vor rezistentã si care vor mentinerea lucrurilor asa cum sunt. Sigur, nu înseamnã cã trebuie schimbat totul. Trebuie schimbate doar lucrurile care sunt gripate, care, din diferite motive, nu functioneazã si, în primul rând, trebuie sã ne schimbãm pe noi însine. Cred cã asta e cea mai importantã schimbare care trebuie sã aibã loc în România, în perioada urmãtoare“. De aceea Dacian Ciolos are nevoie de sustinerea PNL, pentru cã solutia unui Guvern Tehnocrat nu este una de duratã într-o democratie. Este nevoie de asumare politicã, care sã fie luatã prin intermediul reprezentantilor pe care îi desemneazã cetãtenii sã le reprezinte vocea în Parlament. Pe de altã parte, faptul cã Partidul National Liberal armonizeazã programul de guvernare cu plaforma lansatã de actualul premier, România100, este o altã veste bunã. Prin contopirea „fortelor“, proiectele demarate de Dacian Ciolos vor putea fi duse mai departe. Vorbim aici de debirocratizare, lupta anticoruptie, o economie prosperã, infrastructurã europeanã, clasã politicã responsabilã, platã corectã pentru munca fiecãruia dintre noi. La ce putem spera cu Dacian Ciolos premier sustinut de PNL? La o Românie fãrã sãrãcie, sãnãtoasã, educatã, care conteazã pe plan international, o Românie condusã cu bun simt si decentã, o Românie Reclãditã, o tarã a tuturor românilor. Vã regãsiti în ceea ce ne propune tandemul Dacian Ciolos - PNL? Judecând la rece, pare varianta cea mai bunã, varianta corectã pentru viitorul nostru, al tuturor, nu doar al unora.

Tu decizi cine conduce România de mâine! Ce propune Guvernul PNL - Dacian Ciolos?

Echipa PNL Neamt si-a desemnat sãptãmâna trecutã candidatii pentru alegerile parlamentare din data de 11 decembrie: lista la Camera Deputatilor este deschisã de Mugur Cozmanciuc, urmat de Laurentiu Leoreanu, Cãtãlin Drãgusanu, Gabriela Antipa si Vlad Marcoci, iar la Senat de Eugen Tapu - Nazare. Pentru cã timpul trece repede si azi - mâine ne trezim în ziua votului, am vrut sã aflãm mai multe despre programul de guvernare al PNL, ca sã stiti pentru ce anume îi veti vota. „Dacã veti acorda votul echipei PNL în urmãtorii patru ani, asa cum ati fãcut-o deja, vom actiona pentru reclãdirea nationalã a României, pentru respect si sprijin pentru cetãteni, pentru nevoile voastre si diversitate. Din calitatea de parlamentar voi sustine si mã voi implica în punerea în practicã a programului Partidului National Liberal, care porneste de la urmãtorul principiu de bazã: Statul trebuie sã serveascã cetãteanul. PNL îsi doreste un stat-prieten pentru cetãtean, nu un stat-dusman. Ca parlamentar din zona Moldovei voi milita în continuarea pentru urgentarea începerii autostrãzii Unirii, care sã lege Moldova de Transilvania, dar si pentru construirea spitalului regional cu specific de urgentã la Iasi. Pe de altã parte, din calitatea de parlamentar, prin atributiile pe care le am, voi pleda pentru asigurarea anualã, prin bugetul de stat, a 2% din PIB pentru sistemul national de apãrare“, ne-a declarat presedintele PNL Neamt Mugur Cozmanciuc. Si senatorul Eugen Tapu Nazare, care a intrat în cursã pentru a obtine un nou mandat, ne-a oferit câteva directii: „Programul de guvernare al PNL este unul pentru cetãteni, sprijin pentru capitalul românesc, axat pe dezvoltare si predictibilitate. Avem nevoie de un proiect care sã vorbeascã despre o Românie a viitorului, nu doar despre o Românie de peste un an sau doi. Investitorii vor aduce bani în tara noastrã dacã le vom oferi predictibilitate, infrastructurã si debirocratizare. Aceste principii se regãsesc în programul de guvernare al PNL. Totodatã, faptul cã PNL îl sustine pe Dacian Ciolos pentru a fi premier si dupã alegerile din decembrie este o garantie în plus“, a declarat Eugen Tapu Nazare. Primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, face urmãtorul pas în politicã: vrea sã ajungã deputat în Parlamentul României din partea PNL. „Am acceptat aceastã provocare din dorinta de a reclãdi judetul Neamt asa cum am fãcut-o cu municipiul Roman. ÃŽmi doresc sã contribui la rentabilizarea activitãtii de legiferare si de a corecta si îmbunãtãti legislatia în vigoare“, ne-a declarat Laurentiu Leoreanu. Si deputatul Vlad Marcoci, parte din echipa liberalã, în urma experientei pe care o are ca parlamentar îsi propune urmãtoarele:
„Doresc implementarea unor politici în domeniul mediului, cu impact major local si national, legate de ariile protejate, exploatãri forestiere, de infrastructura de mediu, dar si pentru dezvoltarea mediului de afaceri“.

Mãsuri incluse în programul de guvernare al PNL

În urmãtorii 4 ani Guvernul PNL - Dacian Ciolos va înfiinta:
- Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR), care va utiliza investitii strategice pentru a acoperi deficite de finantare în zone critice si va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în 4 ani.
- Banca de Dezvoltare si Investitii a României (BDIR), care este un instrument complementar Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural.
- Dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 si reasezarea profesiei de medic în sistemul de salarizare românesc pe o grilã rationalã.
- Cresterea salariilor asistentilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 pânã la dublarea acestora.
- Programul „Casa Medicului“: construirea a circa 900 imobile adecvate pentru asistentã sanitarã primarã, de ambulatoriu, minilaborator de analize, alte investigatii, farmacie si locuintã pentru medicii comunitãtii rurale si mici urbane.
- Dezvoltarea si generalizarea unor programe nationale de preventie si educatie pentru sãnãtate, gratuite pentru toti cetãtenii indiferent cã sunt sau nu asigurati.
- Investitia în profesor - cresterea anualã a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumãtate a anului 2017, pânã la dublarea acestora, însotitã de evaluarea corpului didactic.
- Generalizarea programelor de alimentatie sãnãtoasã în scoalã si din centrele „Scoalã dupã scoalã“ pe baza tichetelor valorice.
- Alocatii decente pentru toti copiii. Se propune cresterea acestora la valoarea de 200 lei / lunã.
- Salarizarea administratiei publice la nivel european si egalizarea salariilor în sistem: pentru aceeasi muncã - acelasi salariu, indiferent de localitate.
- Cadastrarea si comasarea terenurilor agricole în scopul cresterii competitivitãtii.
- Coordonarea unitarã si eficientã a fondurilor pentru mediul rural, indiferent de unde provin, prin intermediul unui „Minister al satului românesc“.
- Interzicerea defrisãrii pãdurilor prin înãsprirea legislatiei si eficientizarea controlului în domeniu.
- Conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea constructiei autostrãzii Unirii: Tg. Mures - Iasi - Ungheni prin constituirea Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR). PNL a gãsit fondurile pentru constructia autostrãzii Iasi - Târgu Mures.
- Alocarea resurselor financiare suplimentare necesare echilibrãrii si reducerii decalajalor dintre regiunile istorice ale tãrii, respectiv Transilvania în comparatie cu Moldova.

Fosti adversari, acum coechipieri. Chitic si Drãgusanu în echipa PNL pentru Neamt 2020 si viitorul tãu!

Politica la nivel local, mai ales în perioada apropiatã alegerilor, devine uneori mai palpitantã comparativ cu cea nationalã. Liderii locali se întrec în a ne surprinde exact atunci când ne spunem cã nu mai are ce sã ne surprindã, cã doar îi stim pe toti, cã sunt de-ai locului. Dar uite cã nu este chiar asa. Desi în campania pentru alegerile locale deputatul Cãtãlin Drãgusanu a obtinut un rezultat bun, zbaterile altor lideri din ALDE pentru a prinde un scaun de parlamentar au sters cu buretele totul. ÃŽncercând sã lupte din interior pentru integritate, asa cum ar trebui sã facã si alti politicieni, Cãtãlin Drãgusanu a decis cã nu mai este locul lui în ALDE. Decizie bunã dacã e sã luãm în calcul cã va candida pe listele PNL. ÃŽnsã partea cu adevãrat interesantã pentru cei din Piatra Neamt este faptul cã deputatul va colabora cu primarul Dragos Chitic pentru a face din municipiu un oras de care sã ne putem mândri. Si uite asa un actual edil cu un fost contracandidat vor colabora pentru a-si pune în aplicare proiectele pentru cetãteni. Dacã-i adãugãm la aceastã listã a PNL Neamt si pe Vlad Marcoci sau Aurelia Simionicã, putem spune cã toatã „spuma“ politicã din Piatra Neamt si-a ales tabãra pentru aceste alegeri: PNL. „Mã consider un politician din generatia tânãrã, dedicat activitãtii publice, interesat ca zona din care provin si în general ca românii si nemteni sã o ducã mai bine. Societatea cere o primenire a clasei politice românesti si singurul partid care a auzit acest lucru si care a dat curs acestei solicitãri este Partidul National Liberal. De aceea m-am alãturat echipei liberale din Neamt pentru cã am încredere cã programul de guvernare, care va fi pus în practicã cu Dacian Ciolos premier, este ceea ce are nevoie judetul Neamt si România la ora actualã. Totodatã, vreau ca pietrenii sã stie cã îmi voi pune în slujba lor toatã experienta, voi colabora cu primarul Dragos Chitic pentru ca programul Piatra Neamt 2020 sã fie transpus în realitate. Pentru cã voi ati decis pe 5 iunie cã este proiectul în care credeti. Eu am înteles decizia electoratului, o respect, de aceea am decis cã nu are rost sã fiu ranchiunos, ci sã îmi unesc fortele ca sã implementãm proiectul Piatra Neamt 2020. Cu totii ne dorim un municipiu cu conditii mai bune de viatã, cu oportunitãti economice multiple atât pentru marii investitori, cât si pentru micii antreprenori sau pentru tinerii absolventi“, a declarat deputatul PNL Cãtãlin Drãgusanu.

Articol afisat de 1416 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective