Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2016
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Octombrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rîsu', plînsu' la sedinta CJ

• chestionat pe tema infiltratiilor de la Cetatea Neamtului, presedintele Arsene a „comis“ declaratia anului: „Din pãcate plouã“ • momentele de umor, probabil involuntar, au continuat cu interventia cel putin surprinzãtoare a unui consilier liberal • alesul „rãtãcit“ solicita sã fie luatã în discutie situatia unei societãti a... Consiliului Local Piatra Neamt •

Momente de tot rîsul, ori de toatã jena ar putea spune unii, în sedinta de consiliu judetean de la sfîrsitul sãptãmînii trecute. Petrecute la sfîrsitul întrunirii, în momentul în care s-a trecut la „diverse“. Si diverse au fost: de la replici de o arogantã extremã, la ironii mai mult sau mai putin reusite, sigur „asezonate“ si cu îndemnuri ce miroseau de la o postã a ipocrizie, de genul: „sã facem administratie, nu politicã“.
Circul a fost deschis de o precizare venitã de la presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene, privind o „interpelare“ din sedinta precedentã a unui consilier romascan referitoare la situatia aparatului de radiologie pentru Spitalul Roman. Achitat pe jumãtate, din banii dati de CJ, dar rãmas „în aer“ pentru cã nu se plãteste cealaltã jumãtate. Care ar fi în sarcina Primãriei Roman. Oricum, subiectul, extrem de important pentru comunitatea romascanã, a degenerat rapid într-un „dialog al surzilor“. ÃŽn care presedintele afirma cã partea CJ-ului din contractul de asociere a fost îndeplinitã si îi acuza pe consilierii opozitiei cã vin „nedocumentati“ la sedinte, iar consilierul PNL sustinea cã face un apel pentru ca CJ-ul sã intervinã, evident financiar, în continuare pentru ca investitia sã aibã o finalitate. Ambele pãrti, separat, aveau dreptate, însã cînd intrau în dialog nimeni nu mai întelegea nimic. Cum nimic s-a si ales din acest dialog, finalizat cu replica acidã a consilierilor PNL cã si presedintele era la fel de „nedocumentat“ pe subiect la sedinta precedentã. Ca sã împãcãm, cum spune românul, si capra si varza credem cã ambele pãrti aveau dreptate, cel putin în ceea ce priveste aspectul cu „nedocumentarea“. A urmat o scurtã încãlzire legatã de o întrebare a opozitiei privind stadiul lucrãrilor la celebra, dar si tragica intersectie de la Girov - presedintele Arsene promitînd un rãspuns ulterior - dupã care sãbiile politice au fost scoase de tot din teacã. Subiectul a fost legat de Cetatea Neamtului unde, au spus consilierii PNL, în momentul în care plouã, apar niste infiltratii. Rãspunsul venit din partea presedintelui Arsene a stîrnit rumoare: „Din pãcate plouã“. ÃŽncã nu ne-am dumirit dacã rãspunsul e din categoria celor extrase din „putul gîndirii“, gen „iarna nu-i ca vara“ sau „decît sã fie rãu, mai bine sã fie bine“, a fost o reactie nervoasã necontrolatã, sau a reprezentat culmea culmilor în ceea ce priveste aroganta cu care poate rãspunde un ales local. Fie el si presedinte de CJ. Ori poate cã e rezultatul unei „normalitãti“ în ceea ce priveste „situatia locativã“ a presedintelui care o fi locuind într-o casã în care cînd „din pãcate plouã“ pe cale de consecintã fireascã apar si infiltratiile. Acoperisul fiind probabil de design. Sau mizeazã domnul Arsene pe încãlzirea globalã ceea ce va face ca în viitorul, cine stie cît de apropiat, România sã se desertifice si, nemaifiind ploi, nici urmasii plãiesilor lui Stefan nu vor mai suferi de pe urma infiltratiilor.
Încercînd apoi sã dreagã busuiocul, Ionel Arsene a declarat cã se bucurã cã sînt discutii pe marginea acestui subiect - ni s-a pãrut cã se citea chiar încîntarea pe fata dînsului - si cã a cerut deja o informare pe aceastã temã de la Complexul Muzeal. Sperãm sã vinã informarea si solutiile mai repede decît ploile prognozate pentru zilele urmãtoare.

Da' cu Parking cum rãmîne?

Momentele de umor, probabil involuntar, au continuat cu interventia cel putin surprinzãtoare a consilierului PNL Florin Hopsa. Pornind de la un comunicat de presã al lui Ionel Arsene pe tema celebrului subiect „PUZ Kaufland“, a cerut sprijin pentru o solicitare de clarificãri privind situatia financiarã a la fel de celebrei societãti Parking. Moment general de stupoare, pentru cã societatea e a... Consiliului Local Piatra Neamt. Ionel Arsene s-a repliat rapid dupã gafa anterioarã si a replicat acid cã Florin Hopsa pare cam „rãtãcit“. Ba chiar s-a oferit ironic sã-l ajute si cu o pozã ca sã înteleagã cã eram cu totii la o sedintã de consiliu judetean, nu local. Au mai urmat si alte interventii si mai aveam putin si ajungeam la dezbateri de... „metafizicã geograficã“, în încercarea de a gãsi rãspunsul la întrebarea existentialã: Dacã orasul Piatra Neamt e din judetul Neamt, atunci consilierii judeteni ar trebui sau nu sã fie interesati de ce se întîmplã la Parking? Curatã dilemã metafizicã întreruptã de o încercare timidã de interventie din partea unui consilier PSD, pus repede la punct de Arsene: „Domnule Tudorel pot sã conduc eu discutia de aici!“ Nu stim dacã posibilitãtile de conducere ale presedintelui CJ ar putea fi afectate de ploaia care produce, ghinion, vorba presedintelui tãrii (sic!), infiltratii la Cetate, dar pentru noi un lucru e clar. Mare pãcat cã s-a grãbit Conu' Iancu sã trãiascã în alt secol. Dacã ne-ar fi fãcut onoarea sã ne fie contemporan, ce opere ar fi iesit inspirate din „isprãvile“ politico-administrative ale stimabililor nostri alesi.

Articol afisat de 1824 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective