Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 Septembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Batista a cãzut de pe tambal, la ALDE

• frãmîntãrile interne ies la ivealã în ciuda mesajului de unitate • deputatul Cãtãlin Drãgusanu e de acord cu solicitarea presedintelui executiv Vasile Nistor, privind organizarea unui Congres Extraordinar • „Este imperios necesar sã adopte un Cod de Eticã“, spune parlamentarul nemtean •

Frãmîntãrile interne din ALDE, la nivel central, dar si local, sînt din ce în ce mai evidente în ciuda strãdaniilor liderilor de a pune batista pe tambal. Mesajul de unitate, de democratie în partid care permite unor lideri sã exprime opinii divergente devine lipsit de orice sens în conditiile în care gunoiul intern începe nu sã iasã de sub pres, ci sã fie mai mare decît presul cu pricina. ÃŽn ultima perioadã si în ALDE Neamt au fost vizibile o serie de divergente. De la „înfierarea proletarã“ a deputatului Cãtãlin Drãgusanu, la mesaje „mînioase“ la adresa colegilor de aliantã localã pornind de la împãrtirea ciolanului, trecînd prin demisii la cel mai înalt nivel si pînã la comunicate tãioase legate de stabilirea listelor cu candidati pentru alegerile parlamentare. ÃŽn acest context, încercarea unor lideri locali de a spune cã e armonie în partid devine la fel de ridicolã precum solicitarea repetatã a acelorasi lideri de a primi un rãspuns de la Departamentul de Stat al SUA referitor la afirmatiile ambasadorului american în România în ceea ce priveste situatia Republicii Moldova. ÃŽn tot acest talmes-balmes comunicativ, oarece ordine încearcã sã facã deputatul Cãtãlin Drãgusanu, cel care recent a atras atentia, printr-un comunicat de presã, asupra modului în care ar putea fi stabilite listele cu candidaturi si cine s-ar putea regãsi pe aceste liste. „Am luat act de solicitarea presedintelui executiv al partidului ALDE, domnul Vasile Nistor, privind organizarea Congresului Extraordinar. ÃŽn calitate de deputat în functie si copresedinte ALDE Neamt sînt de acord cu propunerile si setul de mãsuri propus de domnia sa, pentru cã ele ar veni sã rezolve, în sfîrsit, cîteva din problemele care planeazã asupra partidului nostru. ALDE îsi doreste sã fie un partid mare, a treia fortã politicã din România, deci este imperios necesar sã adopte un Cod de Eticã si sã stabileascã niste criterii de integritate pentru membrii care doresc sã ocupe în continuare functii publice. Pentru schimbarea clasei politice si pentru un Parlament format din oameni curati, cerem ca pe listele partidului nostru sã fie numai oameni integri, care nu au probleme cu legea.
Domnul copresedinte Tãriceanu a afirmat cã domnul Vasile Nistor face aceste solicitari din cauzã cã nu are loc pe listele ALDE si cã nici o organizatie nu ar accepta ca domnul Nistor sã candideze pentru ei. M-a surprins aceastã afirmatie, deoarece stiam cã nu sînt fãcute listele. Personal nici nu am fost întrebat dacã sînt de acord ca domnul Nistor sã candideze în Neamt, deci nu aveam cum sã ofer un rãspuns în acest sens. Dar, dacã doreste, îl invit pe domnul senator Vasile Nistor pe listele ALDE Neamt sã ocupe prima pozitie pe lista pentru Senat. ÃŽn acest fel am avea sansa sã obtinem ambele functii de parlamentari, cea de deputat si cea de senator. Este necesar sã fac mentiunea cã la sedinta de vineri, 23 septembrie, a Comisiei de Fuziune, s-a stabilit ca abia în cursul acestei sãptãmîni sã se discute de principiu candidaturile ALDE la parlamentare pentru fiecare judet. Pe cale de consecintã, Filiala ALDE Neamt nu a stabilit pînã astãzi candidatii pentru noul Parlament, deci nici structura centralã nu avea cum sã aibã, în acest moment, listele finale de candidaturi. Asa stînd lucrurile, dacã domnul Tãriceanu face publice alte informatii decît cele luate din mediile oficiale ale partidului, înseamnã cã listele de candidati s-au fãcut într-un cadru care îl excede pe cel al partidului si sigur pe aceste liste neoficiale sînt multi oameni vizati de propunerile domnului Vasile Nistor“, se aratã în comunicatul semnat de deputatul Drãgusanu.
Scandalul în partide cînd e vorba de liste de candidaturi nu e ceva nou în România sau în Neamt. Nou ar fi ca un partid sã propunã într-adevãr oameni integri, nu lipitori de afise, culegãtori de scame sau ahtiati dupã ciolan. Însã asupra acestui aspect doar viitorul ne poate edifica. La ALDE si la toti ceilalti.

Articol afisat de 1235 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective