Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

De douã ori aur

• la Curtea Domeascã, joi seara, va fi proiectat filmul „De douã ori aur“ • TVR Iasi împlineste 25 de ani de existentã si a realizat pelicule cu cele mai importante evenimente petrecute în orasele Moldovei • pentru Piatra Neamt a fost ales momentul cînd echipele Unic si Fibrex deveneau campioane nationale • se întîmpla pe 2 mai 2002 •

Platoul Curtii Domnesti din Piatra Neamt va fi joi, 11 august, de la ora 21, gazda unui eveniment deosebit, „regia“ fiind semnatã de cãtre Studioul teritorial Iasi al TVR. Va fi o evocare a unor performante de marcã pentru sportul nemtean, care s-au petrecut în aceeasi zi - cucerirea titlurilor nationale la handbal masculin si volei feminin. Revenind la organizator, TVR Iasi, acesta împlineste 25 de ani de existentã în 2016, iar cu acest prilej realizatorii postului au produs cîte un film despre cîteva dintre cele mai importante evenimente trãite de comunitãtile din Moldova, care au fost relatate pe canalul amintit. Pentru Piatra Neamt a fost ales momentul în care echipele Unic si Fibrex Energoterm au devenit campioane nationale în aceeasi zi, pe 2 mai 2002. Atunci, în fata Hotelului Central, aproape 10.000 de oameni au sãrbãtorit, împreunã cu cele douã formatii, aceste reusite extraordinare pentru orasul de la poalele culmii Pietricica. Asa cã, pe 11 august, pietrenii si nu numai ei, sînt invitati la Turnul lui Stefan cel Mare, acolo unde va fi proiectat filmul „De douã ori aur“, realizat de TVR Iasi. Eroii acelor performante vor împãrtãsi publicului amintirile de atunci, fiind asteptati în zona istoricã a orasului iubitori ai sportului care au fost prezenti la „noaptea de aur a sportului nemtean“, membri ai galeriilor celor douã echipe, componenti ai cluburilor sportive etc. Asadar sînt toate motivele pentru a nu rata evenimentul pus la cale de TVR Iasi, iar pentru a reaminti ce a fost în 2002, la Piatra Neamt, prezentãm cititorilor ce scria Monitorul, în editiile din 3 si 4 mai.

Ziua încoronãrii

Handbal Club FibrexNylon a fost asearã încoronatã cea mai bunã echipã din România la handbal masculin. Asta s-a întîmplat la finalul unui campionat în care sportivii nemteni au stabilit un record greu de egalat în sportul românesc: 33 de victorii din tot atîtea meciuri. ÃŽn ultima partidã din sala Ceahlãul handbalistii condusi de Aihan Omer si Stelian Bursuc au învins Steaua, fosta campioanã, cu scorul 28-23 (14-8). Ceea ce s-a întîmplat în teren a întregit bucuria victoriei pentru jucãtori si pentru spectatorii care au umplut sala pînã la refuz si au creat o atmosferã extraordinarã. (...) A fost un meci disputat, din care n-au lipsit contrele bãrbãtesti, nervii si implicit eliminãrile. (...) Cu trei minute înainte de finalul partidei toti spectatorii din sala Ceahlãul au cîntat din toatã inimia „Campionii! Campionii!“, iar apoi s-au bucurat împreunã cu favoritii lor. Fluierul de final a consfintit ceea ce se stie de mult: numele Fibrex Nylon Sãvinesti va fi scris în cartea de istorie a handbalului românesc, fiind echipa ce a terminat cu maximum de puncte o editie de campionat. „A fost o confruntare frumoasã între douã echipe bune, cîstigatã de jucãtorii mai experimentati si mai dornici de victorie. Le multumesc tuturor celor care s-au implicat în aceastã muncã, le multumesc spectatorilor care au fãcut un spectacol extraordinar vãzut de o tarã întreagã“, a declarat Petru Paleu. Campionii sînt: Florin Spiridon, Iulian Strat, Florin Albici, Leonard Bibirig, Rãzvan Cîrstoaia, Mihai Timofte, Adrian Mamina, Florin Luca, Iulian Alexandru, Florin Drãgoi, Gabriel Armanu, Adrian Tucanu, Eusebiu Tancãu, Ionel Cãescu, Robert Tase, Eremia Pîrîianu, antrenorii Aihan Omer si Stelian Bursuc; kinetoterapeutul Florin Rus, maseorii Gheorghe Matache si Florin Strate, delegatul Dorel Sanie si, nu în ultimul rînd, conducãtorul si finantatorul clubului, Petru Paleu.

Unic a adus titlul la Piatra Neamt

Volei Club Unic a devenit ieri Campioana României la volei feminin, dupã ce a învins în deplasare, în meciul lll al Finalei Campionatului National pe CSU Metal Galati cu 3-0. Este un succes asteptat de 15 ani de Vasile Ouatu, omul care a preluat frîiele clubului si pe care l-a dus cu muncã si încãpãtînare pe culmile gloriei nationale. Artizanele acestui succes se numesc: Andreea Constantinescu, Laura Mastahac, Raluca Constantinescu, Lenuta Ivan-Ionescu, Florentina Nedelcu, Cristiana Ghionea, Elena Zaharia, Violet Barasa, Maria Vasilicã, Lucica Dãnoiu, Ramona Jinga si Mãdãlina Dumitrescu; dirijorii acestei orchestre sînt Dan Gavril si Viorel Rosioru, plus Eugen Banciu, omul care are grijã ca totul sã meargã bine în jurul echipei. Pietrencele au încheiat primul set repede, la 17, iar setul II la 21. Ultimul act a fost cel mai disputat. (...) Tabela arãta la un moment dat un incredibil 16-8 pentru gazde, dar Unic a dat dovadã de caracter, a revenit în joc, iar la final a fost 25-22, 3-0 la seturi si 3-0 scor general. Lacrimile de bucurie care umpleau ochii fetelor au fãcut ca în acel moment sã fie uitate munca, accidentãrile si suferintele întregului sezon, lungile perioade de cantonament, iar în momentele de bucurie nu l-au uitat nici pe omul care le-a unit sub acelasi nume, purtîndu-l pe brate pe Vasile Ouatu.„A fost o partidã extraordinarã în care fetele au jucat foarte bine si au dat dovadã cã pot trece peste momentele grele care se ivesc de-a lungul unui meci. Bucuria a fost de nedescris pentru toatã lumea si felicit pe toti cei care s-au implicat în aceastã victorie a voleiului nemtean si a sportului din Piatra Neamt“, a declarat Vasile Ouatu.

Fiesta la Piatra Neamt
Pietrenii au sãrbãtorit, joi seara, într-o atmosferã de fiesta, reusita handbalistilor de la FibrexNylon Energoterm si a voleibalistelor de la Unic, echipe care au adus la Piatra Neamt medaliile de campioni ai României, în aceeasi zi. Orasul a îmbrãcat haine de sãrbãtoare, grijile si neîmplinirile cotidiene au fost date uitãrii si din mii de piepturi s-a fãcut auzit un singur strigãt: „Campionii! Campionii!“. Pietrenii au iesit pe strãzi încã din jurul orei 18, cînd stirea victoriei obtinute de voleibalistele pietrene la Galati fãcuse deja înconjurul orasului si cîteva sute de suporteri s-au adunat în fata Hotelului Central pentru a urmãri, pe un ecran urias, partida disputatã de FibrexNylon în compania Stelei. ÃŽn cîteva ore, numãrul pietrenilor adunati în fata Hotelui Central a depãsit 10.000. Autocarul formatiei FibrexNylon a fost întîmpinat cu o explozie de bucurie, din miile de piepturi izbucnind strigãtul care avea sã domine fundalul sonor al serii: „Campioni!, Campioni!, Campionii României sînteti voi!“. ÃŽn acest timp, dupã ce au fost primite de suporteri în fata Complexului Unic, voleibalistele au strãbãtut strãzile orasului într-o caravanã a bucuriei, care smulgea ropotele de aplauze ale trecãtorilor. Destinatia finalã a campioanelor a fost, cum era si de asteptat, Hotelul Central, acolo unde Benone Sinulescu a fost nevoit sã-si întrerupã recitalul pentru a le permite pietrenilor sã-si salute favoritele. Pentru alte cîteva zeci de minute, uralele si aplauzele au dominat piata din fata hotelului, iar handbalistii si voleibalistele, dupã ce si-au stropit cu sampanie suporterii, au încins o horã a bucuriei, dupã care spectacolul a continuat cu concertele formatiilor Romania si Hi Q. Fãrã încrîncenarea din timpul partidelor, gustînd din plin succesele obtinute dupã campionate de exceptie, suporterii pietreni punctau fiecare pauzã dintre melodii cu scandarea „Campionii!, Campionii!“, scandare ce le va apartine în exclusivitate pînã la încheierea urmãtoarelor editii de campionat.

Articol afisat de 1892 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective