Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2016
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Iulie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Vacante Muzicale, Nightlosers si studenti

• pe scena TT-ului are loc Ziua institutiilor de învãtãmînt superior muzical • concertul Nightlosers va începe la ora 21, în Piata Turnului •

Pe scena Festivalului Vacante Muzicale la Piatra Neamt ziua de astãzi, 7 iulie, este rezervatã studentilor din învãtãmîntului românesc. Pentru Ziua institutiilor de învãtãmînt superior muzical au fost invitate sã prezinte cîte un recital reprezentantii Universitãtii de Arte George Enescu Iasi (Emilian Clipa, - clarinet, anul II; Eliza Solomon - sopranã, anul II master; la pian: prof. univ. dr. Aurelia Simion), Academiei de Muzicã Gheorghe Dima Cluj Napoca (Alexandru marin, Cristian Piron - chitarã) si Universitãtii Nationale de Muzicã Bucuresti (Carla Stoleru, Loredana Palade, Elena Teodora Greciuc - flaut, Andrei Aiordãchioei - corn; la pian: prof. univ. dr. Verona Maier). Evenimentul va avea loc în sala mare de spectacole a Teatrului Tineretului, începînd cu ora 19.00. Douã ore mai târziu, pe scena care va fi amplasatã în Piata Turnului se vor afla membrii celebrei formatii Nightlosers. Hanno Hoffer si colegii sãi sînt pregãtiti sã încînte publicul cu mai vechi, ori mai noi, melodii etno-blues.

Cîte ceva despre „ieseni“ si un pietrean

Eliza Solomon este absolventã a Universitãtii George Enescu, sectia canto clasic. În perioada facultãtii a participat la cursurile de mãiestrie în operã sustinute de Maria Slãtinaru Nistor si în lied german, realizat de Sofia Kontossi si Anna Karkania. Prin intermediul unei burse Erasmus, Eliza Solomon a avut sansa sã studieze în primul an de masterat la Conservatorul National din Atena. Dintre numeroasele sale prezente publice, le amintim pe cele sustinute alãturi de orchestra Universitãtii de Arte si pe cele din timpul studiilor de master: recitalul de la Megaron (Atena) si Heraklion (Creta). Debutul operistic al sopranei a avut loc în spectacolul Încoronarea Popeei de Claudio Monteverdi, în rolul titular, la Conservatorul din Atena. Clarinetistul Emil Clipa este absolvent al Liceului de Arte Ciprian Porumbescu din Suceava. Pe parcursul anilor de liceu a obtinut numeroase premii la concursurile nationale, internationale si olimpiade. Cele mai recente sînt: Premiul special al Asociatiei Pro Musica Academica obtinut la Concursul Muzical European Diamond Lions în 2015 si Premiul III la Concursul International al Tinerilor Interpreti Eugen Coca în 2016, la Chisinãu. Absolventã a Conservatorului Gavriil Musicescu din Chisinãu, pianista Aurelia Simion este în prezent prof. univ. dr. la Universitatea de Arte George Enescu. Cristian Piron este student la Academia de Muzicã Gheorghe Dima, extensia Piatra Neamt - specializarea interpretare instrumentalã chitarã clasicã. A obtinut premiul I si II la douã editii ale Concursului National pentru Formatii Instrumentale, Corale si Solisti Vocali din Întãmîntul Preuniversitar - sectiunea solist chitarã clasicã.

„Bucurestenii“

Flautista Carla Stoleru este studentã în anul II, la Universitatea de Muzicã Bucuresti. Începînd din toamnã, va studia gratie unei burse Erasmus la Universitatea de Muzicã din Graz. A participat la numeroase olimpiade si concursuri nationale, cît si internationale, obtinînd diverse premii. Lorena Palade, tot de la universitatea bucuresteanã, a participat pe perioada gimnaziului si a liceului la olimpiade si concursuri nasionale si internationale de flaut, obtinînd importante premii. Elena Teodora Greciuc a început studiul flautului la 11 ani iar la diverse concursuri de specialitate a obtinut premii la Emanuel Elenescu - Piatra Neamt, Cel mai bun interpret - Suceava si Olimpiada Nationalã de Interpretare. Studenta de la Universitatea de Muzicã Bucuresti, a concertat în sãli importante ca: Sala micã si mare a Ateneului Român, Sala Cercului Militar, Sala George Enescu a Universitãtii, Muzeul National Enescu etc. Andrei Aiordãchioei a început studiul cornului la 12 ani, iar acum este student în anul I la Universitatea Bucuresti. Printre cele mai importante realizãri se numãrã participarea la masterclass-uri sustinute de cornisti celebri, participarea, în 2015, la proiectul European Music Campus Orchestra din Grafenegg, Austria. În 2011 a fost bursier în cadrul programului Tinere Talente al Fundatiei Principesa Margareta a României.

Nightlosers, de 22 de ani pe scenã

Nightlosers este o trupã înfiintatã în 1994, cîntã blues ardelenesc, un etno-blues construit ca display muzical postmodern, în care acordurile serioase ale blues-ului american sînt piperate cu interventii etno române, maghiare si tigãnesti, montate în conformitate cu o imagine (a formatiei) desprinsã dintr-un film autoironic, în care un grup de tãrãnoi betivi au ajuns întîmplãtor pe o scenã. ÃŽn cei peste 20 de ani de existentã au concertat la festivaluri din mai toate tãrile din Europa dar si în orase din SUA si Canada. Sînt cunoscuti de publicul larg datoritã pieselor „Betivan ratat“ si „Dragostea-i ca si o râie“, piese ce reflectã mai degrabã spiritul umoristic specific trupei prezent si el în concertele live, unde pasajele de blues se îmbinã natural cu muzica traditionalã autenticã ardeleneascã (tigãneascã, ungureascã si româneascã). Discografia grupului contine patru albume: Sitting on the top of the world (1994), Plum Brandy Blues (1998), Rhythm & Bulz (2004) si Cinste Lor (2013).

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective