Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2016
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Mai 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mama transatã, îngropatã în gunoi, fiul s-a sinucis

• un bãrbat de 55 de ani, din Doljesti si-a ucis si transat mama de 88 de ani • anchetatorii au gãsit cadavrul (fãrã cap, mîini si o parte din torace, doar cu picioarele si o parte din bust) îngropat în gunoiul din spatele casei • înainte de macabra descoperire, fiul a fost chemat la audieri în dosarul pentru disparitia mamei • la post i s-a fãcut rãu si a intrat în comã • s-a stabilit cã ingerase insecticid pentru dãunãtorii cartofilor • agresorul a suferit si un accident vascular si a decedat în spital •

O crimã iesitã din comun a socat locuitorii din Doljesti. Un bãrbat de 55 de ani si-a ucis mama octogenarã, probabil într-un acces de furie. Ulterior a transat cadavrul, iar pãrti din corp au fost îngropate în gunoiul din spatele casei. Chemat la politie, fiul a înghitit o fiolã de insecticid, iar la finele sãptãmînii trecute s-a stins în chinuri pe patul de spital, fãrã a putea da detalii despre ce a generat omorul urmat de profanarea cadavrului. În acest moment, ancheta continuã pentru lãmurirea tuturor cauzelor si conditiilor care au dus la aceastã tragedie. Conform actelor de urmãrirere penalã victima, Frãsina Perju, de 88 de ani, îsi împãrtea casa cu fiul ei, Petru Perju, de 55 de ani. Între cei doi scandalurile erau de notorietate, în principal din cauza lipsurilor materiale, dar si din cauza consumului exagerat de bãuturi alcoolice la care se deda fiul. Acesta nu avea un loc de muncã stabil, mai presta activitãti sezoniere pe la sãteni, dar tot timpul era în crizã de bani. De fiecare datã îi cerea lichiditãti mamei, dar cum si aceasta avea o pensie destul de micã, nu de fiecare datã avea de unde sã-i dea. De aici plecau scandaluri stiute de sãteni, fiul obisnuind sã o mai batã pe bãtrînã. Toate acestea cam fãceau parte din rutina zilnicã, iar vecinii erau deja obisnuiti. Asta pînã în week-end-ul de la jumãtatea acestei luni, cînd Frãsina Perju a mers la o pomenire, la niste vecini. Dupã data de 14 mai 2016 nu a mai fost vãzutã. Cîteva zile nu a întrebat nimeni de femeie, unii gîndindu-se cã poate pur si implu, la vîrsta ei, nu mai iese în sat. Numai cã, ulterior, vecinii s-au sesizat, au pus întrebãri si-au fãcut drum la octogenarã, dar cum nu au gãsit-o, ar fi reclamat oamenilor legii din comunã disparitia. Pe 18 mai s-a înregistrat un dosar penal avînd acest obiect, si chiar dacã Petru Perju nu a reclamat disparitia mamei sale, oamenii legii au demarat cercetãrile. Au întrebat în stînga si-n dreapta, iar la cîteva zile distantã de la înregistrarea dosarului oamenii legii de la Doljesti l-au chemat pe Petru Perju la post.

A lesinat în fata politistilor

Cel mai probabil, bãrbatului i s-a fãcut fricã si gîndindu-se cã va fi dovedit si va trebui sã explice unde-i bãtrîna, înainte de a da curs citatiei, ar fi bãut continutul unui flacon de insecticid pentru dãunãtorii cartofilor. „Bãrbatul a fost chemat la postul de politie si la scurt timp dupã ce a ajuns i s-a fãcut rãu. A fost chematã ambulanta, a fost transportat la spital, iar în scurt timp a intrat în comã de gradul IV din care nu si-a mai revenit. Ulterior a fãcut si un accident vascular cerebral, iar pe 27 mai 2016 a decedat la Spitalul Roman. Atunci ne-am gîndit cã ceva nu este în regulã si au fost demarate cercetãri mai amãnuntite. S-a mers la locuinta femeii dispãrute, s-a cãutat peste tot, în casã, în curte, în toate anexele, pînã si în grãdinã unde s-a rãscolit tot. Ceea ce am presupus de la bun început s-a adeverit pentru cã pãrti din cadavru au fost gãsite îngropate în gunoiul din spatele locuintei“, a declarat Stelian Olteanu, procuror în cadrul Parchetului de pe lîngã Tribunalul Neamt. Mai exact, anchetatorii au gãsit cadavrul fãrã cap, mîini si o parte din torace, doar cu picioarele si o parte din bust. Tot în gunoi a fost gãsit un cutit de mari dimensiuni despre care anchetatorii cred cã ar fi arma crimei. Ieri, 30 mai, cercetãrile în acest caz au continuat, anchetatorii sperînd sã gãseascã si fragmentele lipsã din cadavru, capul, membrele superioare si restul toracelui. Urmeazã ca fragmentele recuperate sã fie analizate de medicii legisti pentru a se stabili, dacã va fi cu putintã, data exactã la care s-a produs decesul, precum si alte date utile cauzei, dacã victima a fost transatã de vie sau întîi a fost ucisã. ÃŽn cazul în care organele interne nu vor fi descoperite, existînd posibilitatea ca acestea sã fi fost mîncate de animale sau sã fie îngropate în alt loc, sã nu se poatã stabili cu exacitate modul în care octogenara si-a gãsit sfîrsitul. ÃŽncã mai sînt destule date neelucidate în acest caz sinitru. Se pare cã asasinatul a avut loc chiar în imobilul pe care cel doi l-au împãrti atîta amar de timp. Pînã la reclamarea disparitiei si sinuciderea fiului, acesta a fãcut curat în casã cît a putut, a adunat lucrurile pline de sînge pe care le-ar fi incediat tot în spatele casei. Au fost spãlate si urmele de pe pereti si alte obiecte casnice, însã nu întra-atît încît sã-i inducã în eroare pe cei care investigheazã acest caz. Avînd în vedere sinuciderea lui Petru Perju, la finele cercetãrilor dosarul va fi închis, dar dincolo de toate rãmîne întrebarea ce ar fi putut declansa o asemnea furie si tãrie de sine pentru a putea ucide si transa femeia care i-a dat viatã si cu care agresorul a împãrtit, cu bune cu rele, mai bine de jumãtate de secol.

„Bãtrînii Perju au fost respectati de vecini“

„Bãtrînii au fost oameni de treabã, la locul lor, însã bãietii au cam «luat-o» pe calea bãuturii si, în plus de aceasta, au avut si apucãturi violente. Celãlalt frate s-a despãrtit de nevastã, cu ceva scandal. Am auzit cã bãtrîna dispãruse de mai multe zile, iar bãiatul a murit în spital, dupã ce a luat otravã si alcool metilic, în amestec. Cel care e bãnuit de crimã nu stiu sã aibã vreun handicap, dar dacã el si-a transat mama înseamnã cã nu prea era întreg la cap. Au gãsit-o pe bãtrînã îngropatã sub niste gunoaie, la domiciliu. Pãcat cã asa se destramã o familie de treabã si care si-a vãzut de gospodãria ei. Bãtrînii Perju au fost respectati de vecini, de oamenii din sat, însã bãietii au apucat pe cãi greste“, au precizat surse din cadrul Primãriei Doljesti.

Articol afisat de 2404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective