Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2016
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 9 Mai 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemțenii au dreptul sã știe dacã au fost sau sunt în pericol la Spitalul Județean Neamț

Am luat act cu îngrijorare de comunicatul emis ieri de Ministerul Sãnãtãții, document în care Spitalul Județean de Urgențã Piatra Neamț figura printre unitãțile sanitare din țarã în cadrul cãrora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate cu privire la soluțiile de dezinfecție. Informațiile scoase la ivealã de cãtre anchetele jurnalistice și de cãtre autoritãțile statului ne dezvãluie o gravã crizã în care sistemul de sãnãtate românesc se aflã. Fiind pe lista spitalelor cu probleme, cred cã putem vorbi de o crizã și în cazul Spitalului Județean de Urgențã Piatra Neamț.
ÃŽn consecințã, cer public conducerii Consiliului Județean Neamț, instituție în subordinea cãreia se aflã spitalul, conducerii Spitalului Județean Neamț și conducerii Direcției de Sãnãtate Publicã Neamț sã ia toate mãsurile necesare unei situații de crize. Autoritãțile în mãsurã trebuie sã se asigure cã populația județului Neamț nu este în pericol la Spitalul Județean Neamț, cã soluția dezinfectantã în cauzã a fost scoasã din uz și cã actul medical în Spitalul Județean se desfãșoarã în acest moment fãrã riscuri pentru nemțeni.
Totodatã, le cer autoritãților în cauzã sã iasã la luminã și sã vorbeascã. ÃŽn situații de crizã, primul lucru pe care autoritãțile trebuie sã-l facã e sã comunice cu populația. De ieri, de când Ministerul Sãnãtãții a anunțat faptul cã au existat probleme și la Spitalul Județean de Urgențã Piatra Neamț, n-am vãzut niciun punct de vedere exprimat de autoritãțile nemțene. Știu cã a început campania electoralã, dar mã așteptam ca membrii PSD, care patroneazã Consiliul Județean Neamț în momentul de fațã, sã uite de campanie și sã se ocupe de aceastã problemã: sã iasã public și sã informeze populația în legãturã cu cele întâmplate și cu mãsurile luate pentru a se elimina orice risc.
Nu în ultimul rând, informațiile scoase la ivealã în aceste zile cu privire la soluțiile de dezinfecție folosite în spitalele românești trebuie sã ducã la anchete rapide din partea autoritãților statului. E foarte grav ce s-a întâmplat. Au fost puse în pericol viețile pãrinților noștri, copiilor noștri și ale noastre. Toți cei vinovați pentru acest lucru și pentru ascunderea adevãrului trebuie sã rãspundã în fața legii. ÃŽn plus, o anchetã internã a autoritãților nemțene în aceastã privințã este absolut necesarã. ÃŽn consecințã, solicit public conducerii Consiliului Județean sã prezinte într-un termen de 48 de ore concluziile un anchete privind problema soluțiilor dezinfectante la Spitalul Județean Neamț.
ÃŽn plus, o anchetã internã a autoritãților nemțene în aceastã privințã este absolut necesarã. ÃŽn consecințã, solicit public conducerii Consiliului Județean sã prezinte într-un termen de 48 de ore concluziile un anchete privind problema soluțiilor dezinfectante la Spitalul Județean Neamț.

Articol afisat de 1224 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Mugur Cozmanciuc)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective