Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemtean ucis la Torino, românii se solidarizeazã

• comunitatea româneascã din orasul italian va protesta împotriva violentei • locul de întîlnire este o piatã unde Claudiu Astanei, din Roman, a fost ucis cu 14 lovituri de cutit • autorul este un italian de 66 de ani • într-un articol publicat în gazetaromâneascã.com se face apel la solidaritate cu sora victimei • aceasta nu are posibilitatea de a aduce în tarã trupul fratelui •

Comunitatea românilor care locuiesc în Torino sau în localitãtile din apropierea marelui oras s-a solidarizat cu familia unui nemtean care a fost ucis duminicã, 13 martie, într-un parc cu 14 lovituri de cutit. Este vorba despre Claudiu Gheorghe Astanei, de 30 de ani, care-si gãsise un rost în Italia dupã plecarea din orasul natal, Roman. „ÃŽncerc sã mã odihnesc putin, azi (ieri - n.r.) am fost numai pe drumuri si mîine (astãzi - n.r.) ne asteaptã o zi foarte neagrã, foarte grea. ÃŽi vom duce ultimele haine pe care le va îmbrãca pe veci dragu' de el. Mã gãsiti la telefon 0039/3277662585 pentru cei care vor sã ne ajute. Vã multumesc! Joi seara, începînd cu ora 18 o sã ne strîngem cu totii în Piazza Bottesini, în locul unde s-a întîmplat tragedia pentru a spune o rugãciune si a aprinde o lumînare pentru fratele meu Astanei Claudio. Cei care vor sã ne fie alãturi se pot prezenta la fata locului de la 18 la 20:30 si pentru cei care vor sã ne ajute cu ceva bãnuti si nu au posibilitatea sã-i punã în cont vom face o cutiutã unde îi puteti lãsa. Vã multumesc tuturor pentru ajutorul care ni-l oferiti moral si financiar, sã va dea bunul Dumnezeu sãnãtate la toti. Postati vã rog si pe pagina voastrã sper sã fim cît mai multi. Doamne ajutã!“, sînt cele scrise, ieri, de Ancuta Elena Astanei, sora victimei, în douã postãri pe o retea de socializare. Televiziunile si ziarele italiene au relatat pe larg crima cãreia i-a cãzut victimã romascanul, articole fiind publicate si în ziarul online gazetaromâneasca.com.

„Haideti sã o ajutãm, fiecare cu putinul de care se poate lipsi!“

Autorul unuia dintre ele, Maria Ungurean, face apel ca românii sã fie solidari, sã o ajute pe sora celui ucis pentru a putea aduce si îngropa trupul neînsufletit la Roman. „Piazza Bottesini se aflã în centru Circumscriptiei 6, în plin cartier, nu este un loc izolat, cum s-ar putea crede, frecventat doar de personaje dubioase. Este un loc unde oamenii se întîlnesc, unde bunicii îsi scot nepotii la plimbare, unde locuitorii socializeazã. Moartea lui Claudiu este un simbol al degradãrii zonei, un semnal de alarmã, care ne vorbeste despre nivelul scãzut de sigurantã, despre mãsurile care trebuiesc luate si despre ce au fãcut pînã acum consilierii Circumscriptiei 6. Este al treilea incident criminal deosebit de grav din ultimii patru ani. Sora victimei, unica rudã aflatã în Torino, are 24 de ani si creste doi copii. Este în imposibilitate de a trimite cadavrul fratelui în tarã, la Roman, pentru o înmormîntare crestineascã. Noi o vom ajuta, dar suma pe care trebuie sã o strîngã doar pentru transport este de circa 2.700 euro. Haideti sã o ajutãm, fiecare cu putinul de care se poate lipsi! Puteti trimite banii direct ei, folosind una dintre metodele de mai jos: Cod postepay: 4023600661616682; Cod IBAN: IT35U0306967684510325396204; Western Union: Astanei Ancuta Elena, Torino, Italia, sau mã puteti contacta pentru a ne organiza, la telefon 3284482064. De asemenea, joi 17/03/2016, începînd cu ora 18.00, vã invitãm cu o lumînare sau o floare în Piazza Bottesini, pentru a protesta pasnic împotriva violentei si pentru a spune împreunã o rugãciune întru odihna sufletului unui tînãr care s-a stins atît de tragic. Comunitatea româneascã din Torino trebuie sã ia atitudine, trebuie sã îsi arate indignarea fatã de astfel de acte criminale“.

Înjunghiat în abdomen, spate si gît

Revenind la crimã, aceasta s-a petrecut, în jurul orei 20, în parcul din Piazza Bottesini, din cartierul Barriera di Milano. Claudiu Gheorghe Astanei a fost înjunghiat de 14 ori în abdomen, spate si gît, ucigasul fiind un italian de 66 de ani, Michele Rignanese. Din primele cercetãri a reiesit cã acesta nu îl cunostea pe nemtean si nu avuseserã nici un conflict înainte de sîngeroasa agresiune. La fata locului au sosit imediat echipaje medicale, dar pentru Claudiu Ungureanu nu s-a mai putut face nimic. Se pare cã furia italianului a fost declansatã de alcoolul consumat. Dupã crimã, asasinul ar fi pãrãsit imediat zona si încã avea cutitul în mânã. Martorii au sustinut cã înainte sã fie lovit Claudiu Gheorghe ar fi strigat „Lasã-mã în pace“, însã nu a reusit sã se apere. Gazetaromâneascã.com mai aratã cã fãptasul este poreclit „Cowboy-ul“, fiindcã obisnuia sã poarte mereu o pãlãrie de cowboy de culoare maro deschis. Dupã ce l-a ucis pe nemtean, acuzatul a luat cu el cutitul folosit la comiterea infractiunii si a plecat, dar si-a pierdut pãlãria lîngã victima cãzutã la pãmînt. Dupã circa o orã de la agresiune, italianul s-a predat carabinierilor, a recunoscut crima si a predat arma, un cutit de bucãtãrie cu lama de16 cm. Anchetatorii au arãtat cã el are antecedente penale, în trecut el fiind acuzat de comiterea altei crime.

Articol afisat de 1879 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective