Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 14 Martie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sotron politic la Piatra Neamt

Una vorbim si alta fumãm?

Aflãm din Monitorul de Neamt din 29 februarie a.c., cã domnul deputat Cãtãlin Drãgusanu, sperantã realã a Noului USL (PSD+ALDE) pentru scaunul de primar la Piatra Neamt, a declarat cã în plenul Camerei Deputatilor se opune proiectului de lege initiat de Liviu Dragnea „privind toleranta fatã de diferentele de grup“. Declaratia domnului deputat, membru al Comisiei Juridice a Camerei, este cam greu de digerat, în conditiile în care, pe de altã parte, în comisie a votat în favoarea proiectului colegului din Noul USL. Votul Comisiei, ca vot de specialitate, este definitoriu în decizia plenului de a adopta sau nu un proiect. Cu alte cuvinte, votul domnului deputat din Comisie este mult mai greu, decât votul acestuia din plen. Sigur, domnul deputat este la început de carierã si mai are de învãtat, dar nu este prea lãudabil pentru un parlamentar, fie si începãtor, sã aibã pozitii diferite fatã de un proiect. Desigur, consecventa nu prea se poartã în politicã, dar nu este de dorit ca odatã ajuns primar, Cãtãlin Drãgusanu sã demonstreze prin comportament cã „una vorbim si alta fumãm. De astfel de comportamente, în primãria de la Piatra Neamt, ne-am sãturat, cu vârf si îndesat.

Rotatia prefectilor

Vineri, 4 martie, a fost schimbat din functie prefectul Vlad Anghelutã, binecunoscut ca „omul lui Ionel Arsene“ - liderul local PSD. Schimbarea a produs supãrare mare în tabãra social - democratã, pentru cã premierul Ciolos n-a luat în serios avertismentele lui Dragnea, de a nu umbla la prefecti. ÃŽn locul lui Anghelutã a fost numitã doamna Niculina Dobrilã, despre care pietreanul de rând nu prea stie mare lucru. S-a autoprezentat la oficierea numirii pe functie. Juristã de profesie, a sãltat pe jiltul prefectului de pe laita de inspector guvernamental, pe unde trec mai toti aspirantii la titulatura de „înalt functionar public“. Doamna a mai fost prin Prefecturã, ca secretar general si ca subprefect, deci cunoaste institutia si capcanele ei. La investire, noul prefect a declarat cã principalul obiectiv pe care l-a urmãrit, si-l urmãreste, este respectarea legii. Asta si doream sã aud. Vreau sã vãd de acuma, cum cad pe capete toate hotãrârile de consiliu, votate în dispretul legii, dar si în dispretul nemtenilor.

Apocalipsa dupã Cozmanciuc

Nici nu s-au risipit bine ecourile numirii doamnei Niculina Dobrilã în functia de prefect, cã supapa PNL-ului municipal, de sub poalele Pietricicãi a si scãpat presiunea unui comunicat de presã, pe care nu-l mai putea retine de atâta satisfactie partinicã. Presedintele local al liberalilor de pe cele douã maluri ale Cuiejdului, a subliniat cu mare apãsare pe subiectul Vlad Anghelutã, fostul prefect PSD, cã prea îsi fãcea agenda la partid, dupã dictarea lui Ionel Arsene, si de câte ori ajungea la Prefecturã, politica aplicatã era plinã de derapaje PSD-iste. Prin vocea domnului presedinte Cozmanciuc, PNL salutã miscarea guvernului tehnocrat, de a roti cadrele în prefecturã, acum înainte de alegeri, trimitându-l pe domnul Anghelutã la locul de bastinã, sub poalele Cetãtii Neamtului, pentru a-si regãsi limita de competentã. Pînã aici nu ar fi mare lucru de reprosat domnului Cozmanciuc. Politica este fãcutã sã umble cu poalele în cap si PSD-ul ar fi spus la fel, dacã prefectul schimbat ar fi fost PNL-ist. Dar urmeazã „Apocalipsa dupã Cozmanciuc“, care relevã cã de când judetul este condus de la Prefecturã de Anghelutã si de la Consiliul Judetean de Emilia Arcan „se pierd în judet câteva mii de locuri de muncã, s-a blocat dezvoltarea, au sãrãcit oamenii, iar Consiliul Judetean a devenit pusculita de partid a PSD. Citesc si mã cutremur de atâtea revelatii. Un sfat, domnule Cozmanciuc, mai domol cu pianul pe scãri, cã-l dezacordati de tot. Aveti impresia cã PNL, atâta timp cât a condus judetul a fost mai breaz? Bine mãcar cã în lista apocalipticã nu ati pomenit nimic despre coruptie. Prea ar fi fost vorba de funia din casa spânzuratului. Nu ati realizat cât de ciclicã este troaca asta politicã, în care ne bãlãcãrim cu rândul? Feriti-vã de zicala românului, aia cu bârna din ochi, cã aveti ti dumneavoastrã o companie, în frunte cu fostul primar Gheorghe Stefan, nu vã fie de deochi. Pe lângã compania asta, cei din PSD sunt mici copii, care pot da si lectii de eticã. Fãceti -vã curãtenia în PNL si apoi vã citesc cu drag toate comunicatele de presã. Parcã asta era lectia „prezidentialelor“ din 2014, cu privire la „alt mod de a face politicã“, pe care ati înfipt-o ca pe o bomboanã în coliva declaratiei dumneavoastrã.

Doctorul Lazãr a fost schimbat cu premeditare

Vineri 4 martie, Emilia Arcan, presedinta Consiliului Judetean, a devenit a doua doamnã a judetului, dupã doamna prefect, dupã ce ocupase locul întâi ceva timp. Evenimentul coborârii unei trepte în ierarhia localã a doamnei Emilia a fost compensat cu punerea în operã a demiterii doctorului Ioan Lazãr din functia de director al Spitalului Judetean de Urgentã, la solicitarea membrilor Consiliului de Administratie a spitalului, aflat sub presedintia consilierului judetean Dan Vasile Constantin (PSD). Dacã Emilia Arcan s-a bazat pe decizia Consiliului de Administratie, ar fi în ton cu legea, dar partea interesantã intervine când aflãm cã dumneaei dorea sã-l schimbe din functie pe doctorul Lazãr cu multã vreme înainte, acesta fiind primul ei obiectiv, la preluarea presedintiei Consiliului Judetean. Emilia Arcan mai declarã cã functia de director al SJU va fi ocupatã prin concurs, dar nu face un secret, din faptul cã doreste ca functia sã fie preluatã de doctorul Letitia Damoc, care conduce Spitalul Bicaz. Neîntelegerile dintre doctorul Lazãr si Consiliul de Administratie condus de Dan V. Constantin sunt ceva mai vechi si de notorietate, cu deznodãmânt declarat cã „doctorul Lazãr nu va mai fi director“. Si uite asa, a iesit la un sondaj de opinie local, cã Dan V. Constantin este cel mai apreciat politician al anului. Argument greu, în fata cãruia doctorul Lazãr, slabe sperante sã aibã vreo sansã, dacã îi trece prin cap sã conteste decizia de mazilire.

Articol afisat de 1701 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective