Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Martie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avarie la magistralã, tot clientul plãteste

• o defectiune majorã la conducta ce alimenta orasul Piatra Neamt s-a produs miercuri • mare parte din municipiu a rãmas fãrã apã • „Apa va avea suspensii si culoare. Aceastã apã se poate folosi în scopuri menajere“, se aratã într-un comunicat al Apa Serv • adicã o s-o plãtim, fie cã vrem, fie cã nu vrem • ieri, în AGA de la firmã urmau sã fie mazilite cîteva persoane •

Mare parte din orasul Piatra Neamt a rãmas fãrã apã în urma unei avarii majore la principala magistralã de alimentare care aduce utilitatea de la captarea de adîncime de la Vaduri. Defectiunea s-a produs miercuri searã, 9 martie, la intrarea în municipiu, în apropierea firmei Augsburg. ÃŽn primã fazã, Compania Apa Serv a anuntat cã echipele de interventie au intervenit în scurt timp si se spera cã avaria va fi rezolvatã pînã în jurul orei 4 a zilei de joi. Previziunea s-a dovedit a fi mult prea optimistã, astfel cã s-a revenit, fiind avansatã ora 19 pentru reluarea alimentãrii. Dar iatã ce se preciza, ieri, pe site-ul societãtii: „Apa Serv anuntã întreruperea furnizãrii apei potabile, în ziua de 10.03.2016, vor continua lucrãrile de reparatii la magistrala ce alimenteazã orasul Piatra Neamt. Presiunea va fi redusã, iar în unele zone va fi zero. Atragem atentia consumatorilor cã la reluarea furnizãrii serviciului, din cauza antrenãrii depunerilor din conducte, apa va avea suspensii si culoare. Aceastã apã se poate folosi în scopuri menajere.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat“. Toate bune si frumoase, scuze prezentate clientilor, dar Compania Apa Serv ne pune la platã. Asta pentru cã apa cu „suspensii si culoare“, odatã intratã în casele pietrenilor, va fi facturatã. Cu sigurantã, avaria de miercuri si mai ales amploarea ei nu a cãzut delor bine nici celor de la firmã (fie ei sefi sau muncitori), nici consumatorilor, a fost o situatie neprevãzutã. Rãmîne însã problema cu facturarea apei pe care sîntem sfãtuiti s-o folosim cum vrem (probabil la budã, la splãlat ceva dacã se preteazã sau pur si simplu s-o lãsãm sã curgã la canalizare), dar sã n-o bem. Ieri, la locul avariei era forfotã mare, utilaje si angajati ai societãtii muncind de zor în groapa sãpatã acolo unde magistrala de apã cedase. Si nu era tocmai ceva plãcut, avînd în vedere cã se lucra în mocirlã, iar de miercuri dupã amiazã si peste noapte a plouat aproape continuu. Oamenii spuneau cã de vinã este vechimea tevii, una foarte mare, cu un diametru de circa un metru si presiunea mare a apei. Asta pentru cã, odatã ce s-a renuntat la captarea din lacul Bîtca Doamnei din cauza descoperirii bacteriei clostridium perfringes, a trebuit sã se pompeze mai mult din cea de la Vaduri, pentru a satisface nevoia de apã a orasului si a comunelor aflate pe drumul spre Bacãu. Cãtãlin Dughir, directorul companiei Apa Serv, preciza joi dimineatã pentru Agerpres cã, în putinele zone în care mai curgea apã la robinete, presiunea este extrem de scãzutã si, în orele urmãtoare, debitul va ajunge la zero odatã cu scãderea rezervei de apã. „Miercuri seara, a apãrut o avarie majorã la magistrala de alimentare cu apã a municipiului si am început imediat lucrãrile. Ploaia, dar si betoanele gãsite peste magistralã, au îngreunat interventia. Am gãsit problema si am comandat fabricarea de urgentã a unei vane la o societate din Piatra Neamt. Avem promisiunea cã, în jurul orei 17,00, va fi gata“.
Se mai sustinea cã dupã montarea piesei respective va mai dura aproximativ douã ore pentru reumplerea retelelor cu apã potabilã, astfel cã furnizarea utilitãtii era posibilã de la ora 19.00. Cele mai afectate zone din oras, unde a apa nu mai curgea la robinete încã de miercuri noaptea au fost Dãrmãnesti, partial centru, Mihai Viteazu, Precista.

„Probleme“ interne la Apa Serv

ÃŽn altã ordine de idei, una dintre „victimele“ a rãzboiului dintre membrii Adunãrii Generale a Actionarilor si managerul Companiei Apa Serv, Cãtãlin Dughir, pare a fi inginerul Cristian Buzdugan, sef al Zonei operationale Est Roman a societãtii, al cãrui post urmeazã sã fie desfiintat, de la 15 martie, prin reorganizarea operatorului regional. Postul de la Roman va fi transformat în cel de sef de sectie exploatare, pe care a fost desemnat Bogdan Curcudel, unul din apropiatii primarului Laurentiu Leoreanu. „Dupã modificarea organigramei Companiei ApaServ, partea de mentenantã a trecut la Piatra Neamt, activitatea de la Roman restrîngîndu-se. S-a desfiintat Zona operationalã Est si s-a înfiintat la Roman o sectie de exploatare, post în care a fost numit inginerul Bogdan Curcudel, care a lucrat la Unitatea de Implemenatre a Proiectelor. Tinînd cont de faptul cã la Roman s-a finalizat cu succes proiectul de modernizare a retelelor de apã si canalizare, am decis trecerea pe noua functie a inginerului Bogdan Curcudel“, a declarat Cãtãlin Dughir, managerul Companiei ApaServ, aflat în delegatie, tocmai în ziua în care AGA, preponderent social-democratã, convocatã în regim de urgentã pentru joi, 10 martie, s-a întrunit pentru mãsuri de urgentã în privinta companiei. Managerul Dughir pare sã fi bãtut palma cu PNL dispus sã-l sprijine din umbrã pe cel mai contestat director general al companiei, pe care PSD îl amenintã cu demiterea, asa cum a fãcut si în cazul mangerului de la Spitalul Judetean, Ioan Lazãr. Cristian Buzdugan urmeazã sã fie mutat pe un post la Piatra Neamt. Prin noua organigramã Cãtãlin Dughir a „ras“ tot ceea ce era de sorginte PSD în companie, de la Ioan Pãcalã la sotia consilierului Radu Tudorel, functionarã în compania judeteanã. „Ciolaniada“ la Piatra Neamt pe marile companii este în plinã desfãsurare, rãzboiul PSD -PNL pe ciosvîrtele politice din societãtile Consiliului Judetean fiiind, dupã cum se vede, extrem de durã. Probabil, consecintele le suportãm noi, clientii, asa cum am arãtat mai sus.

Articol afisat de 2647 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU, F. ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective