Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Februarie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

DGASPC cautã pãrinti de profesie

Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Neamt a început actiunea de recrutare de asistenti maternali. Ei urmeazã sã devinã pãrinti de profesie pentru copiii cu dizabilitãti care în acest moment sînt gãzduiti în scolile speciale (centrele scolare pentru educatie incluzivã) din Piatra Neamt, Roman si Tîrgu Neamt. Copiii în astfel de situatii au toti mãsurã de protectie stabilitã de instantele de judecatã sau de cãtre Comisia pentru Protectia Copilului si sînt încadrati în diverse grade de handicap: mediu, accentuat si grav. „S-a luat aceastã decizie în concordantã cu strategia nationalã si judeteanã în domeniul protectiei copilului si s-a ajuns la concluzia cã acesti copii s-ar putea dezvolta mai bine într-un mediu familial. ÃŽn anii anteriori nu a existat posibilitatea angajãrii asistentilor dupã nevoi, posturile fiind blocate, dar acum putem face asta astfel încît sã încercãm integrarea cît mai multor copii, acest lucru fiind în interesul superior al acestora“, a declarat Cristina Pãvãlutã, director general al DGASPC Neamt.
Sînt cãutate persoane sau familii, din Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt si din comunele limitrofe care doresc sã devinã asistenti maternali, cei interesati fiind asteptati sã îsi depunã dosarele la sediul DGASPC. Pentru a veni în întîmpinarea lor, directia va organiza evaluãrile si cursurile de pregãtire cît mai aproape de domiciliile solicitantilor, în cele trei orase mentionate. Pe perioada plasamentului copilului, asistentii maternali sînt angajati ai DGASPC cu carte de muncã si beneficiazã de salariu de bazã echivalent cu salariul asistentului social cu studii medii; un spor de 15% pentru încordare psihicã si conditii de muncã deosebite în care se desfãsoarã activitatea; un spor de 15% pe toatã perioada în care au în plasament cel putin doi copii; un spor de 25% calculat la salariul de bazã, pentru fiecare copil cu dizabilitãti. Minimum 1.100 de lei lunar dã statul copilului cu handicap. Prestatiile de care beneficiazã copilul cu dizabilãti care se aflã în plasament la asistentul maternal profesionist pentru copilul încadrat într-un grad de handicap constau în alocatia de stat în cuantul de 200 de lei pe lunã, alocatia de plasament - 900 de lei lunar si bugetul complementar acordat în functie de gradul de handicap al copilului.

Articol afisat de 2110 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective