Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Candela, butelia si o explozie în casã

• o deflagratie s-a produs la locuinta unei nemtence din Dumbrava Rosie • aceasta a aprins o candelã si a plecat de casã fãrã sã-si dea seama cã butelia este defectã • nici o persoanã nu a fost rãnitã • flãcãrile au avariat o locomotivã care intra în Gara Roznov • alte cîteva incendii au fost cauzate de cosurile de fum •

Linistea sãtenilor din Cut, comuna Dumbrava Rosie, a fost tulburatã, sîmbãtã dimineatã, de o puternicã explozie. Oamenii au realizat imediat cã deflagratia a avut loc în bucãtãria unei locuinte si au anuntat pompierii. La locul indicat s-au deplasat nouã cadre ISU cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã si o ambulantã SMURD. Militarii au stins rapid incendiul, în urma cãruia au ars un dulap de bucãtãrie si un scaun. Salvatorii au constatat cã proprietara locuintei a lãsat o candelã aprinsã si a plecat de acasã. Cum butelia era defectã, gazele aculumate si candela aprinsã a dus la producerea exploziei. Din fericire, în momentul deflagratiei, în zonã nu se afla nici o persoanã.
Sîmbãtã, în jurul orei 23.19, Dispeceratul ISU Neamt a fost anuntat, prin apel la 112, cã a izbucnit un incendiu la o locomotivã, care se pregãtea sã intre în Gara Roznov. La fata locului s-au deplasat 13 salvatori cu douã autospeciale de lucru cu apã si spumã si o ambulantã SMURD si voluntarii de la SVSU Roznov cu o autospecialã. Pompieiri au gãsit locomotiva inundatã cu fum, în urma interventiei lor incendiul fiind lichidat. A ars bobinajul de la statorul generatorului principal al locomotivei. Pînã la sosirea pompierilor, mecanicul trenului care se îndrepta spre Piatra Neamt, a folosit un stingãtor. Incendiul a fost cauzat de suprasolicitarea generatorului.
Sîmbãtã, în jurul orei 15.53, un echipaj s-a deplasat la Zãnesti, pentru a lichida un incendiu izbucnit la o locuintã. A ars acoperisul casei, pe o suprafatã de aproximativ 20 mp, flãcãrile fiind cauzate de cosul de fum neprotejat termic fatã de materialele combustibile. Tot pe 30 ianuarie, cadrele ISU au fost solicitate, în jurul orei 19.28, în Slobozia, Roznov. A fost vorba despre o interventie la o locuintã, în urna nedoritului incident arzînd acoperisul casei, pe o suprafatã de aproximativ 15 mp. Cauza a fost si de aceastã datã cosul de fum neprotejat termic. Douã ore mai tîrziu, pompierii s-au deplasat în satul Preluca, comuna Pîngãrati, pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperisul unei case. A ars doar funinginea depusã în cosul de fum. Douã incendii au avut loc în zona Roman, vineri seara, 29 ianuarie si în noaptea care a urmat. Primul dintre ele, produs din cauza unei neglijente banale, s-a petrecut în jurul orei 19.24, în comuna Cordun. La fata locului au fost trimise douã masini ale pompierilor, dintre care una tocmai intervenise pentru a preveni un potential incendiu pe E85. „Echipajul ajuns la Cordun a constatat cã ardea un dulap din lemn aflat în spatele unei casei si cã iesea fum din podul imobilului. Pompierii au intrat în pod, au îndepãrtat sacii de cereale din apropierea focarului si au stins în scurt timp incendiul, în urma cãruia au ars articole de îmbrãcãminte, materiale textile, o cantitate de aproximativ 100 de kilograme de porumb, astereala din lemn a acoperisului, pe o suprafatã de aproximativ 10 metri pãtrati si un dulap. Cauza probabilã a fost depozitarea cenusei si a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, mai precis în apropierea dulapului din spatele casei si lipit de aceasta“, a declarat locotenentul Andrei Grancea, purtãtor de cuvînt al ISU Neamt. ÃŽn noaptea urmãtoare, la ora 1.37, printr-un apel la 112, s-a anuntat cã este necesarã o interventie la Doljesti. La locul indicat s-au deplasat sase subofiteri din cadrul Detasamentului de Pompieri Roman cu o autospecialã de lucru cu apã si spumã. Militarii au stins incendiul, în urma cãruia au ars plafonul din lemn, pe suprafata de un metru pãtrat si o grindã, care ardeau mocnit. Cauza probabilã a fost cosul de fum deteriorat.

Articol afisat de 1389 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective