Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2016
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Ianuarie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Premii si premianti la Gala Culturii Nemtene

• manifestarea de la Teatrul Tineretului a avut drept scop recunoasterea meritelor unor nemteni ce trudesc pe tãrîm cultural • premiile au fost acordate pe cinci sectiuni •

Gala Culturii Nemtene, care a avut loc pe 13 ianuarie 2016 în sala Teatrului Tineretului din Piatra Neamt, a fost un eveniment reusit, cîtorva dintre cei care trudesc pe tãrîm cultural fiindu-le recunoscutã prestatia din 2015. Manifestarea a fost organizatã de Biblioteca Judeteanã G. T. Kirileanu Neamt în parteneriat cu Consiliul Judetean, Agentia de Dezvoltare Regionalã Nord-Est, Teatrul Tineretului si filiala din Piatra Neamt a Academiei de Muzicã Gheorghe Dima Cluj. „Ne-am asumat organizarea acestei gale a culturii nemtene datoritã faptului cã biblioteca este, prin definitie, expresia memoriei culturale a unei zone, a unei comunitãti. Vrem sã scoatem în evidentã profesionalismul cultural, sã aducem în atentia publicului din Neamt si din tarã modele artistice, personalitãti, evenimente si institutii. E un început care trebuie sã se transforme în traditie“, a declarat scriitorul Adrian Alui Gheorghe, directorul Bibliotecii Judetene, initiatorul si coordonatorul programului. Manifestarea a fost prezentatã de actorul Daniel Besleagã, iar momentele artistice au fost asigurate de profesionistii Academiei Gheorghe Dima. Din opera poetului nepereche, Mihai Eminescu, au recitat actorii Draga Olteanu Matei, Nora Covali sau Daniel Besleagã, iar invitatii speciali ai evenimentului au fost actorii Vasile Muraru si Valentina Fãtu de la Teatrul de revistã Constantin Tãnase din Bucuresti. Prezent la manifestare a fost vicepresedintele Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian. Distinctiile oferite în cadrul galei au avut urmãtoarele repere: Biblioteca. Memoria culturii, cultura memoriei, Premiul National Petru Ursache, editia a II-a, Managementul evenimentelor culturale, Arte si Premii speciale.
Prezentãm integral premiile primei editii a galei Culturii Nemtene.
La categoria Biblioteca. Memoria culturii, cultura memoriei au fost evidentiati un numãr de 11 profesionisti din bibliotecile din judet: Costache Agache, Mihaela Mereutã, Elena Codescu, Crina Ilea, Adriana Ciocoiu, Cristina Panaite, Lidia Richter, Ion Asavei, Romicã Leonte, Elena Bujor si Elena Moisei, dar si primarul de Gherãseisti, Carol Beresoaie, primarul de Tazlãu, Constantin Machidon si cel de la Sãbãoani, Valeria Dascãlu, pentru implicarea de care au dat dovadã în dezvoltarea bibliotecilor comunale.

Nominalizãri la alte sectiuni

Tot la aceastã categorie a fost premiat si Voluntarul anului în Biblioteca Judeteanã, Anca Mihaela Iacob. Premiul National „Petru Ursache“ a revenit directorului Editurii Eikon, Valentin Ajder. Cu premiul pentru performantã culturalã - management evenimentelor culturale ale anului 2015 în Neamt au fost distinsi: Carmen Nastasã - Centrul de culturã si artã Carmen Saeculare, Florentina Buzenschi - Complexul Muzeal Judetean, Emanuel Bãlan organizatorul Galei Premiilor de Exelentã Demostene Tîrgu Neamt, Liviu Timus - organizarea Festivalului National de Teatru si Gheorghe Dumitroaia - Complexul Muzeal. La categoria Arte, premiantii pentru Literaturã au fost Emil Nicolae, Adrian G. Romila si Gheorghe Simon, la Artã plasticã au fost distinsi Mircea Rãzvan Ciacîru - expozitia din sala „Cupola“, Lucian Tudorache - Mihai Eminescu, bust realizat la Bicaz, colectionarul de artã Vasile Plesca, Liviu Sãndulache pentru premiul Dan Cepoi pentru un debut plastic, Fundatia Lascãr Vorel si Maria Huminiuc. La categoria Teatru s-au remaract Cezar Antal si Rares Pîrlog, iar la Muzicã Eugenia Tiugea, Corala Bazil Anastasescu de la Tîrgu Neamt. Au fost acordate si premii speciale pentru Execelentã în culturã, ele fiind date lui Gheorghe A. M. Ciobanu - 90, Draga Olteanu-Matei, Constantin Tomsa, Elena Florescu, Mihaela Verzea, Nicolae Dumitrascu, Dan Iacob, Ioan Amironoaie si Constantin Bostan. Alina Ferent si Alina Cãsãndrescu au primit premiul „Viorel Tudose“ pentru publicisticã culturalã, premiul special pentru revista Melidonium a ajuns la Emilia Tutuianu, iar Lucian Cornel Agãleanu a fost premiat pentru valorificarea si promovarea operei lui Aurel Bãesu. Cu premii speciale pentru participare la Gala Culturii Nemtene au fost rãsplãtiti Vasile Muraru, Valentina Fãtu, Varujan Vosganian, Constantin Andrei, Titus Flueras, Anastasia Buruian, Raisa Bîrliba, Gabriela Pepelea, Ligia Ghilea, Nora Covali, Daniel Besleagã, Magda Ursache si Ioan C. Tesu. Comisia de atribuire a superlativelor anului 2015 a fost compusã din Adrian Alui Gheorghe, Emilia Arcan, Virgil Cojocaru, Cristina Catanã, Gheorghe Dumitroaia, Liviu Timus, Stefan Potop, Daniela Anechitei, Nicolae Sava si Gabriela Popovici.

Articol afisat de 1494 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective