Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2015
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 Noiembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, poate la cea mai apreciatã evolutie din 2015

• Ceahlãul a pierdut cu 0-2 meciul cu Rapid, dupã douã goluri marcate de giulesteni în minutele 46 si 50 • Ceahlãul a avut douã goluri anulate corect si o barã, iar Rapidul douã bare si destule alte ocazii • de remarcat a fost evolutia curajoasã a gazdelor •

Ceahlãul - Rapid s-a încheiat 0-2, dar a fost meciul în urma cãruia aproape nici un om de pe stadion n-a plecat acasã supãrat. Oaspetii nu puteau pleca deranjati de faptul cã au luat cele trei puncte puse în joc si pentru faptul cã au rãmas lideri. Gazdele n-au avut motive. Evolutia Ceahlãul a fost aplaudatã pe alocuri la scenã deschisã si a fost cea mai apreciatã din 2015. Suporterii prezenti în tribune, mai numerosai decît la alte partide, au aplaudat curajul cu care elevii lui Lidi Chertic au ales sã joace. Desi mingea a fost mai mereu în posesia adversarului, galben-negrii au fãcut presing, au împins constructia ofensivã a Rapidului spre careul lui Romero, iar cînd au avut mingea au jucat dezinvolt si cu fata spre butul rivalilor. Ceahlãul chiar a lucrat cîteva sarje ofensive foarte plãcute ochiului si a ajuns în trimea adversã. Acolo însã forta fizicã a fiecãruia dintre fotbalisti a fãcut diferenta în favoarea giulestenilor, care au cîstigat majoritatea duelurilor „unu la unu“. Cît priveste Rapid, si ei au adordat meciul mai relaxati, constienti de faptul cã a marca era, în mod normal, doar o chestiune de timp. Ceahlãul a marcat miercuri searã de douã ori în poarta liderului. La prima fazã arbitrul Emilian Voicu a dictat corect fault în atac, cînd Nedelcu i-a furat mingea portaruluI Romero, iar la a doua, s-a semnalizat corect de la margine ofsaid la Cazan.
Rãmîne impresia generalã cã Ceahlãul a chinuit Rapidul. Este de analizat serios atît meciul de miercuri searã, cît si evolutia din partida cu Academica Clinceni. Nu trebuie ca cineva sã se culce pe o ureche si sã creadã cã acesti juniori, promovati fortat la nivelul Ligii 2 pot face minuni în primãvarã. Nu toti au dat satisfactie miercuri searã. Nu toti au avut foarte mult curaj. Toti însã s-au implicat si au vrut. Toti meritã din plin felicitati pentru cã au fost frumosi, în sensul fotbalistic al cuvîntului.

Ocazii multe la poarta lui Barna

Meciul putea începe si n-ar fi surprins pe nimeni asta, de la 0-1. Iulian Popa (4) a primit o minge în careu, peste apãrarea gazdelor si a sutat, dar balonul a lovit transversala, a revenit la Embalo, care a trimis mult pe lîngã tintã. Trei minute mai tîrziu a venit faza la care i s-a refuzat golul lui Nedelcu, iar Lupei (9) a tras de la marginea careului mare pe lîngã poartã. Moke (15) a tintit si el bara, dar pe cea din dreapta lui Barna, dupã o loviturã de cap ce a urmat unui corner rapidist, iar Popa (19) a trecut din nou pe lîngã gol, de aceastã datã nemainimerind spatiul portii. A venit minutul 25, cînd Ceahlãului i s-a scos iar mingea din poartã. Cãrutã a executat foarte bine o loviturã liberã de la aproape 25 de metri, balonul a lovit cadrul portii lui Romero exact în vinclu si a revenit pe teren. Cazan a fost atent si a marcat, dar a fost semnalizat în ofsaid. Apoi, potentialul ofensiv al gazdelor s-a cam stins, iar Rapid putea închide repriza cu gol. Dupã o fazã fixã a gazdelor, elevii lui Dan Alexa au plecat pe contraatac, numai cã Embalo a fost bine blocat de Barna (40). La cîteva secunde dupã revenirea echipelor de la vestiare, Martin a gãsit o pasã pe culoar cãtre Iulian Popa, iar septarul giulestean a înscris un gol spectaculos, mingea lovitã la 25 de metri de poarta gazdelor oprindu-se sub transversalã: 0-1, min. 46. Lucrurile s-au rezolvat în minutul 50. O cursã ofensivã a lui Popa în stînga s-a încheiat cu centrarea acestuia si finalizarea din mijlocul careului mare al gazdelor semnatã de Jelinek: 0-2. Trandu (55) l-a întins bine pe Barna, iar în minutul 58 Cazan a fost nevoit sã pãrãseascã terenul din cauza unei probleme medicale, fiind înlocuit cu succes de Mitrofan. Si pentru ca povestea primului meci în Liga 2 sã fie pentru unii mai spumoasã, trebuie spus cã din minutul 64 Ceahlãul a jucat cu un om în minus. Mijlocasul Cristea a vãzut al doilea galben, corect acordat pentru iesire din zid la o loviturã liberã periculoasã a oaspetilor. Emilian Voicu a dovedit aici cã stie regulamentul, dar de data asta l-a aplicat parcã prea drastic într-un moment în care lucrurile erau rezolvate, iar al doilea avertisment pentru Cristea nu a fost pentru vreo intrare urîtã, fault din spate sau vreo jignire. A fost doar pentru cã este tînãr si dornic de a juca fotbal. Alte rezultate ale etapei a XVI-a sînt: Gloria Buzãu - Rapid CFR Suceava 2-0, SC Bacãu - Bucovina Pojorîta 2-1, ACS Berceni - Dunãrea Cãlãrasi 0-5, CS Balotesti - Academica Clinceni 0-2, Otelul - Dacia Brãila 0-1.

Articol afisat de 1347 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective