Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bijuterii „gãsite“ la Spitalul Judetean

• de sãptãmîna viitoare nemtenii vor beneficia de un ultramodern
computer tomograf • la sfîrsitul lunii va fi dat în folosintã noul bloc
operator, format din cinci sãli • valoarea întregului proiect în care sînt
incluse, pe lîngã blocul operator, pasarela dintre clãdirea în care
functioneazã si spital, plus modernizarea actualelor sãli de operatie,
este de 26 milioane de lei •

Spitalul Judetean de Urgentã Piatra Neamt anuntã cã de sãptãmîna viitoare va functiona un computer tomograf ultraperformant, iar la sfîrsitul de noiembrie va fi gata si noul bloc operator. Anuntul a fost fãcut de cãtre presedintele CJ, Constantin Iacoban, care a organizat o conferintã de presã, avînd alãturi pe cei doi manageri ai unitãtii spitalicesti - Ioan Lazãr si Silviu Verzea. „Sînt dotãri moderne si extrem de necesare pentru un spital judetean si ne bucurã cã am ajuns la momentul în care vorbim despre un computer tomograf propriu si despre viitoarele sãli de operatie în care chirurgii îsi vor desfãsura activitatea. CJ este alãturi de spital si vom continua sã sprijinim proiectele care duc la îmbunãtãtirea activitãtii, fie cã vorbim despre unitãtile din Piatra Neamt, Roman, Bicaz, Bisericani sau Tîrgu Neamt“, a declarat presedintele CJ. Computerul tomograf, dupã cum a declarat managerul Ioan Lazãr, va intra în probe, marti, 3 noiembrie, iar de pe 5 va functiona în program normal. „Este o bijuterie pentru Spitalul Judetean acest tomograf, care are toate softurile existente acum pe piatã si vreo 10-12 ani va rãmîne de actualitate. Vor lucra pe el 11 medici radiologi si cred cã e o binecuvîntare sã avem atîtia specialisti în acest domeniu, pentru cã sînt zone ale tãrii unde lucrurile stau invers. La Piatra Neamt se vor putea face toate investigatiile si, cu certitudine, datoritã si noilor dotãri, Spitalul Judetean de Urgentã Piatra Neamt va deveni atractiv pentru specialisti“, a declarat managerul Ioan Lazãr. La computerul tomograf vor avea acces toti pacientii internati în spital si existã contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate ca în baza limitei financiare existente sã se deconteze si alte cazuri. De asemenea, se vor încheia contracte cu spitalele din Bicaz si Bisericani, pentru prestarea de servicii la costuri din contractul cadru.

Sãli de operatie ultramoderne

Luna noiembrie va fi importantã pentru sãnãtatea nemteanã nu doar datoritã computerului tomograf, ci si pentru cã se va inaugura noul bloc operator, situat în clãdirea Nefromed. Este vorba de un proiect mai mare care presupune, pe lîngã cele patru sãli de operatie, modernizarea a încã patru din actualul bloc operator, si pasarela dintre clãdirea Nefromed si clãdirea spitalului. Valoarea totalã a acestui proiect este de 26 milioane de lei, cu TVA inclus. La momentul actual, viitorul bloc operator este realizat în procent de 90%, cele mai importante lucruri care urmeazã a fi fãcute fiind legãturile la reteaua electricã, dupã care se va trece la micile finisaje. Directorul medical Silviu Verzea a declarat cã toate cele patru sãli de operatie vor fi modulare si se vor preta oricãror interventii chirurgicale. Printre dotãrile de exceptie ale acestui bloc operator se numãrã un aspirator de tumori, care va fi utilizat pentru excizii tumorale si datoritã cãruia pacientii se vor reface rapid si nu vor avea nevoie de transfuzii de sînge, reducîndu-se astfel foarte mult din costurile interventilor. Un astfel de aparat se mai gãseste, la nivel de Moldova, doar la Spitalul de Neurochirurgie Iasi. „Cu sigurantã pacientii nu vor mai merge cãtre alte centre universitare sau clinici din Ardeal sau Bucuresti. Vom avea si un angiograf mobil, care va fi unic în Moldova, si care va fi folosit în cazul politraumatizatilor, atît pentru identificarea traumatismelor, cît si pentru partea vascularã. Si sirul aparatelor care vor fi achizitionate continuã cu cele care vor identifica problemele pe sistemul digestiv, microscoapele chirurgicale etc“, a declarat Florin Tudor, reprezentantul firmei Medicare Technics, care se ocupã de implemntarea proiectului de 26 de milioane de lei. Ioan Lazãr, managerul Spitalului Judetean, a precizat cã noile dotãri vor face din unitatea spitaliceascã una extrem de atractivã pentru pentru medici. Si calitatea serviciilor va creste dupã ce va fi pus la punct si actualul bloc operator, care va intra în modernizãri capitale.

Articol afisat de 1672 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective