Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La pensiuni nu mai merge cu „Apãrã-mã Doamne de foc!“

• acum cîteva luni s-a asprit legislatia în domeniul nerespectãrii regulilor de securitate la incendii • pînã atunci, cei care detineau spatii de cazare preferau sã plãteascã amenzi, decît sã fie în regulã •

Cu „Doamne-ajutã!“ înainte, foarte multi proprietari de pensiuni din judetul Neamt si-au desfãsurat activitatea ani de zile si au neglijat întru totul legislatia care se referã la autorizarea clãdirilor în privinta securitãtii la incendii. De la 1 iulie, anul acesta, cuantumul amenzilor a crescut semnificativ si nu mai e o „afacere“ sã preferi plata sanctiunii si sã nu faci treabã bunã. „Pînã la 1 iulie anul acesta, amenda pentru lipsa autorizatiei de securitate la incendii era între 2.500 si 5.000 de lei, cu posibilitatea plãtii în 48 de ore a jumãtate din valoarea minimã. Si proprietarii de pensiuni preferau sã achite 1.250 de lei si scãpau de o grijã. Acum s-au modificat cuantumurile si pentru începerea unei lucrãri fãrã autorizatie, sau pentru functionare fãrã autorizatie, se dã amendã între 20.000 si 50.000 de lei. Asa cã e de preferat sã intre în legalitate si sã nu mai achite amenda“, a declarat colonelul Ioan Niticã, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt, în urma unui control pe linie de prevenire, efectuat în unitãtile de turism si de agrement. Reprezentantii ISU Neamt au „cãlcat“ douã hosteluri, 8 hoteluri, 5 moteluri, o pensiune urbanã, 11 pensiuni agroturistice, 8 pensiuni turistice rurale si 6 cluburi si discoteci. ÃŽn timpul controlului, au fost constatate 241 de încãlcãri ale legislatiei privind securitatea la incendiu, din care 140 au fost organizatorice, 24 legate de pregãtire, 13 au fost de naturã constructivã si 64 tehnice. Pe timpul controalelor au fost solutionate 22 de încãlcãri. ÃŽncãlcãrile legislatiei au fost sanctionate cu 33 amenzi contraventionale în cuantum de 86.500 lei si 257 avertismente. Nu au fost aplicate sanctiuni complementare.
Au fost desfãsurate 41 de activitãti de informare preventivã cu participarea a 222 de persoane din unitãtile controlate, precum si 6 exercitii de evacuare si interventie cu participarea a 38 de persoane.
De asemenea, au fost desfãsurate 60 de analize pentru constientizarea factorilor de conducere asupra importantei respectãrii legislatiei privind securitatea la incendiu, a informãrii acestora asupra stadiului în care se aflã, precum si pentru stabilirea calendarului de conformare. „Felicit seful ISU Neamt pentru modul în care s-a derulat exercitiul cu dezastru pe platoul Masivului Ceahlãu, cît si toate celelalte autoritãti implicate - Comitete locale pentru situatii de urgentã, Jandarmerie, Romsilva, Salvamont - pentru modul în care s-au organizat si au actionat. Mentionez, de asemenea, proiectul «ÃŽmbunãtãtirea capacitãtii si calitãtii sistemului de interventie în situatii de urgentã în conditii de iarnã» care tocmai s-a finalizat si prin intermediul cãruia judetul Neamt a fost dotat cu 3 autofreze, douã autospeciale pentru descarcerare, 6 autospeciale de stins incendii echipate cu accesorii de prim-ajutor si descarcerare, o autoscarã modernã cu nacelã, 4 ambulante, douã autospeciale cu functii multiple si o autosenilatã împreunã cu un vehicul pentru transportarea acesteia“, a spus prefectul judetului, Ioan Vlad Anghelutã.

Articol afisat de 1470 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective