Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 5 Octombrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Carpatcement pregãteste campaniile acestei toamne

• reprezentantii firmei vor continua activitãtile si proiectele pe care le desfãsoarã în comunitãtile unde au fabrici

Carpatcement Holding pregãteste cea de-a doua parte a activitãtilor de consultare a reprezentantilor comunitãtilor unde are fabrici, printre ele fiind si cea de la Tasca. Vor fi noi întîlniri cu diverse teme si continuarea proiectelor educationale, plus organizarea Orei de Voluntariat 2015. La cele douã Sfaturi se asteaptã o prezentã cel putin la fel de consistentã ca în prima parte a anului, iar elevii participanti în proiectul Tinerii Gardieni ai Mediului vor participa la alte trei vizite în fabrici. Reprezentantii firmei se vor reîntîlni cu elevii de la scolile din Fieni, Dîmbovita, Tasca, Neamt si Soimus-Bãita, Hunedoara, pentru a vedea cum le-au folosit lectiile de educatie non-formalã din primãvarã, precum si ce sugestii au în vederea unor actiuni comune viitoare. Nu în ultimul rînd, se doreste ca proiectul Ora de Voluntariat sã ajungã si anul acesta la cît mai multi elevi din judetele amintite, care sînt încurajati sã desfãsoare o orã de voluntariat în orice domeniu doresc pentru comunitãtile lor. „Nu doar comunitatea ar avea de cîstigat în acest fel, ci si elevii însisi, care sperãm sã se apropie cît mai mult de o activitate extrem de utilã dezvoltãrii lor ca oameni si, mai tîrziu, ca profesionisti într-un domeniu sau altul. De altfel, ne dorim sã lansãm pe aceastã cale un apel cãtre toate scolile si liceele din cele trei judete sã se înscrie în acest concurs, ale cãrui detalii vor fi comunicate odatã cu începere anului scolar, atît în scolile lor, cît si prin intermediul inspectoratelor scolare“, se aratã într-un comunicat al Carpatcement.
Prima parte a anului a reprezentat continuarea apropierii de cele trei comunitãti mentionate. Pe lîngã activitãtile curente din aceste localitãti, si nu sînt putine acestea pentru cã fabricile reprezintã cel mai mare agent economic local, Carpatcement Holding a desfãsurat o serie de manifestãri pro-active. Proiectele din anii trecuti au fost continuate la un nivel sporit în 2015. Cele douã întîlniri de consultare localã, cu reprezentantii autoritãtilor si ai presei, au adus la masa dialogului mai multi participanti decît în anii trecuti. Au fost alãturi de oficialii holdingului la cele trei întîlniri Sfatul Bãtrânilor din comunitãti reprezentanti ai consiliilor judetene, prefecturilor, primãriilor, Politiei, inspectoratelor scolare, unor scoli si licee, directiilor pentru culturã si ai celor pentru tineret si sport, ai camerelor de comert, ai autoritãtilor de mediu si ai celor pentru ocuparea fortei de muncã si, nu în ultimul rînd, ai Bisericii. „Atît din întîlnirile cu autoritãtile, cît si din cele cu presa, am aflat problemele si prioritãtile din aceste comunitãti, fie cã este vorba de lipsa locurilor de muncã sau de întãrirea sistemului educational. De asemenea, am reusit sã crestem proiectele educationale cum sînt Acces la Educatie si Tinerii Gardieni ai Mediului“, se mai aratã în comunicatul de presã. ÃŽn cadrul primului proiect, elevii scolilor din cele trei localitãti au beneficiat de activitãti educative non-formale, iar cîstigãtorii concursului de eseuri lansat la editiile precedente au fost premiati cu electronice si cãrti. La fel, echipele de tineri gardieni ai mediului au efectuat cîte o vizitã în fabricile de ciment, acolo unde au participat direct la mãsurarea indicatorilor de mediu de cãtre specialisti.

Articol afisat de 1133 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective