Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mari patimi, un   politist si o bancã

Mari patimi, un politist si o bancã

• un agent este implicat într-un scandal cu vecinii, totul plecînd de o bancã din fata blocului • acesta a fãcut un memoriu la primãrie, solicitînd demontarea accesoriului stradal • vecinii nu-s de acord si au stopat muncitorii veniti cu „misiunea“ de anihila banca ce a stîrnit atîtea patimi •

De ceva vreme, la blocul 58, din strada Smirodava, s-a iscat un scandal între proprietarii apartamentelor de la scara D. Totul a culminat vineri, 18 septembrie, cînd doi salariati de la Serviciul lucrãri edilitare al primãriei s-au apucat de demontat o bancã nedoritã de un politist care a fãcut o sesizare adresatã administratiei locale. Vecinii au protestat, sustinînd cã au aceleasi drepturi ca si vecinul de la parter, care, de cîte ori ies la aer, le face zile fripte, amenintîndu-i cu tot soiul de reclamatii, filmîndu-i cu telefonul mobil, pentru intimidare s, solicitînd, în mai multe rînduri, interventia Politiei Locale. „Noi am fost si la presedintele asociatiei de proprietari, la domnul Dimitriu, care ne-a spus cã nu i-a aprobat tãierea bãncii. Atunci, vecinul nostru, politistul Liviu Munteanu, s-a dus la primãrie si azi dimineatã (n.r. - vineri), ne-am trezit cu doi muncitori, cã ne taie banca. Nu este adevãrat cã se stã noaptea pînã tîrziu, ci se stã pînã cel mult la ora 22,00, cînd lumea intrã în casã. Avem de gînd sã ne ducem si noi în audientã la domnul primar si sã-l întrebãm dacã numai Munteanu, cã e politai, are dreptul sã facã ce vrea. Si noi plãtim taxe si impozite la primãrie si avem dreptul sã iesim la aer“, a declarat, furioasã, Maria Isãcescu, una dintre proprietarele de pe scara D, a blocului 58. Aceasta mai spune cã în aceastã varã au mai fost scandaluri între omul legii si vecini. Acestia intentioneazã sã se înscrie în audientã si la comadantul Politiei Roman, comisarul Dragos Bãlãu.

Banca rãmîne la locul ei

Unul din cei doi muncitori însãrcinati cu tãierea bãncii buclucase ne-a declarat cã ei au venit sã demonteze obiectul discordiei între vecini în urma unui ordin primit de la inginerul Costel Enache, seful Serviciului lucrãri publice si cã în urma scandalului izbucnit cu vecinii au renuntat. Purtãtorul de cuvînt al Primãriei Roman, Constantin Cudalb, ne-a precizat cã s-a renuntat la demontarea bãncii, tinînd cont de pãrerile locatarilor. „Pe baza unei solicitãri transmise în numele proprietarilor de la adresa mentionatã de dumneavoastrã, respectiv Smirodava, blocul 58, scara D, o echipã din cadrul primãriei s-a deplasat la fata locului, pentru a demonta o bancã. Cererea a fost fãcutã în numele mai multor proprietari, care locuiesc pe scara respectivã. Ceea ce vã pot spune despre acest incident e si faptul cã administratia localã, în functie de solicitãrile unor grupuri de locatari, a amplasat sau demontat bãnci la scãrile de bloc. Motivele invocate în acest caz ca si în altele tin de faptul cã pe aceste bãnci se adunã grupuri de tineri, care perturbã linistea si ordinea publicã, cã pe acestea se consumã bãuturi alcoolice, cã se produce zgomot pînã noaptea tîrziu, mai ales în timpul verii. De fiecare datã primãria a analizat situatia, de la caz la caz si s-a dispus fie demontarea bãncilor, fie mentinerea lor. ÃŽn situatia punctualã de astãzi (n.r. - vineri), pot sã vã spun cã o echipã formatã din doi salariati s-a deplasat la fata locului si s-a constatat cã de fapt cei mai multi dintre vecini nu doreau demontarea. ÃŽn aceastã situatie s-a dispus lãsarea bãncii la locul în care fusese montatã. Trebuie spus si faptul cã aceste bãnci, demontate din anumite locuri, în care oamenii nu si le doresc sînt relocate în alte zone din municipiu“, a precizat Constantin Cudalb, ofiterul de presã al primãriei.

Punctul de vedere al politistului n-a mai venit


Încercãrile de a-l contacta pe agentul Liviu Munteanu s-au soldat cu un esec. Comisarul sef Dragos Bãlãu, comandantul Politiei Roman, în subordinea cãruia se aflã si posturile locale de politie, ne-a declarat cã existã o normã internã în institutiei, care interzice comunicarea numerelor de telefon ale salariatilor. Acesta ne-a mai informat cã va transmite la dispecerat numãrul de telefon al redactorului articolului si în cazul în care politistul în discutie va dori sã ia legãtura cu jurnalistul, o va face. Un rãspuns asemãnãtor l-am primit si din partea sefului direct. Agentul sef principal Alexandru Sorin Ilie Nitã, seful Postului de Politie Poienari, ne-a îndrumat cãtre purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului Neamt, dar ne-a promis si el cã va lua legãtura cu colegul pentru a-i transmite solicitarea noastrã. Care solicitare a rãmas fãrã rãspuns desi au trecut cîteva zile de cînd am fãcut-o. Mai trebuie spus faptul cã agentul Liviu Munteanu este judecat pentru neglijentã în serviciu si instigare la mãrturie mincinoasã, în urma unui conflict care s-a soldat cu moartea unui om. Pe 20 ianuarie 2013, dupã miezul noptii, politistul si o colegã au intervenit în aplanarea unui conflict la Iucsa, Bozieni. Vasile Fundãcescu, de 41 de ani, venise bãut si cu chef de scandal la locuinta fostei consoarte, iar concubinul acesteia si un cumnat l-au bãtut si legat în picioare de un copac. Politistul le-a spus agresorilor, Gheorghe Corbu, de 58 de ani, din Drobeta Severin si Gelu Ungureanu, de 57 de ani, din Roman, sã-l elibereze pe cel legat, dar nu s-a asigurat cã acest lucru s-a petrecut si au intrat în casã pentru cercetãri. Au iesit dupã circa o orã, ocazie cu care au constatat cã bãrbatul nu mai avea reactii, a fost solicitatã o ambulantã, dar era prea tîrziu. În aceste conditii, Munteanu i-a cerut colegei si celor prezenti sã spunã cã a luat declaratii circa 15 minute, cã victima era legatã numai de mîini, si cã ar fi fost dezlegatã la interventia agentilor. În primã fazã toti cei audiati, au declarat asa cum le-a cerut Munteanu, dar dupã cîteva zile agenta stagiarã si-a reconsiderat pozitia si a povestit cum au stat lucrurile. Ungureanu si Corbu, autorii agresiunii au fost condamnati la cîte 4 ani 8 luni de închisoare.

Articol afisat de 2314 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective