Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 10 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un sef italian   detestat de toti

Un sef italian detestat de toti

• creditorii au votat în unanimitate ridicarea dreptului lui Angelo Massone de a fi administrator special al clubului, din cauza activitãtii slabe • Viorel Tudose, de la Getica '95 spune cã nu mai acordã sprijin clubului de la 1 septembrie 2015 si nu mai vrea ca Ceahlãul sã-i achite datoria • Luigi Bodo, de la RIFIL, sustine cã pînã la finele anului este sponsor al clubului • sînt oameni interesati sã ajute FC Ceahlãul, dar conditia este sã plece Massone, a declarat patronul Getica '95 •

Angelo Massone a devenit o persoanã nedoritã prin Piatra Neamt, iar marti a stîrnit furia unor oameni cu potential financiar, dar care nu vor sã se mai apropie de FC Ceahlãul tocmai din cauza sa. Se pare cã italianul a emis un comunicat de presã, dar care n-a ajuns la nici o redactie de ziar, post TV sau post de radio. A fost postatã pe blogul personal al unei persoane fãrã vreo functie în cadrul clubului, care a ajuns sã se autointituleze „consilier de imagine“ al cuiva, cã nici asta nu spune. Asa-zisul comunicat apare cu precizarea „Exclusiv“. E comunicat de presã sau e stire la breaking news? Dacã FC Ceahlãul emite un comunicat, iar acele rînduri nu ajung în presã, si nici nu este publicat pe site-ul oficial al clubului, înseamnã cã nu l-a emis. A scrie un comunicat de presã „nicãieri“ e grav pentru imaginea unui club cu traditia FC Ceahlãul. ÃŽn scrierea respectivã apare numele lui Luigi Bodo, directorul RIFIL România, acuzat cã si-ar fi retras sprijinul finaciar fatã de club. Afirmatia l-a deranjat pe Luigi Bodo care a reactionat ieri: „RIFIL este o societate particularã care a sponsorizat Ceahlãul si a dat bani în avans pentru 2015. N-am abandonat nimic. Sînt sponsor al clubului“. Directorul RIFIL a precizat cã nu l-a vãzut de prea multe ori pe Massone, dar cînd a fãcut-o, i-a cerut sã se comporte precum a fãcut-o el de cînd a venit în România. N-a spus mai multe, dar e clar cã i-a cerut seriozitate si respect. „El a cumpãrat actiuni cu 100 de lei (n.r. - Massone detine peste 54% din actiunile FC Ceahlãul). Trebuia sã salveze echipa de la retrogradare. Din punctul meu de vedere, nu poti cumpãra actiuni fãrã sã bagi bani apoi. Nu am nici un gînd sã iau echipa de fotbal. Nu mã pricep. Vreau sã fiu în schimb lîngã cineva serios. Dar nu va fi RIFIL, ci Luigi Bodo“, a mai spus seful de la RIFIL.

Massone, piedica unui trai mai bun la Ceahlãul

Angelo Massone a fãcut apel în dese rînduri la autoritãtile locale si la sponsori pentru a veni în sprijinul clubului de fotbal. Se pare cã ar fi persoane juridice si fizice interesate sã se implice, cu conditia ca italianul sã renunte la a mai fi parte din club. O variantã pentru a se întîmpla asta ar fi ca cineva sã împrumute clubul cu bani. Banii s-ar transforma apoi în actiuni care sã revinã celor care au scos din buzunar sumele respective. S-ar putea ajunge la situatia ca Ceahlãul sã aibã alt actionar majoritar decît Massone. Patronul Getica '95, Viorel Tudose, care a spus cã s-ar implica în asa ceva, exclude colaborarea de orice fel cu actualul actionar majoritar. „Acum s-ar împrumuta clubul cu bani, iar banii s-ar transforma în actiuni. Nu stiu dacã se pot aduna bani sã se acopere «gãurile» din trecut. Sînt oameni care ar vrea sã ajute la existenta clubului, dar toti au conditionat implicarea prin despãrtirea de Massone“, a declarat Viorel Tudose. Acesta a mai spus cã de existenta clubului s-a ocupat mai mult Viorel Mãstãcãneanu în ultima perioadã. „Viorel s-a milogit sã împrumute bani si sã asigure o masã sportivilor“. Tudose sustine cã 70% din deplasãrile echipei s-au fãcut în 2015 pe banii firmei pe care o administreazã, dar si cã alte cheltuieli s-au fãcut tot din conturile sale.

Creditorii nu-l mai vor administrator special

Ieri dimineatã a avut loc si o sedintã a Comitetului creditorilor FC Ceahlãul la care Massone n-a ajuns. Toti cei prezenti au votat ridicarea calitãtii de administrator special italianului. „S-a votat în unanimitate“, a precizat Cãtãlin Roca, director general adjunct al Hotel Central Plaza si membru al comitetului creditorilor. Decizia urmeazã a se aproba de cãtre judecãtorul sindic. Motivul pentru care s-a ajuns la hotãrîrea respectivã este dat de raportul întocmit pe activitatea prestatã pe intervalul 18 iunie - 31 august de cãtre Massone. S-a constatat cresterea datoriilor cãtre furnizorii de servicii, lipsa unei strategii pentru reorganizarea activitãtii clubului si atmosfera tensionatã din interior cauzatã de absenta salariilor. Cum jucãtorii nu si-au încasat banii conform contractelor, se pare cã se poate ajunge chiar la situatia de a deveni liberi de contract chiar în conditiile în care societatea care administreazã clubul este în insolventã. „Acum clubul apartine creditorilor. Cît despre faliment, poate fi vorba despre zile, sau ore, pînã cînd s-ar putea înregistra“, a mai spus Viorel Tudose. Angelo Massone a venit la FC Ceahlãul în ianuarie 2015. A preluat pachetul de actiuni de la Ciprian Asofroniei si de la Mihai Apopii, în total putin peste 54%, dupã care a promis cã Ceahlãul se va bate la cupele europene imediat dupã ce va scãpa de retrogradare. A venit aici cu o echipã de colaboratori din care, pînã la finele sezonului competitional, nu a mai rãmas nici unul. Pe rînd, au plecat antrenorul Marcelo Ze Maria, presedintele Ricardo Ronca, iar înainte de startul sezonului de primãvarã o fãcuse si Renzo Rossi, care fusese numit delegat. Nici unul nu a pãrãsit clubul în conditii amiabile, existînd chiar zvonuri cã au fost la mijloc cuvinte grele aruncate pe culoarele si prin birourile clubului. Mai apoi a plecat si Radu Bîrlicã, fostul director de marketing. Tocmai din cauza problemelor financiare si reunirea lotului pentru campionatul 2015-2016 s-a amînat pînã pe 23 iulie.

Articol afisat de 2028 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective