Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Harpa promite cã o sã fie gazdã bunã

• „Invit locuitorii sã participe la Zilele orasului. Este un eveniment care le este adresat lor, în primul rînd. Sper sã gãseascã rãgazul de a mai uita de griji si stres, pentru a petrece alãturi de prieteni, de familie si de noi aceste trei zile de sãrbãtoare“, ne-a declarat Daniel Harpa, primarul orasului Tîrgu Neamt



Reporter: Domnule primar Daniel Harpa, Zilele Orasului Tîrgu Neamt se desfãsoarã în acest an în intervalul 4-6 septembrie. Vã rog sã ne oferiti cîteva detalii despre aceastã manifestare.
Daniel Harpa: Sãrbãtoarea înregistreazã anul acesta cea de-a XXV-a editie. Evenimentul are în vedere, în principal, antrenarea unor largi segmente ale populatiei la viata comunitarã, concentrînd atentia asupra valorilor reprezentative, care asigurã notã distinctã orasului nostru, precum si oferirea unor zile de destindere si voie bunã, sens în care vom avea un program cultural-artistic care sã multumeascã toate categoriile de vîrstã. Vom avea alãturi de noi si oaspeti din Ardud si Sebes, orase cu care avem legate relatii de prietenie. Vor fi prezenti si consilierii locali si cei judeteni, parlamentari nemteni. Sper sã participe, mãcar la deschiderea Zilelor Orasului si doamna secretar de stat Maria Magdalena Grigore, din Ministerul Transporturilor, care va ajunge vineri, la amiazã, la Tîrgu Neamt, pentru a anunta oficial reluarea circulatiei trenurilor. Alãturi de Primãria si Consiliul Local Tîrgu Neamt sînt implicati în organizarea editiei din acest an Consiliul Judetean, Centrul pentru Culturã si Artã Carmen Saeculare si Casa Culturii Ion Creangã. Unele activitãti se vor desfãsura în parteneriat cu ONG-uri locale: Asociatia Valea Ozanei, Fundatia culturalã Ion Creangã, Asociatia Puzzle OptimEast, Organizatia Initiativa Tinerilor Neamt, Asociatia Dragos Vodã, Asociatia Tinutul Zimbrului, Ansamblul Ozana.
Rep.: Programul stabilit pentru vineri, sîmbãtã si duminicã este destul de dens, fiind mentionate si numele unor artisti renumiti. Ce surprize ati pregãtit locuitorilor?
Daniel Harpa: Avem multe noutãti si surprize. Cum ar fi si organizarea primei editii a concursului Miss Tîrgu Neamt, primele trei locuri urmînd a fi premiate cu cîte un sejur la mare, cu ajutorul unui sponsor. Majoritatea activitãtilor din program vor avea loc în parcul de sub Cetate, unde avem amenajatã o scenã în aer liber. Prin programul întocmit am dorit sã promovãm în primul rînd artistii nostri locali. Ne-am gîndit ca la editia din acest an sã dedicãm cite o zi pentru fiecare categorie de vîrstã si gen muzical. Astfel, vineri seara vor cînta Irina Loghin si Mirabela Dauer, pe lîngã artistii nostri locali, care interpreteazã muzicã popularã. În a doua searã, programul va cuprinde momente de muzicã pop, disco, rock si folk si aici am venit în primul rind cu tinerele talente, din Tîrgu Neamt, invitati speciali fiind Gheorghe Gheorghiu, Daggu Project, Sore si Bere Gratis. Iar duminicã, sînt convins cã toate categoriile de vîrstã se vor bucura sã se întîlneascã cu renumitele formatii Trei Sud Est si Iris.

Concursuri, expozitii, parade, cetãteni de onoare, cupluri felicitate...

Rep.: Nume grele ale scenei românesti... Ce ar mai fi de adãugat?
D.H.: Pe lîngã aceste evenimente artistice, vom avea si alte moment interesante. În ritmul muzicii, vom avea si un joc de lasere. As vrea sã renuntãm la focurile de artificii, care sînt si destul de costisitoare. Cred cã un spectacol cu lasere e mult mai frumos si mai elegant. Ar mai fi acel concurs Cicolutia, organizat de Asociatia Tinutul Zimbrului, care a achizitionat biciclete, urmînd sã dea si unele sub formã de premii. Vom avea si o expozitie stradalã intitulatã Tîrgu Neamt - orasul vechi, organizatã de Asociatia Puzzle Optimeast, în colaborare cu primãria si Asociatia Ansamblul Ozana, un concurs de fotografie initiat de Asociatia Valea Ozanei. Nu vor lipsi atractiile pentru copii si jocurile educative, tot pentru cei mici fiind pregãtite parade de pãpusi gigant, fachiri, clovni, personaje din desene animate si povesti. Iar vechile traditii culinare ale zonei vor fi puse în valoare prin derularea celei de-a patra editii a Festivalului Ceaunul Fermecat, organizat de Asociatia Valea Ozanei. Programul Zilelor Orasului mai include activitãti sportive, diverse concursuri, spectacole, conferinte si expozitii amenajate la Casa Culturii, care va avea în perioada 4-6 septembrie usile deschise pentru vizitatori.
Rep.: De obicei, la Zilele Orasului acordati si o serie de diplome. Pe cine v-ati gîndit sã omagiati la aceastã editie?
Daniel Harpa: În sala de sedinte a primãriei vom decerna, vineri, titlul de cetãtean de onoare al orasului unor personalitãti nãscute în Tîrgu Neamt, care au dus mai departe numele localitãtii: general-locotenent Stefan Dãnilã, fost sef de Stat major al Armatei Române, prof. dr. Nicolae Scurtu, conf. univ.dr. Cristina Emanuela Dascãlu si un alt cadru didactic, Elisabeta Gheorghitã. Si regretatul consilier local Misu Cîmpeanu a fost declarat post-mortem cetãtean de onoare, urmînd ca placheta sã fie înmînatã familiei. De asemenea, tot vineri, dupã deschiderea oficialã a Zilelor Orasului, în parcul de sub Cetate, vom acorda diplome de merit si premii pentru veteranilor de rãzboi, urmînd sã omagiem în acelasi mod si cuplurile care au împlinit 50 de ani de cãsãtorie.
Rep.: Aveti un mesaj pentru locuitorii orasului?
D.H.: Invit locuitorii din Tîrgu Neamt sã participe la Zilele orasului. Este un eveniment care le este adresat lor, în primul rînd. Sper sã gãseascã rãgazul de a mai uita de griji si stresul cotidian, pentru a petrece alãturi de prieteni, de familie si de noi aceste trei zile de sãrbãtoare.

Articol afisat de 1444 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective