Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Septembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„ÃŽn Politie e teroare“

• un agent de la Sectia de Politie Ruralã Sãbãoani si-a înaintat
demisia, invocînd conditiile de muncã si relatia cu seful sãu,
comisarul Constantin Ursu • „Salariul pentru munca prestatã nu este
deloc motivant, sporurile fiind infime comparativ cu situatiile si
pericolele la care sînt supus“, se aratã în cererea de demisie •

Sectia de Politie Sãbãoani are cu un politist mai putin, dupã ce un agent si-a dat demisia. Omul legii si-a motivat decizia prin conditiile dificile de muncã, remuneratie micã în raport cu riscurile meseriei, dar si relatia cu seful sectiei de politie, comisarul sef Constantin Ursu. „Programul nu este unul prestabilit, astfel cã am fost nevoit sã lucrez dupã cele 8 ore, ori de cîte ori am primit sesizãri de la cetãteni sau SNUAU 112, cu mult peste normele impuse de Codul Muncii, lucru care îmi afecteazã viata privatã, atît din punctul de vedere al sãnãtãtii, cît si din punct de vedere social. Nu s-a luat nici o mãsurã pentru remedierea acestor deficiente. Ba, mai mult, mi s-a transmis cã sînt obligat prin natura serviciului sã lucrez 24 de ore din 24, în fiecare lunã. Acest lucru, fãrã a-mi fi permis sã pãrãsesc localitatea unde lucrez si în cazul unor evenimente sã intervin în maxim 20 de minute indiferent de activitãtile personale si locul unde ne aflãm. Salariul pentru munca prestatã nu este deloc motivant, astfel cã am rãmas în prezent la acelasi salariu pe care îl aveam la angajare, sporurile fiind infime comparativ cu situatiile si pericolele la care sînt supus“, se aratã în demisia politistului. Un paragraf important din documentul amintit este dedicat relatiei pe care a avut-o cu seful de post. „Relatia cu seful sectiei, respectiv d-nul comisar Ursu Constantin, a fost de la început una de patron-angajat, probabil dumnealui considerînd cã are dreptul asupra vietii personale a subalternilor, lucru pe care l-am simtit din primele zile de activitate la Postul de Politie Tãmãseni, cînd mi-a transmis cã mã va „face“.(...)Aceeasi atitudine o are si fatã de ceilalti colegi, lucru care i-a determinat sã solicite mutarea în cadrul altei unitãti sau chiar demisia“, se mai aratã în cererea de demisie înaintatã conducerii IPJ Neamt. Situatia a fost adusã si la cunostinta Sindicatului National al Agentilor de Politie(SNAP), reprezentantii acestuia luînd atitudine. „Problemele existente la Sectia de Politie Sãbãoani au fost prezentate în spatiul public si aduse la cunostinta factorilor decizionali de foarte mult timp. Nimeni nu s-a sinchisit sã ia vreo mãsura împotriva sefului, domnul Ursu Constantin. ÃŽn schimb, factorii decizionali s-au multumit sã ia act de demisiile unor politisti si de rapoartele de mutare în altã subunitate tocmai din cauza comportamentului abuziv al comisarului Ursu“, se aratã într-un comunicat al Biroului Teritorial SNAP, semnat de Ioan Cãnãrãu (foto).
Acesta mai spune cã sindicatul pe care îl prezintã nu va permite niciodatã „ca un politist cu grade mari care ajunge peste noapte sef de sectie de politie sã-si batã joc de subalterni si sã-i trateze ca pe niste sclavi. „La Sectia de Politie Sãbãoani, domnul Ursu instituie reguli proprii, planificã politistii în servicii dupã bunul plac, nu cu respectarea normelor legale in vigoare. Politistii sînt obligati sã meargã singuri la interventiile 112, în timpul liber si cu masinile personale. S-a descoperit, recent, desi e de cînd lumea, cã în Politia Românã existã teroare psihologicã. Domnul Ursu Constantin este un etalon de sef-dictator, cu un simt al proprietãtii foarte dezvoltat care considerã cã politistii din subordinea dumnealui sînt sclavi personali nu colegi“, se mai aratã în comunicatul SNAP. Am solicitat Biroului de presã al IPJ Neamt un punct de vedere oficial cu privire la cele întîmplate la Sectia de Politie Sãbãoani, dar si cu privire la acuzatiile aduse ofiterului Ursu, însã pînã la închiderea editiei nu am primit nici un rãspuns.

Articol afisat de 2397 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective