Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ex-procurorul Olteanu, usi închise la Insolventã

• Daniela Olteanu, procurorul exclus din magistraturã, a încercat fãrã succes sã devinã practician în insolventã • fostul magistrat a depus o cerere la UNPIR solicitînd sã fie primit în profesie fãrã examen si cu scutire de stagiu • Consiliul National de Conducere al Uniunii a respins cererea, ca urmare a modului în care solicitantul a fost exclus din magistraturã •

Exclusã din magistraturã din motive disciplinare, Daniela Olteanu, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lîngã Judecãtoria Bicaz, a vrut sã se facã practician în insolventã, însã cererea i-a fost respinsã. Fostul magistrat a fãcut o cerere la Uniunea Nationalã a Practicienilor în Insolventã(UNPIR), solicitînd sã fie primitã în profesie fãrã examen si cu scutire de stagiu. Cererea a fost analizatã de membrii Consiliului national de conducere(CNC) a UNPIR care au decis respingerea ei. CNC-ul a invocat situatia care a dus la excluderea din magistraturã a Danielei Olteanu. „Consiliul national de conducere al Uniunii Nationale a Practicienilor în Insolventã din România, analizînd solicitarea de primire în profesie fãrã examen si cu scutire de stagiu, în conditiile art. 30. - (2) din OUG nr. 86/2006, formulatã de doamna Olteanu Daniela, decide respingerea acesteia pentru urmãtoarele considerente: ÃŽn Monitorul Oficial al României nr. 512/09.07.2015 a fost publicat Decretul Presedintelui României nr. 629. Prin acesta s-a dispus eliberarea din functia de procuror a d-nei Olteanu Daniela, ca urmare a aplicãrii sanctiunii disciplinare a excluderii din magistraturã. Potrivit dispozitiilor art. 23 din OUG nr. 86/2006 „poate dobîndi calitatea de practician în insolventã persoana care îndeplineste urmãtoarele conditii: b) nu se gãseste în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevãzute la art. 25 alin. (1)“, se aratã în comunicatul UNPIR.
ÃŽn ceea ce priveste articolul 25 invocat, acesta stipuleazã cã este „nedemnã de a fi practician în insolventã persoana condamnatã prin hotãrîre judecãtoreascã definitivã pentru sãvîrsirea unei infractiuni intentionate, de naturã sã aducã atingere prestigiului profesiei, inclusiv orice infractiune de coruptie, precum si pentru infractiunile prevãzute de Legea nr. 31/1990 privind societãtile comerciale, republicatã, cu modificãrile si completãrile ulterioare, care determinã incapacitatea legalã de a dobîndi sau detine calitatea de fondator, administrator, membru în consiliul de supraveghere, membru al directoratului ori director al unei societãti comerciale si de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificãrile si completãrile ulterioare“.
Cît priveste nedemnitatea, aceasta se constatã de cãtre CNC la sesizarea oricãrei persoane sau din oficiu. ÃŽn profesia de practician în insolventã pot fi primite, la cerere, cu scutire de examen si de perioadã de stagiu, persoanele care au exercitat cel putin 5 ani functia de judecãtor-sindic, precum si persoanele care au exercitat timp de 10 ani functia de avocat, judecãtor sau notar public. ÃŽnscrierea în Tabloul UNPIR se face în termen de cel mult un an de la eliberarea din functia de magistrat sau notar public, cu conditia ca aceasta sã nu îi fie imputabilã. „ÃŽn cazul d-nei Olteanu Daniela se constatã cã prin Hotãrîrea nr. 12 P din 26.11.2014, pronuntatã de Sectia pentru procurori a CSM, s-a dispus excluderea din magistraturã a acesteia pentru abaterea disciplinarã(...). Fatã de cele mentionate, CNC respinge solicitarea doamnei Olteanu Daniela motivat de faptul cã nu îndeplineste prevederile art. 30 alin. 2 din OUG nr. 86/2006“, se mai aratã în comunicatul UNPIR. Daniela Olteanu a fost eliberatã din functie pe 8 iulie 2015, dupã ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul care atestã aplicarea sanctiunii disciplinare a excluderii din magistraturã. Fostul procuror a pierdut lupta cu sistemul la începutul lunii iunie cînd a pierdut definitiv recursul împotriva deciziei Consilului Superior al Magistraturii care decisese excluderea din magistraturã.

Articol afisat de 1682 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective