Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2015
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 25 Iunie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Invit doamnele sã se înscrie în PSD, sã   ne întãrim în idealurile noastre comune“

„Invit doamnele sã se înscrie în PSD, sã ne întãrim în idealurile noastre comune“

Femeile social democrate din Piatra Neamt au, de douã zile, o nouã presedintã, în persoana Mihaelei Murariu Budacã. Ea a preluat atributiile Doinitei Ciocan, care si-a schimbat adresa de domiciliu. Mihaela Murariu Budacã, sotia consilierului judetean Vasile Murariu, ne-a acordat un interviu dupã preluarea functiei.

Reporter: Doamnã presedintã, avem rugãmintea de a vã prezenta cititorilor nostri! Care este CV-ul dumneavoastrã, cine este noua sefã a doamnelor social-democrate pietrene?
Mihaela Murariu Budacã: M-am înscris în PSD în anul 2011. A fost o actiune care mi-a reamintit de adolescenta mea, cînd împreunã cu tatãl meu Constantin Plesca (consilier local 1996 -2000 din partea PSM) participam la actiuni de pregãtire a campaniei electorale.
Lucrez în mediul privat si am un bãietel de care sînt foarte mîndrã.
Din 2011 pînã în prezent au avut loc alegeri locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale, referendumul de demitere a presedintelui Bãsescu si toate acestea au venit pentru mine cu experiente noi, diferite unele fatã de altele si cu o muncã politicã foarte intensã. Ca tînãrã, dar si ca femeie, am constatat cã viata politicã este mai mult apanajul bãrbatilor si a celor trecuti de prima tinerete. De ce? Pentru cã domnii au mai mult timp decît femeile. Dar noi... femeile? Sîntem cele care îndeplinim si sarcinile gospodãresti, ne dedicãm timpul copiilor, serviciului si ne rãmîne prea putin timp pentru noi.
Dar avem si exemple, ca doamna Emilia Arcan, doamna Aurelia Simionicã, doamna Mihaela Marin care au îmbinat viata politicã cu cea de familie si au reusit sã fie pe scena politicã în prim plan.

Rep: Cu ce gînduri porniti la drum, care sînt obiectivele pe linie politicã în OFSD organizatia municipalã Piatra Neamt?
M.M.B.: În mandatul trecut al doamnei presedinte Doinita Ciocan am fost secretara organizatiei de femei Piatra Neamt. În acest timp, am trecut prin situatii atît de diferite - de la bucuria de a te întîlni cu doamnele social democrate la evenimentele dedicate nouã, femeilor, dar si momente de tristete cînd ajungem la cazuri sociale. Militez pentru egalitatea de sanse a femeilor cu bãrbatii, si aici mã refer la sansa noastrã de a ajunge sã fim în fruntea institutiilor administrative, pentru remunerarea corectã a femeilor, nu diferentiatã, pentru recunoasterea eforturilor si implicãrii noastre, pentru cã noi stim cel mai bine ce nevoi au semenele noastre si copiii lor. Nu stiu sã existe în judet vreo femeie care sã fi luptat atît de mult pentru recunoasterea muncii politice a femeilor în PSD, ca doamna Arcan!

Rep: Care este idealul femeii în viata politicã?
M.M.B.: Vocea femeilor social democrate este vocea electoratului nostru. Ca vocea noastrã sã fie auzitã si ascultatã trebuie sã fie prezentã în cele mai importante institutii ale statului. Avem o vicepresedintã de Consiliul Judetean, pe doamna Arcan, dar avem nevoie si de reprezentare mai mare în consiliile locale din comune, orase, municipii. Si acesta este obiectivul nostru pentru anul 2016, anul alegerilor locale si parlamentare.

Rep: Ce vã caracterizeazã ca lider în OFSD?
M.M.B: Fermitatea si dragostea de oameni! Avem nevoie sã cunoastem oamenii cu ajutorul cãrora lucrãm, pe fiecare în parte cu personalitatea, nevoile, nivelul de asteptare. Si nu poti ajunge lider fãrã a trece prin toate functiile posibile: presedinte de organizatie localã, vicepresedinte TSD, secretar OFSD si acum presedinte. Puterea organizatiei si forta acesteia este datã de media echipei cu care lucrezi. Doamnele vin la partid din pasiune, din dorinta de a face munca politicã, dar si de dragul întîlnirilor si actiunilor pe care le organizãm. Avem în conducerea organizatiei medici, profesori, educatori, tehnicieni dar si femei care conduc afaceri mai mici sau mai mari. Cred ca sînt un om puternic, ancorat în realitate, cu aplicare cãtre oameni, fãrã de care nu as putea organiza actiuni pentru societatea în care trãim.

Rep: Cum vedeti colaborarea cu presedinta OFSD Neamt, doamna Emilia Arcan?
M.M.B.: De-a lungul timpului, cu doamna Arcan am participat la campaniile electorale din comune, orase, am bãtut la pas cãminele culturale ale judetului pentru a îndemna lumea sã iasã la vot. Am fost împreunã la mitingurile de sustinere ale candidatilor PSD, dar si în comunitãtile defavorizate. Organizatia de femei social democrate Piatra Neamt va continua proiectele pe care le-a desfãsurat cu întreaga sustinere a presedintei OFSD Neamt si sînt convinsã cã împreunã cu doamna Arcan vom aduce proiecte noi. Îi multumesc pentru încrederea acordatã, o vom sustine în toate demersurile ei si sperãm ca la viitoarele alegeri sã o avem reprezentantã în Parlamentul României. Multumim si doamnei presedintã a PSD Piatra Neamt pentru suportul pe care l-a acordat Organizatiei de Femei Social Democrate Piatra Neamt si o asigurãm de tot sprijinul nostru. Fac un apel cãtre doamne sã dea curs invitatiei noastre de a se înscrie în Partidul Social Democrat, de a ne uni si de a ne întãri în idealurile noastre comune, în cea mai mare fortã politicã din România: Organizatia Femeilor Social Democrate!

Telul sefei social-democratelor nemtene: 100 de doamne consilier local, din 2016

Economist Emilia Arcan a fost reconfirmatã în functia de presedinte al Organizatiei Judetene a Femeilor Social Democrate, acum douã zile. „Este febra alegerilor în toatã tara. Existã judete în care presedintia organizatiilor de femei este detinutã cu statut de interimat si trebuia definitivatã situatia, iar acolo unde existã «titular» si nu au trecut doi ani de la alegerea lui, s-a fãcut reconfirmarea pe functie, asa cum s-a întîmplat la noi. 2015 este anul în care ne organizãm si ne reorganizãm si ne pregãtim pentru anul care urmeazã, în care vom avea în iunie alegeri locale, iar spre toamnã, parlamentare. 2016 va fi un an greu, dar noi sîntem o fortã si sper cã vom învinge. Cert e cã alegerile nu vor fi deloc usoare, dar ne pregãtim pentru o competitie durã, în care vor intra foarte multe formatiuni politice, mai mici sau mai mari, mai puternice sau mai slabe. Scopul meu pentru toate aceste alegeri este sã promovez femeia în functii, pentru mandate de consilieri, primari sau viceprimari. ÃŽn 2010 am preluat Organizatia Judeteanã a Femeilor Social Democrate si aveam douã colege primar si trei consilier local, în tot judetul. ÃŽn 2012 am reusit prin negocieri de succes sã discut cu primarii PSD sau cu presedintii de organizatii locale din judet sã punã doamne pe listele electorale pe locuri eligibile. Si asa am ajuns la nu mai putin de 69 de colege care au mandat de consilier local, am avut o viceprimãritã la Piatra Neamt, mandatul meu de vicepresedinte la Consiliul Judetean si douã primãrite, la Vînãtori - Maria Petraru si la Sãbãoani - Valeria Dascãlu. Mai nou, rîndurile primãritelor PSD s-au îngrosat cu încã douã doamne - Aurora Bãlan de la Gîrcina si Geta Blaj de la Botesti si cu viceprimãrita de la Poiana Teiului - Anisoara Ancuta. Acum am altã tintã: în 2016 sã obtiem o sutã de mandate de consilier local în judet pentru colegele mele. Voi lupta clipã de clipã pentru sustinerea si promovarea femeii, asa cum ne-am fixat prin «Pactul pentru demnitatea femeii», lansat de cãtre presedinta noastrã Rovana Plumb“, a declarat sefa doamnelor social-democrate nemtene. Despre noua sa colaboratoare, Mihaela Murariu Budacã, Emilia Arcan a avut cuvinte de laudã, precizînd cã este o tînãrã care îsi doreste sã facã performantã în politicã, dornicã sã se implice în foarte multe proiecte. „Mihaela a fost om de bazã în organizatia municipalã si am colaborat foarte bine cu ea ca vicepresedintã în Biroul Judetean al Femeilor Social Democrate. ÃŽi doresc sã facã performantã, astfel încît sã aibã o carete de vizitã bogatã si sã acceadã la o fuctie de conducere si de decizie“, a mai precizat Emilia Arcan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1870 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective