Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2015
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Minti strãlucite si un  moment de exceptie

Minti strãlucite si un moment de exceptie

• cei mai buni absolventi de liceu din Piatra Neamt si Tîrgu Neamt au fost premiati de cãtre reprezentantii Mitropoliei si ai protopopiatelor • au primit bani, icoane si diplome •

Sefii de promotie ai liceelor din Piatra Neamt si Tîrgu Neamt au fost ieri felicitati în cadru festiv, în prezenta directorilor lor, ai sefilor Inspectoratului Scolar si ai Bisericii - protopopiatele Piatra Neamt Si Tîrgu Neamt, cu sprijinul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Ca o rãsplatã a muncii lor, elitele din cele 13 licee din Piatra Neamt au primit în dar diplome de onoare, cîte o carte de rugãciuni si premii în bani. Tinerii s-au arãtat extrem de încîntati de atitudinea celor care au organizat evenimentul, atît pentru cã s-a reusit în acest fel sã fie adusi la un loc toti sefii de promotie, cît si pentru cã au primit o micã rãsplatã a eforturilor din anii de studiu - cîte 200 de lei fiecare, jumãtate din sumã fiind asiguratã de cãtre protopopiat si jumãtate, de mitropolie.
Felicitãrile adresate tinerilor au venit din partea inspectorului de religie Mihai Giosan, a inspectorului scolar general adjunct Elena Laiu, a protopopului Ailincãi si a unui consilier din cadrul mitropoliei - arhimandrit Rãdãsanu. Inspectorul Giosan a tinut sã precizeze cã prin respectiva reuniune s-a urmãrit asigurarea unui moment de exceptie în cinstea unor copii care reusesc sã aducã bucurie celor din jurul lor. Elena Laiu a spus cã ocazia a fost pentru recompensarea elitei învãtãmîntului pietrean, iar protopopul Ailincãi a vorbit despre „momentul de bucurie, de recunostintã fatã de elevi, cadre didactice si pãrinti“. „Se spune cã una dintre cele mai frumoase meserii este aceea de a-i învãta pe elevi sã învete. Dascãlul este asemeni unei lumînãri, care arde ca sã îi lumineze pe cei din jur. Iar luminarea n-ar fi posibilã fãrã treimea pãrinti - cadre didactice - elevi“, a spus protopopul Pietrei.
Arhimandrit Hrisostom Rãdãsanu a tinut un discurs adaptat vremurilor, fãcînd referire atît la mintile luminate care au pãrãsit tara, cît si la efortul pãrintilor pentru a le asigura copiilor toate cele necesare traiului si studiului. Dupã aceste discursuri, la prezidiu au fost invitati toti cei 14 sefi de promotii din Piatra Neamt. Colegiul Hogas are doi astfel de absolventi - Laura Covaci si Ionut Alexandru Scurtu; Iuliana Tãlmaciu - CN Asachi; Titus Dascãlu - CN Rares; Andrei Bursuc - CNI; Elena Astancãi - Colegiul Cartianu; Paul Pitirici - Colegiul de Transporturi; Ionut Radu - Colegiul Tehnic; Diana Vanda Sipos - LPS; Andrei Nutu - Liceul Brauner; Iuliana Florea - Liceul Leonida; Maura Ungureanu - Liceul Spiru Haret; Mihai Prunã - Liceul Economic Administrativ; Alexandru Oprea - Seminarul Sfintii ÃŽmpãrati Constantin si Elena. Premierea sefilor de promotie din zona Tîrgu Neamt a avut loc la Casa Culturii, cu participarea conducerii ISJ, a reprezentantilor mitropoliei si protopopiatului, a primarului Daniel Harpa si a directorilor liceelor. Initiatorii actiunii au avut cuvinte de laudã pentru tinerii care au terminat ciclul liceal cu mediile cele mai mari: Ancuta Negru (Liceul Teologic Agapia), Andrei Ursulean (Seminarul Neamt), Andreea Mãriuta (Colegiul Creangã), Adina Sofica (Vasile Conta) si cinci elevi ai Colegiului Stefan, Marian Filip, Gabriel Matasariu, Daniel Movilã, Andreea Asaftei, Costina Pristavu. „Oricît de departe am ajunge cu gîndirea stiintificã, nu putem nega rolul pe care Biserica îl are în formarea elevului ca entitate, pe drumul vietii“, a declarat Viorel Stan, seful ISJ Neamt. „Multumim ISJ si IPS Teofan pentru toatã purtarea de grijã pe care o aratã fatã de tineri, ei fiind viitorul Bisericii si al natiunii noastre“, a spus preotul Gheorghe Marian Filip, delegatul Protopopiatului Tîrgu Neamt, dorindu-le sefilor de promotie sã fie premianti si în viatã. Arhimandritul Rãdãsanu i-a îndemnat pe tineri sã nu-si uite dascãlii, scoala si locurile din care provin si a vorbit despre importanta credintei în viatã.

Articol afisat de 2037 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective