Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2015
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Canalul, Siretul   si gropile mortii

Canalul, Siretul si gropile mortii

Un bãiat de 14 ani, din Zãnesti, si-a pierdut viata vineri searã, înecîndu-se în canalul de aductiune al rîului Bistrita. Tragedia a fost adusã la cunostinta autoritãtilor, în jurul orei 19.11, iar la fata locului au plecat un echipaj ISU format din nouã pompieri cu o autospecialã, o barcã pneumaticã si o ambulantã SMURD. Cînd au ajuns la locul tragediei, situat la aproximativ un kilometru în amonte de microhidrocentrala Zãnesti, salvatorii au gãsit un alt pusti, tot de 14 ani, care fusese scos din apã de un localnic. Acesta se afla pe terenul proprietate, situat în apropierea canalului si efectua lucrãri agricole, cînd a auzit tipetele disperate ale unor copiii. A realizat ce s-a întîmplat si a fugit pe malul canalului, moment în care a vãzut doi bãieti care încercau sã iasã din apã. Cu ajutorul unei crengi a reusit sã-l scoatã pe unul dintre bãieti, timp în care cel de-al doilea copil a fost înghitit de ape. A fost momentul în care zãnesteanul a sunat la 112 si a reclamat cele întîmplate. Pompierii l-au cãutat pe bãiatul înecat pînã în jurul orei 22.00, cînd s-a întunecat. Activitãtile de cãutare au fost reluate a doua zi. În jurul orei 13.00, cadavrul bãiatului a fost gãsit în zona grãtarelor microhidrocentralei. Date fiind circumstantele în care a avut loc evenimentul, politistii din Zãnesti au întocmit un dosar penal de moarte suspectã. Oamenii legii încearcã sã afle ce s-a întîmplat, întrucît ipoteza conform cãreia cei doi pusti erau la scãldat nu prea stã în picioare. Si asta pentru cã ambii bãieti, atît cel salvat, cît si cel care s-a înecat, erau îmbrãcati. În aceste conditii, nu este exclus ca unul dintre cei doi sã fi cãzut în canal, iar amicul sãu sã-i fi sãrit în ajutor.
„Cine intrã sã se scalde în apele Siretului o face pe propria rãspundere, pericolul de moarte fiind maxim inclusiv pentru cei mai buni înotãtori“, este avertismentul primarului din Sagna, Gheorghe Iacob, pentru cei care vin la picnic sau pentru a se rãcori în apropierea satului Lutca. De-a lungul anilor, în zonã s-au petrecut multe tragedii, cel mai recent caz avînd loc pe 14 iunie, Relu M., de nici 15 ani, pierzîndu-si viata. Acesta s-a dus, împreunã cu prietenii, sã facã o baie si fatalitatea i-a cãlãuzit într-unul dintre cele mai periculoase locuri din albie. La cîteva zeci de metri în amonte de podul rutier, într-un cot al rîului, existã o zonã în care apa a sãpat o groapã adîncã de vreo sase metri iar pe fund existã bolovani si trunchiuri de copaci. Plus cã excavãrile pentru pietris au fãrmat alte gropi ascunse si nestiute odatã ce anii au trecut. Din cîte s-a stabilit, Relu M. a intrat în apã si aproape instantaneu a fost tras de curent, a mai iesit de douã ori la suprafatã, în vîrtej si a pierit, în ciuda eforturilor unui prieten de a-l salva. Pompierii militari l-au cãutat pe tot parcursul dupã-amiezei respective si au reusit sã-l gãseascã pe 15 iunie, chiar în locul în care s-a înecat. „Zona luncii din apropiere de Lutca este foarte cãutatã pentru a face un grãtar sau o baie. Din nefericire, lumea nu prea tine cont de periculozitatea acestui rîu. Am montat panouri de avertizare, însã nu putem sta de pazã non-stop si nici nu putem interzice cuiva sã facã baie. Cine intrã sã se scalde în apele Siretului o face pe propria rãspundere, pericolul de moarte fiind maxim inclusiv pentru cei mai buni înotãtori. Chiar în locul în care s-a înecat acest copil, anul trecut, si-a pierdut zilele si un bãrbat din Roman. Pãcat cã oamenii nu vor sã înteleagã cã se supun unor riscuri enorme, mai ales cã existã si alte posibilitãti de a te rãcori. ÃŽn decursul ultimilor ani, aici au murit multi oameni, de la copii fãrã experientã pînã la înotãtori buni“, a declarat primarul Gheorghe Iacob. Acesta a mai precizat cã bãiatul înecat era crescut de cãtre bunici, pãrintii sînt despãrtiti,mama mutîndu-se în judetul Vaslui, iar tatãl era plecat la muncã în Italia. Bãrbatul a revenit acasã pentru a-si conduce fiul pe ultimul drum.

Articol afisat de 1893 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective