Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2015
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Iunie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãptãmîna petrecerilor în orasul Piatra Neamt

• pe 23 iunie, la 18, va fi slujba si procesiunea de Nasterea Sfîntului Ioan Botezãtorul, la care participã si IPS Teofan • vor fi lansãri de carte, expozitii, simpozioane, premierea olimpicilor, competitii sportive, parade, Miss Globe International etc • concerte sustin Mihai Trãistariu, The Sky, Vasile Seicaru, New Center, DJ Mayer, Giulia Mihai Mãrgineanu si Iris •

Municipiul Piatra Neamt este în sãrbãtoare sãptãmîna aceasta. Pentru credinciosi si nu numai, primul eveniment important al acestei sãptãmîni va începe mîine searã, 23 iunie, la 18, cu slujba si procesiunea religioasã, cu ocazia Nasterii Sfîntului Ioan Botezãtorul, la care va participa IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei. De fapt, se poate spune cã programul religios începe de astãzi, la ora 17:00, cînd va sosi la Biserica Sfîntul Ioan Domnesc de la Catedrala Mitropolitanã din Iasi racla în care se aflã fragmente din moastele mai multor sfinti ai Bisericii Ortodoxe. „Pentru noi, cei din Piatra Neamt, sãrbãtoarea Sfîntului Ioan Botezãtorul este importantã, pentru cã ne ocroteste cea mai frumoasã si cea mai veche bisericã din oras, ctitoritã de Sfîntul Voievod Stefan cel Mare. Locasul de închinãciune cuprinde sub aripile ei protectoare orasul Piatra Neamt, prin faptul cã este amplasat în mijlocul cetãtii. De cîtiva ani, Sfîntul Ioan Botezãtorul este si ocrotitorul orasului. An de an, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei este prezent în mijlocul nostru în ajunul sãrbãtorii Nasterii Sfîntului Ioan Botezãtorul“, a mentionat pãrintele Valentin Tofan, protopop al orasului Piatra Neamt. Cei atrasi de evenimentele culturale vor putea participa, la 11, la Muzeul de Istorie si Arheologie, la vernisajul expozitiei Povesti, istorie si imagini din Piatra Neamt de altãdatã, la lansarea volumului „Familia Regalã a României. Pagini din istoria tinutului Neamtului“, semnat de Mihaela Cristina Verzea si Nicolae Dumitrascu si la vernisajul expozitiei temporare Curiozitãti numismatice. La 17, la Muzeul de Artã, va avea loc vernisajul altei expozitii temporare - Maestri ai artei românesti. Colectia Dantes. Miercuri, pînã la prînz va fi slujbã la Biserica Sfîntul Ioan Domnesc, la Muzeul de Artã Eneoliticã Cucuteni vor avea loc un simpozion, o lansare de carte si prezentarea proiectului Enciclopedia Civilizatiei Precucuteni - Cucuteni/ Tripolie.
Deschiderea oficialã a Zilelor municipiului Piatra Neamt a fost programatã pentru ora 14, cu premierea olimpicilor, un spectacol al Fanfarei Casei de Culturã, evenimente la Turnul lui Stefan si un concert de muzicã laicã al Corului Armonia. Joi se va mentine atmosfera de sãrbãtoare prin multe activitãti la Curtea Domneascã - vor fi competitii sportive, teatru de pãpusi - la 17 în Sala Mare a CJ; Ansamblul Codrii Neamtului va dansa de la 19.30, iar Floricicã de la Munte, de la 20.30. Seara se va încheia cu o proiectie de film, de la 21.30. Curtea Domneascã va fi gazda evenimentelor si în ziua de vineri, 26 iunie, cînd vor fi noi întreceri sportive (minihandbal, minibaschet, tenis de masã, sah, table, role, skateboard, biciclete), o paradã dedicatã Zilelor Orasului, demonstratii de arte martiale, spectacole sustinute de talente locale si elevi de la Victor Brauner, de Mihai Trãistariu (ora 20), trupa The Sky si Vasile Seicaru (ora 21).
Sîmbãtã va fi altã zi de foc din programul acestei sãptãmîni. Dimineatã vor mãrsãlui factorii postali, de la 14 la 17 vor fi întreceri sportive, în paralel va fi o nouã paradã de Zilele orasului, spre searã vor evolua talente artistice locale, pentru ca de la 19 la 23 sã aibã loc Concursul Miss Globe International si recital New Center, iar DJ Mayer si Giulia vor sustine cîte un concert. Duminicã vor reveni în fata publicului talentele locale, vor dansa membrii Ansamblului Comorile Neamtului de la 19 la 20, dupã care, timp de o orã va avea concert Mihai Mãrgineanu, iar de la 21 la 22, concert Iris. „Vineri si sîmbãtã, Piata Curtea Domneascã va fi animatã de personaje pe picioroange, pãpusi uriase, mimi, statui vivante, fachiri si arte personaje de poveste!“, a declarat Dragos Chitic, primarul municipiului Piatra Neamt.

Articol afisat de 2185 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective