Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãptãmâna liberalã: 140 de ani de istorie a PNL sãrbãtoriți în cadru organizat la Piatra Neamț

Pe 24 mai 2015 se împlinesc 140 de ani de la înfiinþarea Partidului Naþional Liberal, primul partid politic din România. Istoria PNL se împleteºte, de-a lungul celor 140 de ani, cu istoria modernã a României. PNL a dat þãrii oameni de stat, cãrturari, economiºti, gânditori ce ºi-au adus în mod decisiv aportul la dezvoltarea economicã ºi socialã a þãrii.

• Pentru a marca aceastã aniversare, PNL Neamț organizeazã o serie de evenimente, în perioada 18-24 mai, sub denumirea genericã “Sãptãmâna Liberalã”. Pe tot parcursul sãptãmânii viitoare vom avea în fața sediului PNL Neamț o istorie a partidului în imagini, mai exact pietrenii îi vor vedea pe toți președinții PNL cu o scurtã prezentare a lor și a contribuției pe care au avut-o la dezvoltarea statului modern român.

• De asemenea, pe tot parcursulul saptamânii liberale colegii noștri vor distribui peste 4000 de broșuri cu istoria Partidului Național Liberal, în toate cele trei centre urbane ale județului: Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț.

• ÃŽncepând cu ziua de 19 mai Organizația Femeilor Liberale va derula acțiunea de strângere de carte româneascã pentru elevii din Republica Moldova. Acțiunea este organizatã la nivel național, iar la Piatra Neamț va demara prin instalarea unui cort in zona Piata Ștefan cel Mare, mai exact în fața fostei agenții Tarom. Cu aceastã ocazie îi invit pe toți nemțenii sã se alãture acestui efort de a ajuta pe tinerii nostri de peste Prut sã aibã acces la carte în limba românã.

• Miercuri va avea loc la Opera Naþionalã din București, concertul aniversar ”PNL 140 de ani de viziune, onoare ºi patriotism”. Din județul Neamt vor participa la acest eveniment peste 20 persoane. Printre participanți se numãrã: parlamentarii județului- președintele PNL Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Piatra Neamț Radu Surugiu precum și dl. senator Eugen Țapu, primarul municipului Piatra Neamț- Dragoș Chitic, viceprimarii Vasile Popescu și Constantin Teodorescu, primarul orașului Roman-Laurențiu Dan Leoreanu, precum și viceprimarul de la Tg Neamț- Traian Humulescu

• Joi va avea loc o întâlnire în municipiul Piatra Neamț o întâlnire festivã cu liberalii nemțeni, unde vom avea o discuție deschisã despre istoria partidului și vom sãrbatori împreunã cei 140 de ani de istorie liberalã.

• Ziua de vineri a acestei sãptãmâni o vom petrece la Castelul Sturdza de la Miclãușeni, cel mai important reper liberal din aceastã zonã a Moldovei. Aici va avea loc o primã ediție a școlii politice liberale nemțene, unde vom avea invitați ca lectori o serie de profesori universitari ce vor susține alocuțiuni pe aceeași tema a istoriei de 140 de ani de liberalism în România și despre liberalii marcanți ai județului Neamț de-a lungul acestei lungi istorii. De asemenea, în cadrul acestui eveniment de elitã vom premia elevi ce au obținut rezultate deosebite la Olimpiada de istorie în județul Neamț.

• Sâmbãtã va avea loc la Pitești Consiliul Naþional al PNL la care vor participa parlamentarii și încã 6 delegati. Aceeași delegație nemțeanã va particpa sâmbãtã la Vila Florica, Centrul Cultural Brãtianu din jud. Argeº la simpozionul dedicat aniversãrii PNL și la depunerea de coroane la mormântul Brãtienilor;

Articol afisat de 797 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective