Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Titularizarea, oare mai meritã efortul?

• în acest an, dascãlii nemteni au la dispozitie 42 de locuri pentru titularizare • la nivel de judet sînt neocupate 610 posturi, dar cele mai multe sînt disponibile un an • profesorii de biologie, chimie, fizicã, religie nu au la ce candida, pentru cã nu existã posturi scoase la examen •

O mînã de oameni - 42 la numãr - au sansa de a se titulariza în acest an în învãtãmîntul nemtean, pentru cã atîtea posturi disponibile existã pentru examenul national din luna iulie. Sînt scoase la concurs 3 posturi de educatoare, 14 de învãtãtori, cîte 2 la englezã, francezã, românã, matematicã si educatie fizicã si sport - pregãtire de specialitate. Pentru titularizarea din aceastã varã mai sînt disponibile 6 posturi la arte (educatie muzicalã), 4 la pregãtire/ instruire practicã, 2 logopezi si 1 la sah. „ÃŽn total sînt scoase pentru titularizare 42 de posturi, atît din urban, cît si din rural. Scoala Rãzboieni cuatã trei învãtãtori. Posturile de englezã si francezã sînt pentru scoli rurale, iar cele douã de la matematicã sînt pentru Scoala 3 Piatra Neamt si pentru Negresti. Doi profesori de românã sînt cãutati pentru Scoala Valea Ursului si pentru Liceul Tehnologic Special Stefan cel Mare“, a declarat profesor Cristinel Secarã, inspector scolar responsabil de resursele umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Douã posturi de educatie fizicã - pregãtire specialã de specialitate sînt disponibile la Liceul cu Program Sportiv Roman, iar profesori de muzicã sînt cãutati în special pentru cluburi si palate ale copiilor. Scoala Postlicealã Sanitraã are nevoie de 2 profesori de pregãtire/ instruire practicã si tot 2 cautã si Liceul Tehnologic Adjudeni.
Nu au nici o sansã sã se titularizeze profesorii de chimie, fizicã, religie, istorie, geografie etc, pentru cã nu existã nici un post disponibil.
Profesor Gabriela Banu, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt, a precizat cã pentru anul scolar viitor mai sînt disponibile 610 posturi, libere, în principiu, pentru un an. Statistica privind catedrele libere a fost realizatã dupã ce vreo 40 de cadre didactice s-au titularizat pe baza Ordinului 253, car eprevede ocuparea unui post pe baza mediei de la titularizare din ultimii trei ani, cu conditia ca nota sã fi fost peste 7. Dupã acea etapã, tinerii dascãli nemteni care vor sã se definitiveze în învãtãmînt nu prea au mizã ca sã sustinã examenul. Titularizarea se dovedeste a fi, de la an la an, tot mai grea. Si avînd în vedere salariul de încadrare care e sub 200 de euro, rãmîne întrebarea cum sînt încurajati specialistii sã intre în sistemul educational. Este si acesta un motiv pentru care învãtãmîntul nu mai are cãutare si a intrat într-un declin din care parcã nu se mai opreste.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective