Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Academia nelegiuitilor. Fãrã drogati si alcoolici

• Tribunalul Bucuresti a motivat arestarea preventivã a membrilor „Academiei Infractorilor“ • judecãtorii au subliniat structura piramidalã a grupãrii formatã din indivizi deosebit de periculosi • regulamentul a fost considerat un contract de muncã secret • un alt argument, plauzabilitatea riscului de perpetuare a activitãtii infractionale •

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au fãcut publicã hotãrîrea prin care au dispus arestarea preventivã a 14 membri din deja celebra grupare Academia Infractorilor Români, constituitã si condusã de pietreanul Adrian Marin Botez, zis Tîtã. Totul a iesit la ivealã pe 23 aprilie 2015 cînd procurorii DIICOT au efectuat 52 de perchezitii si au retinut parte din membri. Ulterior 14 „academicieni“ au fost arestati preventiv, iar trei au fost pusi sub control judiciar. ÃŽn motivarea sentintei judecãtorii au arãtat cã Academia Infractorilor Români era o grupare specializatã, organizatã pe o structurã piramidalã, ultimul esalon fiind cel de executie. „Inculpatii sînt deosebit de periculosi, în conditiile în care fãceau parte dintr-o retea criminalã, ce a fost conceputã, initiatã si organizatã pe criterii militare, avînd o structurã piramidalã, cu un lider suprem si mai multe esaloane de conducere, subordonate acestuia, fiecare palier fiind specializat si condus de anumite persoane de încredere, ce au grad de «ofiter», ultimul esalon fiind cel de executie, în cadrul acestuia fiind recrutati tineri dispusi sã se alãture grupãrii si sã comitã jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele cîstigate prin comiterea infractiunilor“, se aratã în motivarea hotãtîrii de arestare. Judecãtorii au mai apreciat cã modalitatea de comitere infractiunilor denotã o anumitã înclinatie a acuzatilor spre ignorarea normelor de drept, „dînd dovadã de îndrãznealã infractionalã, de abilitate si de o oarecare lejeritate în comiterea unor fapte de acest gen. Se mai observã totodatã cã aceastã grupare si-a cristalizat modul de actiune si organizare, ajungînd chiar la «codificarea» scrisã a regulilor acesteia, denumitã Academia Infractorilor Români, cu prescurtarea A.I.R., într-un asa numit Regulament al A.I.R., avînd capitole distincte cu privire la profilul viitorului membru, un model de «contract secret de muncã», precum si capitole referitoare la pregãtirea fizicã, psihicã, teoreticã, practicã si de anchetã, prin care trebuia sã treacã fiecare membru, precum si un capitol distinct referitor la «judecata» la care trebuie sã se supunã fiecare membru ce greseste ori trãdeazã“, au mai arãtat magistratii, care au apreciat cã existã destule motove pentru „a considera drept plauzibil riscul de perpetuare a activitãtilor infractionale de cãtre cei implicati în aceastã retea“.

„Puterea trebuie folositã doar împotriva dusmanilor“

Avînd în vedere vîrsta si gradul lor de instructie, acuzatii ar fi trebuit sã constientizeze „urmãrile unui comportament antisocial, raportat atît la valorile comunitãtii din care fac parte, cît si la propria persoanã“, au mai considerat judecãtorii. Conform actelor de urmãrire penalã gruparea lui Tîtã avea reguli stricte, membrii neavînd voie sã facã glume. Nu erau recrutati fricosii si turnãtorii, cei care consumau droguri sau alcool, pasionatii de jocuri de noroc, homosexualii si pedofilii. Recrutii erau instruiti cã riscurile si daunele dragostei copilãresti sînt fatale, cã trebuie sã guste plãcerile vietii cu limitã si cã „smecheria este hainã grea, dar frumoasã“. Li se spunea cã „puscãria nu omoarã pe nimeni“, ci este tot un fel de Academie, doar cã se pierd timp si bani. Greselile se plãteau în aur iar orice trãdãtor trebuia adus în fata comisiei prin ce metodã. Academia lui Tîtã functia dupã un regulament scris, numit Cod, iar recrutii trebuiau sã respecte cele 10 porunci altfel erau aspri pedepsiti. Iatã regulilele: 1. ÃŽn Academie trebuie seriozitate, disciplinã, onoare, curaj, renuntarea la vicii (Membru complet). 2. Puterea trebuie folositã doar împotriva dusmanilor. Puterea necontrolatã distruge. 3. Sîntem la academie nu la discotecã! 4. Ordinele se executã nu se discutã! 5. Dupã primirea unui ordin se rãspune cu „am înteles“ si se trece la executarea lui. Salutul este un semn de respect, de politete si onoare. Este obligat sã salute în orice împrejurare (exceptînd atunci cînd e în misiune). 6. Cînd cineva intrã într-o încãpere toatã lumea se ridicã în picioare, si salutã! 7. Nici un membru nu avea voie sã tinã mîinile în buzunar, sã se aseze sau sã fumeze în prezenta sau fãrã permisiunea comandantului suprem! 8. Nu ai voie sã atingi nici un bun care nu-ti apartine (telefon, laptop, tv, bani) 9. Atentie la tot ce se întîmplã în jurul tãu, memoreazã totul!
10. Gustã toate plãcerile vietii cu limitã. Tot ce e mult dãuneazã sãnãtãtii tale. Reamintim cã gruparea lui Tîtã a dat numeroase lovitiri la magazine de bijuterii din mai multe state europene, paguba cifrîndu-se la 10 milioane de euro.

Articol afisat de 1716 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective