Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2015
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Rotaru si procurorul DIICOT

Cã ingeniozitatea escrocilor români nu are limite o confirmã cu vîrf si îndesat actele penale comise de cãtre acestia si modul în care reusesc sã identifice rapid noi metode de înselãciune. Metodele Accidentul, Concursul, dar si altele au fãcut, la nivel national, sute de victime, însã infractorii vin de fiecare datã cu noi si noi solutii. ÃŽn urmã cu douã zile, Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, a fost contactat de un individ care s-a prezentat ca fiind procuror la DIICOT si i-a cerut mai multe informatii privind conturile sale bancare. Primarul nemtean si-a dat seama cã este ceva în neregulã si nu a cãzut în plasa escrocului. ÃŽn schimb, vicele Lazarov i-a furnizat toate datele solicitate, respectiv codurile PIN de la cardurile pe care le detine. A scãpat cu banii dupã ce, inspirat fiind, l-a sunat pe primarul Rotaru pentru a-i povesti pãtania. Cînd a auzit cã este vorba de un escroc, viceprimarul a luat legãtura cu bãncile care i-au blocat rapid conturile. De mentionat cã falsul procuror a sunat pe telefonul fix de la primãrie, si a cerut numerele de telefon ale celor doi alesi. „M-a sunat cineva, un bãrbat, pe la ora 14, cu un numãr la vedere. S-a recomandat ca fiind «procurorul sef Bejan, de la DIICOT Bacãu», care mi-a spus cã vrea sã discutãm... Si m-a abordat direct, întrebîndu-mã cîte carduri detin!
I-am spus cã eu nu am card, pentru cã îmi place sã iau banii în mînã si sã îi cheltuiesc. Apoi i-am spus, fãrã sã aibã el timp sã mai zicã ceva: «Retineti un lucru - prea tîrziu ati ajuns la mine cu poante de-astea! Sunati de pe undeva, din puscãrie!». Cînd am terminat de spus asta, a replicat: «Domnule primar, respectati institutia statului!». Daã' ce sã respect... cã era un escroc! I-am spus cã astfel de solicitãri se fac cu adresã oficialã, nu sã mã sune oricine, la telefon, si sã îmi cearã date personale! «Vedeti cã se înregistreazã! Aveti grijã cum vorbiti cu un organ al statului!» - mi-a mai spus. «Nu mã insultati!»... Daã' eu chiar vorbeam serios - eram convins cã e un escroc si cã nu si-a gãsit fraierul! Si în final i-am spus cã dacã vrea sã discute cu mine, îl astept la primãrie! A închis si gata, am termiat afacerea!», a povestit primarul de Alexandru cel Bun, Ion Rotaru. Nu la fel de precaut s-a dovedit vicele Valeriu Lazarov, care a dat datele solicitate de acelasi escroc. Dacã cei doi alesi nemteni au scãpat, cîtiva colegi de-ai lor din Harghita au plãtit cu vîrf si îndesat pentru naivitatea de care au dat dovadã. Mai exact, conturile mai multor primari si viceprimari din judetul vecin au fost golite de persoane necunoscute, care i-au sunat sub pretextul cã sînt procurori DIICOT si au nevoie de numerele cardurilor bancare, pentru întocmirea unei baze de date. Dupã ce au obtinut elementele de identificare ale cardurilor bancare, escrocii le-au utilizat ulterior pentru retragerea banilor aflati în conturile respective. Unul dintre pãgubiti este primarul comunei Sînmartin, Gergely András, care a fost contactat de falsul procuror înainte de Pastele catolic. Primarul nu a picat în plasa escrocului pentru cã si-a transferat banii în alt cont, însã alti colegi de-ai sãi au rãmas fãrã nici un ban. Unul dintre ei, viceprimarul de Sînmartin, a rãmas fãrã 8.000 de lei. Oamenii legii atrag atentia cu privire la aparitia acestui nou mod de operare, prin care indivizi necunoscuti furã bani din conturile unor persoane publice, si asupra riscurilor. Trebuie cunoscut faptul nici procurorii si nici politistii nu au dreptul sã solicite telefonic date de acest gen.

Articol afisat de 2251 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective