Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2015
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Martie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un elicopter, senzatii  tari la ziua SMURD

Un elicopter, senzatii tari la ziua SMURD

pentru a marca cei 5 ani de existentã a serviciului, ISU Neamt a
organizat mai multe activitãti • în timpul ceremoniei si-a fãcut aparitia
un elicopter care a zburat la altitudine joasã • gestul pilotului i-a fãcut
pe multi sã creadã cã aparatul a aterizat în centrul orasului •

Inpectoratul pentru Situatii de Urgentã Neamt a marcat ieri împlinirea a 5 ani de la înfiintarea Serviciului Mobil de Urgentã, Reanimare si Descarcerare. Ieri, lucrãtorii care deservesc acest serviciu si-au dat întîlnire cu nemtenii în Piata Stefan cel Mare din Piatra Neamt. Aparitia unui elicopter al Ministerului Afacerilor de Interne pe cerul orasului a reusit sã producã rumoare printre cetãteni si sã le dea emotii celor slabi de inimã. ÃŽn timpul ceremoniei militare, elicopterul a venit dinspre stadionul FC Ceahlãul, zburînd la altitudine joasã. ÃŽn momentul în care s-a apropiat de Piata Stefan cel Mare, aparatul de zbor a început sã coboare, unii martori afirmînd chiar cã ar fi trecul la o „palmã“ de acoperisul TT-ului. Multi din cei care au urmãrit traiectoria elicopterului din alte zone chiar au crezut cã acesta a aterizat în centru, cã s-a petrecut ceva, iar site-urile de socializare au început sã „fiarbã“, întrebîndu-se „Unde a aterizat elicopterul?“. Aparatul nu a aterizat, ci s-a apropiat la o înãltime sigurã, de unde a „salutat“ multimea, dupã care si-a continuat deplasarea. Manifestarea de ieri s-a bucurat de prezenta unor oficiali judeteni si locali: Constantin Iacoban, presedintele CJ, Dragos Chitic, primarul de Piatra Neamt, Vlad Anghelutã, prefectul judetului. La ceremonie era asteptat si ministrul secretar de stat Raed Arafat, „pãrintele“ SMURD-ului în România, dar n-a mai sosit ca acum 5 ani, cînd a participat la lansarea serviciului.
Colonelul Ioan Niticã, seful ISU Neamt si adjunctul sãu, colonelul Ionel Pîrvu, au fost cei care cordonat toate activitãtile de ieri. Sutele de pietreni au asistat la un exercitiu demonstrativ, lucrãtorii SMURD arãtînd încã o datã cã pot face fatã unor interventii de urgentã. Parada lucrãtorilor ISU si prezentarea tehnicii folosite au atras atentia spectatorilor. „Acum 5 ani, în Piata Stefan cel Mare din Piatra Neamt, în prezenta domnilor secretari de stat Raed Arafat si Mihai Caprã, a domnului general-locotenent Vladimir Secarã, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentã, a oficialitãtilor din conducerea judetului si în fata unui public numeros, am inaugurat Serviciului Mobil de Urgentã, Reanimare, Descarcerare, structurã publicã integratã de interventie pentru acordarea asistentei medicale, primului ajutor calificat si asistentei tehnice de urgentã, hotãrîti sã îndeplinim cu profesionalism noua misiune datã în competentã. Bineînteles, au existat si emotiile inerente oricãrui început, dar le-am depãsit, în acesti 5 ani SMURD Neamt acordînd asistentã la aproape 26.000 de persoane“, a declarat colonelul Ioan Niticã. Din programul dedicat acestui eveniment au mai fãcut parte prezentarea spatiilor realizate în cadrul Detasamentului de Pompieri Roman pentru Centrul de pregãtire în acordarea primului-ajutor calificat, descarcerare si alte operatiuni de salvare si inaugurarea Dispeceratului integrat ISU-Ambulantã, modernizat prin proiectul Secundele înseamnã viatã. Proiectul a fost demarat de Asociatia Medicalã Concordia 2006, în parteneriat cu ISU Neamt, Primãria Tîrgu Neamt si Asociatia Personalului în Activitate si în Rezervã de Pompieri si Protectie Civilã Salvatorul Nemtean si a beneficiat de suport financiar din partea Rompetrol.

Articol afisat de 1977 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective