Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2015
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bani folositi cu cap la Sanatoriul Bisericani

• unitatea sanitarã are un lift ce va fi folosit pentru transportul pacientilor • si riscul de a rãmîne în beznã a fost eliminat, fiind montat un generator nou • investitiile s-au fãcut cu ajutorul Consiliului Judetean, care a asigurat finantarea •

Sanatoriul Bisericani beneficiazã de o facilitate care n-a mai existat vreodatã în unitate si de care avea mare nevoie: un lift pentru pacientii adusi cu targa. O altã mare realizare e si generatorul, care atunci cînd au loc întreruperile de curent acoperã necesarul pentru tot spitalul.
Vineri, primarul Ion Rotaru si managerul spitalului, Emilia Ciobanu, au invitat conducerea CJ si consilieri sã vadã realizãrile recente si ce mai e de fãcut de acum. „Mai sînt destule de fãcut la Bisericani, dar multe s-au fãcut deja. La bisericã, monument istoric de pe vremea lui Stefan cel Mare, trebuie sã facem o interventie de urgentã si la interior, si la exterior. Trebuie întãrite zidurile“, a declarat primarul. Presedintele CJ, Constantin Iacoban, i-a recomandat sã fie foarte atent la cum se fac lucrãrile, dînd exemplu Curtea Domneascã, unde mai mult s-a distrus decît s-a restructurat. Anul trecut si în 2015, CJ a alocat pentru Spitalul Bisericani 4,5 milioane de lei, bani cu care s-au achizitionat liftul, generatorul si s-au plãtit niste lucrãri de santier. De ajutor s-a dovedit si primarul de Tasca, Alexandru Drãgan, care a directionat cãtre Bisericani 30 de tone de balast, care a fost folosit la zidãrit.
Directorul Emilia Ciobanu a sustinut cã spitalul avea un generator vechi de vreo 60 de ani, care nu mai functiona cam de un an si jumãtate si nici nu mai existã piese de schimb. „Ne era extrem de necesar generatorul pentru cã se întîmplã des sã cadã curentul si nu e usor lucru ca în miez de noapte un spital sã rãmînã în întuneric, fãrã posibilitatea de a asigura oxigen în instalatii si fiind nevoiti sã ducem tuburile la capul pacientului. Si parcã e un fãcut, aceste pene de curent se înregistreazã în special noaptea. Acum am depãsit aceastã fazã. Ne bucurãm nespus cã avem si liftul, care va functiona cît de curînd, dupã ce ISCIR ne va da avizul si sperãm sã reusim sã mai primim fonduri ca sã terminãm pentru totdeauna lucrãrile de aiciã". Presedintele Iacoban a precizat cã în cîtiva ani investitiile realizate la Spitalul Bisericani îsi vor dovedi eficienta, cã banii proveniti de la CJ au fost folositi în interesul pacientilor si cã nu trebuie uitat cã multe dintre lucrãrile fãcute deja acolo i se datoreazã fostului presedinte Culitã Tãrâtã, care mereu a sprijinit unitãtile sanitare.

Articol afisat de 1312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective