Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Judetul Neamt, primul în topul primarilor migratori

• 50% dintre primarii din judet au beneficiat de Ordonanta 55 si au migrat la alte partide • situatia plaseazã Neamt pe primul loc la nivel national, precizeazã un raport al Expert Forum • la nivel national, peste 552 de primari au plecat la alte partide, cei mai multi la PSD •

37 de primari, ce reprezintã 50% dintre primarii din judetul Neamt au beneficiat de prevederile Ordonantei 55/2014 care le-a permis alesilor locali sã migreze de la un partid la altul. Situatia înregistratã plaseazã judetul Neamt pe primul loc la nivel national, conform unui raport al Expert Forum. Pe locul secund se aflã judetul Giurgiu, cu 36 de primari „migratori“. Clasamentul este completat de judetele Buzãu, Dolj si Dîmbovita, cu peste 25 de primari care au plecat la alte partide.
ÃŽn Neamt, în perioada cît s-a aplicat ordonanta traseistilor, sute de alesi locali au ales sã se înscrie în alte formatiuni politice, renuntînd la partidele pe listele cãrora si-au cîstigat mandatele. Cel mai mult au avut de suferit PDL, PNL si PP-DD. „Cîstigãtori“ au fost social democratii, în curtea cãrora au poposit 26 de primari. Partidul Democrat Liberal a rãmas fãrã nici un consilier judetean, dar si fãrã consilieri locali la Piatra Neamt si Roman. Ordonanta 55 a fost declaratã neconstitutionalã, iar în urmã cu o sãptãmînã Curtea Constitutionalã a publicat si motivarea care a stat la baza deciziei luate. Judecãtorii CCR aratã cã existã douã tipuri de situatii, una care se referã la consilierii local si judeteni, cealaltã la primari si presedintii de consilii judetene. ÃŽn concluzie, Curtea Constitutionalã a arãtat, în motivarea deciziei cã legislativul României este cel care va trebui sã respingã OUG 55/2014 ca fiind neconstitutionalã si sã vinã cu o solutie legislativã, pentru a stabili ce se va întîmpla cu mandatele alesilor locali care au pãrãsit partidele pentru altele. Migratia alesilor locali a fost posibilã în perioada în care „Ordonanta Dragnea“ a fost în vigoare, respectiv 45 de zile, termenul limitã fiind 17 octombrie.
La nivel national, dupã cum precizeazã EFOR, peste 5.000 de alesi locali, între care 552 de primari, au plecat la alte partide. 79% dintre primarii migratori, respectiv 436 de edili, au ales sã meargã la PSD. PNL a pierdut 265 de primari si a cîstigat sase, iar PDL a pierdut 224 de primari si a cîstigat unul. De la UNPR au plecat trei primari si au venit 19, iar de la PC au plecat 10 primari si a cîstigat unul. De la PPDD au plecat 24 de prrimari si nu a venit nici unul, iar PLR-ul lui Tãriceanu a „cîstigat“ 34 de primari.

Articol afisat de 1692 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective