Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Masca ucigasului   Elodiei de Neamt

Masca ucigasului Elodiei de Neamt

• Narcis Costel Tutuianu a fost caracterizat ca fiind o persoanã ce are
tendinta de a se controla si cu comportament antisocial • s-a decis ca
pedeapsa pentru omor sã fie orientatã spre maximul special • au fost
recoltate probe pentru introducerea profilului genetic în Sistemul
National de Date Genetice Judiciare • procesul a costat 75.000 de lei
noi •

Magistratii din cadrul Tribunalului Neamt au motivat sentinta prin care l-au condamnat pe Narcis Costel Tutuianu de 28 de ani, la 22 de ani de închisoare, gãsindu-l vinovat de uciderea fostei consoarte, Ramona Pruteanu, de 24 de ani, din Tasca. Motivarea dezvãluie firul evenimentelor care au avut loc în noaptea de 21/22 ianuarie 2012, cînd victima a fost lãsatã la doi pasi de casã de colegii de serviciu, dar nu a mai fost gãsitã nici vie, nici moartã. Magistratii au apreciat cã dupã ce tînãra a iesit din raza vizualã a colegilor ei, a fost acostatã de fostul sot, Narcis Tutuianu. Acesta ar fi agresat-o în compartimentul de marfã al masinii carosate pe care o detinea, conform urmelor de sînge si traiectoriei stropilor. ÃŽn aceeasi noapte s-ar fi debarasat de cadavru în zona tunelului de aductiune de la barajul Bicaz si a încercat sã-si creeze un alibi prin prezenta în casa pãrintilor prietenei lui minore. Cam asa au apreciat judecãtorii cã ar fi avut loc evenimentele în noaptea disparitiei Ramonei Pruteanu, despre care s-a stabilit cã nu ar fi plecat de acasã de bunã voie si despre care s-a concluzionat cã la momentul procesului nu mai era în viatã, cu atît mai mult cu cît fusese declaratã moartã prin hotãrîre judectoreascã. Medicii legisti au concluzionat cã „numitul Tutuianu Costel Narcis nu prezintã tulburãri psihice de naturã a-i afecta capacitatea psihicã de apreciere criticã a continutului si consecintelor faptelor sale“. Specialistii i-au fãcut si un profil psihologic ucigasului: „Tendinta de a pune lumea exterioarã sub dominatia sa, cu agresivitate, insinuînd sub masca farmecului sau tandretii. Acumuleazã afecte dure (furie, ostilitate): poate fi dubitativ etic care se ascunde. Tendinta de a purta o «mascã socialã», de a se controla. Atitudine fatã de propriile pulsiuni divizatã, pe de o parte, încearcã sã-si constientizeze anumite dorinte pulsionale, dar pe de altã parte, are o atitudine negativã fatã de ele si încearcã sã le opreascã accesul în constiintã. Apatie, indiferentã relationalã, respingerea trebuintei de atasament si de obtinere a plãcerii din bunurile acestei lumi. Tendinte la comportament antisocial, imaturitate psiho-emotionalã, trãire în plan intuitiv-concret, conform principiului «trãieste clipa»“.

Infidelitãti

Avînd în vedere acest profil, faptul cã inculpatul era acuzat de cinci infractiuni (omor calificat, furt calificat, profanare de morminte, dare de mitã si fals în declaratii), gradul ridicat de pericol social al acestora, persoana inculpatului, pozitia procesualã nesincerã si oscilatorie a lui Tutuianu judecãtorii au decis cã „(...) pentru cea mai gravã din infractiuni, omor calificat, se va aplica inculpatului pedeapsa principalã a închisorii, orientatã spre maximul special“, conform judecãtorilor. La final pedeapsa a fost stabilitã la 22 de ani de închisoare si plata unor daune cãtre familia victimei de 240.000 de lei noi. ÃŽn plus, s-a mai dispus prelevarea de la Tutuianu a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul National de Date Genetice Judiciare. Cheltuielile judiciare au fost stabilite la 75.000 de lei (750 milioane de lei vechi) si trebuie achitate tot de Tutuianu. Rãmîne de vãzut de unde va scoate aceastã sumã, avînd în vedere cã imobilul pentru care a ucis l-a vîndut mamei sale, la acest moment fiind indisponibilizatã doar masina în care a fost omorîtã victima. La judecatã s-a concluzionat cã Tutuianu a avut o relatie cu Ramona Pruteanu, dar atunci cînd s-a cãsãtorit cu aceasta a avut în vedere obtinerea unui împrumut bancar, iar cãsãtoria era un criteriu de solvabilitate. Ulteror au fost infidelitãti de ambele pãrti, dar cei doi începuserã constructia unei case. Au divortat, iar tînãra avea pretentii materiale mai mari asupra imobilului decît voia Tutuianu sã-i dea. Cum nu s-au înteles, bãrbatul a urmãrit-o pe 22 ianuarie 2012 si ar fi acostat-o aproape de casã, apoi a ucis-o si i-a ascuns cadavrul într-un loc necunoscut. Mama sa a anuntat disparitia douã zile mai tîrziu, fapt ce a îngreunat cercetãrile deoarece ninsese. Suspiciunile asupra fostului sot au fãcut ca el sã fie dus la detectorul de minciuni, test pe care l-a picat si a încercat sã mituiascã expertul. Fostul sot a fost acuzat cã a folosit telefonul Ramonei la circa patru luni de la disparitia acesteia si cã ar fi amanetat o brãtarã a victimei pe care o purta tot timpul si pe care o avusese si în ziua disparitiei. A mai fost acuzat cã a înstrãinat casa pe care o avea împreunã cu victima, declarînd în fals cã nu este cãsãtorit.

Articol afisat de 2173 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective