Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Interlopul Tîtã,   dibuit la hotel

Interlopul Tîtã, dibuit la hotel

• eliberat din „gresealã“ din arestul Politiei Capitalei, în iunie 2014, Adrian Marin Botez, a fost depistat ieri dimineatã într-un hotel din Cluj Napoca • anchetatorii au informatii cã în perioada cît a fost în libertate, „Tîtã“ nu a pãrãsit tara, ci a locuit într-o comunã din apropierea orasului unde a fost capturat • alãturi de Botez au fost retinute alte opt persoane suspectate cã l-au ajutat pe acesta sã se ascundã • nemteanul are de ispãsit o pedeapsã de 12 ani închisoare pentru tentativa de omor comisã împotriva lui Puiu Mironescu •

Nemteanul Adrian Marin Botez, zis „Tîtã“, care a „evadat“ la sfîrsitul lunii iunie 2014 din arestul Politiei Capitalei, a fost depistat si prins ieri dimineatã într-un hotel din Cluj-Napoca. Interlopul s-a bucurat de libertate 6 luni si 16 zile, perioadã în care s-a ascuns într-o comunã din apropierea orasului Cluj-Napoca. De altfel, anchetatorii detin informatii cã în tot acest interval, „Tîtã“ nu a pãrãsit teritoriul României. Se pare cã el a fost localizat în urmã cu mai multe sãptãmîni în orasul transilvãnean, însã anchetatorii au actionat doar în momentul în care au avut certitudinea cã persoana vizatã este într-adevãr interlopul cãutat. De asemenea, politistii nu au actionat decît în momentul în care au fost siguri cã interventia va decurge fãrã probleme. Asta s-a întîmplat ieri dimineatã, politistii folosindu-se de faptul cã Botez pãrãsise „bîrlogul“ în care se ascundea. El ar fi ajuns la un hotel din Cluj-Napoca, unde avea întîlnire cu niste amici. Anchetatorii au analizat situatia, au pus la punct un plan de actiune, dupã care au intervenit astfel încît infractorii sã nu poatã riposta. La actiune au participat politisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, Directiei Operatiuni Speciale si luptãtori ai Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române.
În urma descinderii, politistii au depistat 8 persoane, fete si bãieti, despre care existã suspiciunea cã i-ar fi acordat sprijin lui Botez pentru a se sustrage de la executarea pedepsei. Cele opt persoane vor fi cercetate sub aspectul comiterii infractiunii de favorizarea infractorului.
ÃŽn luna mai 2014, Adrian Marin Botez, care se sustrãgea unui mandat de arestare preventivã emis în 2011, a fost prins într-un bar din Capitalã. Interlopul nu a stat dupã gratii nici douã luni, desi în mod normal ar fi trebuit sã pãrãseascã penitenciarul dupã ispãsirea pedepsei de 12 ani de închisoare. Si asta pentru cã, în seara de 30 iunie, „Tîtã“ a iesit din arest ca un om liber. Totul s-a datorat unei gafe fãrã precedent a politistilor bucuresteni care, în loc sã-l transfere pe nemtean într-un penitenciar, l-au pus în libertate. La vremea respectivã s-a spus cã a fost vorba de o interpretare gresitã a unui document primit de politisti de la instantã. ÃŽn ziua de 30 iunie, la ÃŽnalta Curte de Casatie si Justitie s-a judecat recursul declarat de „Tîtã“ si de ceilalti inculpati împotriva sentintei Curtii de Apel Bacãu pronuntatã în Dosarul Bariera. Recursul a fost respins, iar un document în acest sens a ajuns si la arestul Capitalei. Minuta instantei a fost analizatã de ofiterul de serviciu care a decis în mod surprinzãtor sã-l punã în libertate pe nemtean. Gafa l-a fãcut pe seful Politie Capitalei, chestorul Mihai Pruteanu, sã-si dea demisia din functie. ÃŽn plus, trei politisti s-au ales cu dosare penale, cercetãrile fiind în plinã desfãsurare. Cu sigurantã cã acum, dupã prinderea lui „Tîtã“, anchetatorii vor încerca sã afle dacã la mijloc a fost vorba de o gresealã, sau de un sprijin pe care politistii i l-ar fi acordat interlopului. Adrian Marin Botez a fost condamnat, împreunã cu mai multi amici, pentru tentativa de asasinat împotriva lui Puiu Mironescu, care a avut loc în 14 februarie 2011, la iesirea din Bacãu spre Piatra Neamt. Mironescu se întorcea de la Bucuresti cînd, la trecerea la nivel cu calea feratã de la iesirea din Bacãu spre localitatea Lilieci, un BMW condus de Claudiu Laurentiu Pãvãlucã a lovit cu intentie autoturismul Audi condus de Mironescu. Masina a rãmas blocatã pe calea feratã, iar Mironescu a încercat sã fugã, dar a fost prins si bãtut cu bîte si rãngi. Victima a scãpat cu viatã în urma interventiei unui martor si a unui echipaj de politie aflat în zonã. Cei care au participat la aceastã infractiune, opt la numãr, au primit pedepse care însumeazã 68 de ani închisoare. Botez, care a pus la cale actiunea a fost condamnat la 12 ani închisoare. Instanta a dispus ca inculpatii sã-i plãteascã lui Mironescu, cu titlu de despãgubiri, suma de 170.000 de lei noi.

Articol afisat de 2617 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU, G.MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective