Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Ianuarie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Rotaru, mult   mai atractiv cu... baston

Primarul Rotaru, mult mai atractiv cu... baston

• astãzi, de Sfîntul Ioan, 14 primari îsi celebreazã onomastica • Ion Rotaru îsi amînã petrecerea pentru sfîrsitul lunii, cînd va avea trei motive sã dea de bãut: onomastica de azi, ziua de nastere si iesirea la pensie • primarii Ioan Sârbu, Ioan Bîrjoveanu si Ioan Duminicã spun cã azi fac cinste • suferind fiind, Ionel Stoleru de la Vãleni, îi îndeamnã pe sãrbãtoriti sã se distreze •

Azi, în multe primãrii nemtene vor sãri dopurile de la sampanie, avînd în vedere cã 14 astfel de institutii din judet sînt conduse de primari ce poartã numele Ion sau Ioan. Dintre acesti alesi locali, numai unul e „de oras“, Ionel Ciubotaru de la Roznov, restul fiind de comune: Ion Rotaru de la Alexandru cel Bun, Ioan Mihãilã de la Bãltãtesti, Ioan Constantin Bîrsan - la Bicazu Ardelean, Ioan Macovei - la Bodesti, Ioan Grãdinaru - la Dumbrava Rosie, Marcel Ioan Bîrjoveanu - Moldoveni, Ioan Duminicã - Oniceni, Ion Iacob - Negresti, Ioan Onisei - Pãstrãveni, Ioan Sârbu - Tibucani, Ion Tãnãselea - Urecheni, Ionel Stoleru - Vãleni si Ioan Filip - Zãnesti. Cu cîtiva dintre ei am stat de vorbã pentru a afla ce „gînduri“ au azi.

Pentru Ion Rotaru va curge si pensia!

La Alexandru cel Bun, desi în general functionarii din aceastã primãrie sînt printre putinii rãsfãtati ai judetului care la ocazii deosebite de peste an se bucurã de petreceri, azi nu vor avea parte de distractie. Primarul Ion Rotaru îsi amînã petrecerea pentru sfîrsitul acestei luni, cumulînd onomastica de azi, ziua de nastere si iesirea la pensie. Desi nu e foarte încîntat cã va intra în rîndul „purtãtorilor de baston“, cît încã mai este în cîmpul muncii cautã sã vadã avantajele celor de vîrsta a treia, fãcînd haz de necaz. „Cicã dupã pensie, nu mai reprezint un pericol pentru doamne si domnisoare... de parcã acuma sînt tare periculos! Daã' asa se zice, cã îti cam pierzi credibilitatea în fata tineretului, dupã ce ajungi la pensie! Desi, dupã pãrerea mea, abia dupã pensie pot deveni mai atractiv, pentru cã voi avea mai multe surse de venit. Si am auzit asta si din gura unor doamne... Voi devea cum mi-o fi dupã! Cert e cã pe 7 ianuarie nu fac nici o petrecere, colegii mei stiu asta, dar va fi o zi specialã, pentru cã voi primi nenumãrate telefoane. Anul trecut, de exemplu, am primit 320 de telefoane si mesaje de Sfîntul Ioan! Mai multe ca la Revelion. De ziua mea nu prea stie lumea si se restrînge cercul celor care mã felicitã. Poate si din acest motiv m-am obisnuit sã fac petrecere la împlinirea anilor si nu cînd stie toatã lumea cã sînt bun de dat de bãut! Si cînd eram primar de Piatra Neamt cuplam cele douã aniversãri si fãceam petrecere la sfîrsit de ianuarie. Anul acesta am programat-o pentru data de 30, cînd astept multã lume“, a declarat, cu umor, Ion Rotaru.
El va iesi la pensie la 63 de ani, mai devreme decît limita maximã impusã de lege, pentru cã a lucrat în mediul toxic, ca tipograf si ar urma sã ia vreo 20 de milioane de lei vechi în mînã. Aceasta se va adãuga actualului salariu de primar, care înseamnã 2.700 de lei net, bani care îl pot face atractiv pe primar, asa cum sperã. Ioan Sârbu, doctorul-primar de la Tibucani, asa cum e cunoscut în mediul politic si administrativ, are în plan sã sãrbãtoreascã ziua numelui în familie, mai ales cã în felul acesta vor intra „în horã“ trei generatii: el, fiul sãu si nepotica. Pînã la petrecere, se luptã însã cu o rãcealã, dar sustine cã nu poate fi acesta motiv de a nu se bucura de o asa zi. „Mã chinuie o rãcealã, dar nu mã dau asa usor... Astept cu mare bucurie aceastã zi de Sfîntul Ion, pentru cã e prilej de triplã sãrbãtoare în familia mea. Sîntem trei aniversati, cel mai important fiind, desigur, cel mai mic, adicã nepotica. Voi petrece si cu fiul, Ion si el, si cu cîtiva oameni dragi sufletelor noastre“, a declarat primarul Sârbu.

Doi primari îsi doresc sãnãtate

Si la Moldoveni, primarul Ioan Marcel Bîrjoveanu este bun de cinste si se va conforma, oferind colegilor un pahar de sampanie, o gustare, fãrã a perturba activitatea primãriei. „O asemenea zi nu poate trece fãrã a fi alãturi de colegi, prieteni si familie. De aceea, dupã ora 12, cînd este pauza de masã, voi invita pe toti angajatii primãriei la o micã gustare si un pahar de sampanie sau vin. Seara, voi petrece acasã cu fetele si sotia si cu cei care vor veni sã mã felicite de ziua onomasticã. Nu tin neapãrat la cadouri, singurul lucru care te poate face fericit este sãnãtatea pentru a putea merge mai departe, pentru a rezolva, în cazul meu, problemele comunitãtii. Dacã mi-as dori ceva ar fi vorba despre mai multi bani pentru comuna noastrã, pentru proiectele viitoare. Acesta ar fi un cadou util de care m-as bucura mult“, a declarat primarul Bîrjoveanu. Tot la Moldoveni, un alt Ionel care-i bun de cinste este viceprimarul Ghimpu. La Valea Ursului, primarul Viorel Smeria este cel care va fi cinstit de cãtre doi din subalternii sãi, viceprimarul Ionel Radu Chirilã Rosu si de secretarul Ioan Zaharia, dacã nu vor mai fi si alti Ioni prin birouri, asa cum erau acum cîtiva ani, cînd primarul avea de felicitat sapte angajati. Primarul comunei Oniceni, Ioan Duminicã, dacã se va alia cu cei doi alti Ioni din administratie pot pune de o petrecere frumoasã, dar dupã programul de lucru. „Va fi o zi obisnuitã de lucru si nu vom face rabat de la activitatea administrativã. Dupã programul de lucru voi face cinste functionarilor primãriei, mai ales cã voi fi ajutat pentru cã mai sînt vreo doi Ioni. Nu-mi doresc cine stie ce cadouri. Cel mai scump din toate este sãnãtatea. Dacã o ai trebuie sã o pãstrezi si sã nu faci abuzuri. Seara voi petrece acasã cu bãietii, sotia si cine mã va vizita, pentru cã la zi onomasticã nu se fac invitatii“, a declarat Ioan Duminicã.

„Cine se poate distra, sã se distreze de Sfîntul Ioan“

Primarul comunei Vãleni, Ionel Stoleru, unul dintre sãrbãtoritii zilei de astãzi, are nevoie de sprijinul celor care pot sã îl ajute, acesta aflîndu-se internat la Spitalul Roman, din cauza unei boli cu care se luptã de multã vreme. El a fost internat pe 24 decembrie 2014, în Ajunul Crãciunului si are mare nevoie de transfuzii, avînd grupa B III. Chiar dacã este pe patul de spital, acesta nu si-a pierdut simtul umorului si a transmis urãri tuturor sãrbãtoritilor zilei. „Mai trebuie sã fie oameni si pe paturile de spital, nu? Si aceste institutii tot pentru noi sînt fãcute, sã ne îngrijeascã la nevoie. Din nefericire, mã simt rãu si am nevoie de transfuzii de sînge. Am grupa B III, necesitînd zilnic mai multe asemenea flacoane. Boala este boalã... ÃŽncerc sã mã îngrijesc cît mai bine, sînt pe mîinile unor medici devotati si sper sã îmi revin. De pe patul de spital le doresc locuitorilor comunei Vãleni si nemtenilor multã sãnãtate. Cine se poate distra, sã se distreze de Sfîntul Ioan. Pentru mine acest moment urmeazã sã fie amînat...“, a spus Ionel Stoleru. Primii care i-au sãrit în ajutor au fost tocmai locuitorii comunei Vãleni, temporar condusã de cãtre viceprimarul Relu Grigore, alãturi de consilieri, politistii din sat si simplii cetãteni. Alãturi de ei, Monitorul lanseazã un apelul ca orice persoanã care a donat sau nu sînge si doreste sã îsi ajute semenii sã se adreseze Centrului de Transfuzie Sanguinã. Primarul Ionel Stoleru a fost diagnosticat, în urmã cu mai mult timp, cu o afectiune gravã, care l-a tintuit de mai multe ori pe paturile de spital, atît în Roman cît si într-o serie de centre universitare.

Articol afisat de 2091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, C. CALIMAC, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective